Συνδικαλιστικές διώξεις καταγγέλλουν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι

4436763

Στο στόχαστρο της ομοσπονδίας ο γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής Ευτύχιος Φυτράκης - Αναφέρουν ότι η «συνδικαλιστική δίωξη» αφορά σωφρονιστικό υπάλληλο που συμμετείχε στην προσπάθεια σύστασης Σωματείου Υπαλλήλων στην Αγροτική Φυλακή Αγιάς Χανίων Κρήτης

Τελειωμό δεν έχουν οι συνδικαλιστικές διώξεις κατά των σωφρονιστικών υπαλλήλων επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος και καταγγέλλει για άλλη μία φορά ότι πίσω από τις διώξεις αυτές είναι ο γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Ευτύχιο Φυτράκη, ενώ καλεί τον νέο υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου παρέμβει άμεσα και «να βάλει επιτέλους ένα φραγμό σε όλη αυτήν την κατάντια».

Κατ΄ αρχάς, η Ομοσπονδία αναφέρει ότι «οι συνδικαλιστικές διώξεις υπαλλήλων θέτουν σε σοβαρότατη αμφισβήτηση την ελευθερία της απρόσκοπτης συνδικαλιστικής δράσης, όπως αυτή ορίζεται και προστατεύεται τόσο από το Σύνταγμα, όσο και από την εγχώρια, αλλά και διεθνή νομοθεσία».

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, σημειώνουν ότι μετά τις ένορκες διοικητικές εξετάσεις, τις υποχρεωτικές μετακινήσεις, μεταθέσεις και αποσπάσεις συνδικαλιστικών στελεχών και τις καρατομήσεις προϊσταμένων στις φυλακές έρχεται άλλη μία περίπτωση να καταγραφεί σε αυτόν τον κατάλογο.

Τώρα, η συνδικαλιστική δίωξη αφορά σωφρονιστικό υπάλληλο που συμμετείχε στην προσπάθεια σύστασης Σωματείου Υπαλλήλων στην Αγροτική Φυλακή Αγιάς Χανίων Κρήτης, ο οποίος τιμωρήθηκε με στέρηση μισθού από την διευθύντρια της φυλακής με το πρόσχημα ότι «εξέφρασε κριτική δημοσίως σε πράξεις της προϊσταμένης αρχής».

Και δεν έφτανε αυτό λίγες μέρες αργότερα αποσπάστηκε υποχρεωτικά σε άλλη όμορη φυλακή, με την ταυτόχρονη μετακίνηση άλλου σωφρονιστικού υπαλλήλου, ο οποίος επιθυμούσε μεν την μετάθεσή του, αλλά είχε απορριφθεί προηγουμένως από το υπηρεσιακό συμβούλιο.

Τις δε μετακινήσεις αυτές τις υπέγραψε ο γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης Ευτύχιος Φυτράκης αναφέρει η Ομοσπονδία και καταγγέλλει για άλλη μία φορά τον κ. Φυτράκη, ο οποίος αποφάσισε την υποχρεωτική μετακίνηση του σωφρονιστικού υπαλλήλου εκτός φυλακής Αγιάς, «προφανώς ως «επιστέγασμα» της τιμωρίας».

Παράλληλα, η Ομοσπονδία θεωρεί «άστοχη και υπαγορευμένη την απόφαση της διευθύντριας της Αγροτικής Φυλακής Αγιάς να τιμωρήσει με στέρηση μισθού τον συνάδελφό μας στην προσπάθειά του να δημιουργηθεί και να λειτουργήσει Σωματείο στην φυλακή».

Επισημαίνει για μια ακόμη φορά η Ομοσπονδία ότι« η εικόνα που έχουν σήμερα κάποιες από τις φυλακές της χώρας είναι αποτέλεσμα ιδεοληψιών, εμμονών και ρεβανσισμών και κάποια στιγμή όταν δεν θα μπορούν πλέον κάποιοι να εξωραΐζουν τις καταστάσεις αυτές και να παραπληροφορούν θα τους καταλογιστεί».

Τέλος, καλεί τον νέο υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου «να παρέμβει άμεσα και να βάλει επιτέλους ένα φραγμό σε όλη αυτήν την κατάντια, να σταματήσει την υποχρεωτική μετακίνηση του συναδέλφου μας, ούτως ώστε να προστατευθεί έμπρακτα η ελεύθερη συνδικαλιστική δράση».

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Giorgos

Συνδικαλιστική ελευθερία; Χαχαχαχαχα.

Παύλος

Ντροπή . Υπουργός δικαιοσύνης δεν υπάρχει να το μαζέψει ;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

stel90

«Γνωρίζω καλά ότι κανένα ποσό δεν μπορεί να απαλύνει τον πόνο των συγγενών των θυμάτων, αλλά εκφράζοντας πιστεύω το σεβασμό των συμπατριωτών μου Κυπρίων στην ιερότητα του ανθρώπινου πλάσματος... αισθάνομαι την ανάγκη να προσφέρω αυτή τη βοήθεια», αναφέρει ο Σερ Στέλιος Χατζηιωάννου 

kiberbo

Ο ιδρυτής του CSIi, κ. Eμμανουήλ Σφακιανάκης,ενημέρωσε τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης για τα αποτελέσματα των δράσεων και για τις επικείμενες συνεργασίες του CSIi με τη Google, την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία και το «Όλοι Μαζί Μπορούμε»