ΠΟΕΔΗΝ: Γνώριζαν για τον 97ο νεκρό από την Κυριακή αλλά το ανακοίνωσε η Πυροσβεστική τη Δευτέρα

ΠΟΕΔΗΝ: Γνώριζαν για τον 97ο νεκρό από την Κυριακή αλλά το ανακοίνωσε η Πυροσβεστική τη Δευτέρα

Πρόκειται για έναν 78χρονο ο οποίος νοσηλευόταν στο Θριάσιο και ο οποίος σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, πέθανε την Κυριακή το απόγευμα, ωστόσο από το υπουργείο Υγείας δεν εκδόθηκε δελτίο τύπου όπως έπρεπε - Αντιθέτως, το γεγονός έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική

pyrkagia_mati1
Το «κρυφτούλι» της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας για τα θύματα της τραγωδίας στο Μάτι συνεχίζεται με αμείωτη ένταση έναν και πλέον μήνα μετά την μοιραία για δεκάδες ανθρώπους πυρκαγιά, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), με αφορμή έναν ακόμη θάνατο εγκαυματία για τον οποίο δεν εκδόθηκε ανακοίνωση αρμοδίως.

Πρόκειται για έναν 78χρονο ο οποίος νοσηλευόταν στο Θριάσιο και ο οποίος σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, πέθανε την Κυριακή το απόγευμα, ωστόσο από το υπουργείο Υγείας δεν εκδόθηκε δελτίο τύπου όπως έπρεπε. Αντιθέτως, το γεγονός έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η οποία εξέδωσε τη Δευτέρα ανακοίνωση για τον αριθμό των νεκρών στο Μάτι.

Σημειωτέον ότι στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) του Θριάσιου νοσοκομείου παραμένουν νοσηλευόμενοι σε σοβαρή κατάσταση 7 εγκαυματίες ενώ άλλοι 3 νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Ευαγγελισμού.

Η μη ανακοίνωση του θανάτου του εγκαυματία από το υπουργείο Υγείας πυροδοτεί τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ για τη συγκάλυψη των ευθυνών της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της πυρκαγιάς στο Μάτι. «Οι αναφορές που γίνονται στις μηνυτήριες αναφορές που κατατίθενται από πυρόπληκτους και συγγενείς θυμάτων για την κυβερνητική διαχείριση της πύρινης λαίλαπας την 23η Ιουλίου στο Μάτι, αλλά και τα δημόσια έγγραφο που έρχονται στο φως της δημοσιότητας επιβεβαιώνουν πλήρως τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ για την ύπαρξη νεκρών που είχαν μεταφερθεί στα Δημόσια Νοσοκομεία πριν το κυβερνητικό σώου στο συντονιστικό, αλλά και για την εγκληματική καθυστέρηση πάνω των έξι ωρών περισυλλογής των πυρόπληκτων εγκαυματιών από τη θάλασσα» τονίζεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, η χρονική καταγραφή σε ό,τι αφορά τραυματίες και νεκρούς από την πυρκαγιά στο Μάτι, έχει ως εξής:

- 22.10 της 23/7/2018 μεταφέρθηκε από το ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Παίδων το 6μηνών βρέφος νεκρό από εγκαύματα που τον προκάλεσε η φωτιά στο Μάτι.

Κλείσιμο
- Πριν τις 22.45 διακομίστηκε ο πρώτος νεκρός στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο (Ιρλανδός στην καταγωγή).

- 22.45 είχε ήδη δοθεί εντολή να ετοιμάζεται ο ειδικός θάλαμος (νεκροθάλαμος ) για την υποδοχή πολλών νεκρών (άνω των 10).

- 23.55 διεκομίσθη και δεύτερος νεκρός εγκαυματίας στο Σισμανόγλειο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης