Ρήμαξαν 55 μετασχηματιστές στην Βοιωτία

Ρήμαξαν 55 μετασχηματιστές στην Βοιωτία

Οι δύο Πακιστανοί δράστες φέρονται να είναι μέλη οργανωμένης σπείρας

Ρήμαξαν 55 μετασχηματιστές στην Βοιωτία
Μέλη οργανωμένης σπείρας «κυνηγών» χαλκού που από τον Ιούνιο είχε ρημάξει τους μετασχηματιστές της Δ.Ε.Η. σε περιοχές της Βοιωτίας, θεωρούνται οι δυο Πακιστανοί ηλικίας 28 και 23 χρόνων που συνελήφθησαν στις Πλαταιές από αστυνομικούς της Ασφαλείας, της Τροχαίας και του αστυνομικού τμήματος Θηβών.

Η σπείρα, στην οποία μετείχαν τουλάχιστον δύο ακόμη ομοεθνείς τους οι οποίοι έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές, είχε «χτυπήσει» στις περιοχές Λεύκτρα, Μελισσοχώρι, Καπαρέλλι και Πλαταιές Βοιωτίας και στις Ερυθρές Αττικής, καταστρέφοντας συνολικά 55 μετασχηματιστές και προκαλώντας συνολική ζημιά ύψους 249.000 ευρώ στην Επιχείρηση. 

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα των δραστών που βρέθηκαν το Μάιο του 2015 και το Μάιο του 2016 εγκαταλελειμμένα και φορτωμένα με κλεμμένα πηνία μετασχηματιστών στο Σχηματάρι και το Καπαρέλλι Βοιωτίας.

Κλείσιμο
Ακόμη, κατασχέθηκαν διάφορα εργαλεία που χρησιμοποιούσαν για την διευκόλυνση της εγκληματικής τους δράσης, κλειδιά ένα εκ των οποίων τυλιγμένο με μονωτική ταινία, μία κουκούλα full face, δύο κινητά, ιδιόχειρες σημειώσεις και ένα ναρκωτικό χάπι που είχε πάνω του ο 28χρονος. 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών που άσκησε σε βάρος τους δίωξη για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές και φθορές και παρακώλυση της λειτουργίας κοινωφελών εγκαταστάσεων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης