Ήθελαν νεκρό από την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Ήθελαν νεκρό από την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Φόβοι για νέες επιθέσεις με στόχο αστυνομικούς - Την «Επαναστατική Αυτοάμυνα» βλέπουν πίσω από την επίθεση με καλάσνικοφ κατά αστυνομικών 

Ήθελαν νεκρό από την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ
Οι εκτιμήσεις της Αστυνομίας για χτύπημα – αντίποινα στη σύλληψη της Πόλας Ρούπα
επιβεβαιώθηκαν και μάλιστα με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο, καθώς οι αναλυτές είναι πεπεισμένοι ότι οι άγνωστοι που σήκωσαν το καλάσνικοφ και πυροβόλησαν ήθελαν θύμα αστυνομικό.

Μάλιστα, δεν αποκλείουν το επόμενο χρονικό διάστημα να υπάρξουν νέες επιθέσεις και για το λόγο αυτό έχουν δώσει εντολές στους αστυνομικούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Αυτό όμως που δεν μπορούσαν να προβλέψουν ήταν το στόχο καθώς δεν υπήρχε καμία ενημέρωση ή ένα στοιχείο που να δείχνει συγκεκριμένες κατευθύνσεις και για το λόγο αυτό δεν ενημερώθηκαν οι αστυνομικοί να είναι σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο να δεχτούν επίθεση από ενόπλους.

Κλείσιμο
Στην Αντιτρομοκρατική βλέπουν την οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα» να κρύβεται πιθανότατα πίσω από την επίθεση με καλάσνικοφ στην κλούβα των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ
στη Χαριλάου Τρικούπη.

Πρόκειται για μια ομάδα που στις 9 Οκτωβρίου τα ξημερώματα έριξε χειροβομβίδα στη σκοπιά της πρεσβείας της Γαλλίας στην Αθήνα
με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένας αστυνομικός, ενώ τα ξημερώματα της 31ης Αυγούστου πυροβόλησαν με καλάσνικοφ τα γραφεία της πρεσβείας του Μεξικό στο κέντρο της Αθήνας. Η πρώτη επίθεση που είχε κάνει  η οργάνωση ήταν στις 25 Μαΐου του 2014 πάλι στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.
 
Το σημείο έξω από την είσοδο των γραφείων του ΠΑΣΟΚ όπου εντοπίστηκαν οι κάλυκες



Βέβαια οι αστυνομικοί δεν μπορούν να αποκλείσουν πίσω από την επίθεση να κρύβονται ασύλληπτα μέλη του επιχειρησιακού πυρήνα του «Επαναστατικού Αγώνα» ή της «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών».  Άλλωστε, ο επιχειρησιακός βραχίονας που αποτελείται από 4-5 άτομα δεν έχει εξαρθρωθεί ούτε έχει βρεθεί η γιάφκα με τα όπλα που έχουν χρησιμοποιηθεί σε διάφορες επιθέσεις. 

Και οι δυο αυτές οργανώσεις που τις συνδέουν με την Πόλα Ρούπα και τον Νίκο Μαζιώτη έχουν πραγματοποιήσει επιθέσεις με καλάσνικοφ εναντίον διμοιριών των ΜΑΤ και μάλιστα σε μια από αυτές τραυματίστηκε ο αστυνομικός Διαμαντής Ματζούνης. 

Η Αντιτρομοκρατική συνδέει την επίθεση με τις συλλήψεις των προηγούμενων ημερών και εκτιμούν ότι ήθελαν θύμα αστυνομικό και για αυτό οι δύο σφαίρες από το καλάσνικοφ χτύπησαν το παρμπρίζ από την κλούβα και η 3η καρφώθηκε στο κτήριο από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Οι πληροφορίες λένε ότι ένας μαυρτοφορεμένος άνδρας βγήκε από την Αραχώβης, στάθηκε επί της Χαριλάου Τρικούπη στον αριθμό 57, σημάδεψε σε ευθεία βολή το λεωφορείο των ΜΑΤ και πάτησε τη σκανδάλη επιζητώντας αίμα αστυνομικού. Και αυτό γιατί η πρώτη σφαίρα είχε ως στόχο τον αστυνομικό σκοπό που βρίσκεται πάντα έξω από το λεωφορείο χωρίς να τον χτυπήσει ενώ οι δύο επόμενες καρφώθηκαν στην κλούβα, δείγμα των προθέσεων των δραστών. Όμως, έριξαν μόνο τρεις σφαίρες, όπως λένε οι αστυνομικοί, είτε γιατί το όπλο έπαθε εμπλοκή είτε γιατί φοβήθηκαν και έσπευσαν να εξαφανιστούν από το σημείο.

Ο αστυνομικός, πατέρας τριών παιδιών που τραυματίστηκε στο στήθος και το μηρό από τα θραύσματα καθώς την ώρα της επίθεσης βρισκόταν μέσα στην κλούβα των ΜΑΤ, είναι 33 ετών παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.  

Τέλος αξίζει να τονισθεί ότι οι αστυνομικοί έχουν ήδη βάλει στο μικροσκόπιο το υλικό από τις κάμερες των γραφείων του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να εντοπίσουν στοιχεία που θα δείξουν συγκεκριμένα πρόσωπα. 

Ισχυρή αστυνομική δύναμη απέκλεισε το πρωί την περιοχή  


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης