Τσίπρας στην ΕΡΤ με «μηνύματα» για την διαπραγμάτευση

Τσίπρας στην ΕΡΤ με «μηνύματα» για την διαπραγμάτευση

Ιστορική η σημερινή ημέρα, είπε ο πρωθυπουργός - Οι τίμιοι αγώνες κάποια στιγμή δικαιώνονται, πιστεύω πως ο δίκαιος αγώνας του ελληνικού λαού θα δικαιωθεί, πρόσθεσε απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους που γιόρταζαν την επαναλειτουργία της ΕΡΤ - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες με Βαρουφάκη, Δανάη, Ζωή και Ραχήλ

Τσίπρας στην ΕΡΤ με «μηνύματα» για την διαπραγμάτευση
Κατευθείαν από το αεροδρόμιο μετέβη στην ΕΡΤ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το βράδυ της Πέμπτης, ενώ απευθυνόμενος στο συγκεντρωμένο πλήθος έστειλε «μηνύματα» προς τους πιστωτές της Ελλάδας, για την διαπραγμάτευση. Πλήθος κόσμου βρισκόταν από νωρίς στο Ραδιομέγαρο για την γιορτή της επαναλειτουργίας της ΕΡΤ, μεταξύ αυτών πλήθος υπουργών της κυβέρνησης και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, επίσης άρτι αφιχθείς από τις Βρυξέλλες, συνόδευε τον πρωθυπουργό, ενώ επίσης παρόντες ήταν ο Γιάνης Βαρουφάκης με τη σύζυγό του Δανάη Στράτου, η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή.

Ο κύριος Τσίπρας, κατά την υποδοχή που του έγινε από τον Λάμπη Ταγματάρχη, διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ, δήλωσε πως πρόκειται για μια ιστορική ημέρα χαράς, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επιτυχή κατάληξη της διαπραγμάτευσης. Λίγο αργότερα, απευθυνόμενος στο συγκεντρωμένο πλήθος, ο κύριος Τσίπρας δήλωσε πως ο αγώνας των εργαζομένων δικαιώθηκε γιατί ήταν τίμιος και είπε ότι πιστεύει πως θα δικαιωθεί και ο αγώνας του ελληνικού λαού στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, που επίσης είναι τίμιος.

«Την ΕΡΤ δεν την άνοιξε η κυβέρνηση αλλά οι αγώνες των εργαζομένων και του ελληνικού λαού. Σήμερα είναι ιστορική μέρα» είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: 
Κλείσιμο
«Θα κριθούμε όλοι, κι εσείς εδώ, από τη δουλειά σας. Θέλουμε μια δημόσια ΕΡΤ που να ανήκει σε όλο το λαό, έξω από τη λογική του κρατισμού».

Όπως επανέλαβε ο κ. Τσίπρας, «αυτό που έχει σημασία να ξέρουν όλοι είναι ότι όσο ο ελληνικός λαός στηρίζει τις προσπάθειες μας, τόσο θα παραμένουμε όρθιοι και θα συνεχίζουμε».










 







Ο υπουργός Οικονομικών προσερχόμενος δήλωσε πως σήμερα είναι «μέρα γιορτής» και απαντώντας σε ερώτηση του protothema.gr για την πορεία των διαπραγματεύσεων απάντησε πως τα πράγματα «είναι δύσκολα».





















Η γιορτή ξεκίνησε στις 7 το απόγευμα με συλλαλητήριο, καθώς όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι, η σημερινή ημέρα είναι μια ημέρα μνήμης κι ο αγώνας δεν τελείωσε, αλλά συνεχίζεται. Η ΕΡΤ ανοίγει κι αυτό είναι αποτέλεσμα των αγωνιζομένων σε κάθε γωνιά της χώρας, που για 23 μήνες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό σε μια σκληρή αναμέτρηση με τους τροικανους και τις κυβερνήσεις τους, σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Κορύφωση των εκδηλώσεων για το άνοιγμα της ΕΡΤ, παντως, αποτελεί η συναυλία που ξεκίνησε λιγο μετα τις 20:00 στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου. Τη συναυλία άνοιξε η Συμφωνική Ορχήστρα κι η Χορωδία της ΕΡΤ παίζοντας πρωτα τον Εθνικο Ύμνο. Στη γιορτή συμμετάσχει πλήθος γνωστών καλλιτεχνών όπως ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Γιώργος Ανδρέου, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Νίκος Ζιώγαλας κ.ά.

Η συναυλία μεταδιδεται ζωντανά από το Δεύτερο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, καθώς από τις 6 το πρωι στα ερτζιανά εκπέμπουν ξανά όλοι οι σταθμοί της ΕΡΑ (ΠΡΩΤΟ, ΔΕΥΤΕΡΟ, ΤΡΙΤΟ, ΕΡΑ ΣΠΟΡ, ΚΟΣΜΟΣ, ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ) και τα περιφερειακά κανάλια.




 












Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης