Ενοχή για τον Τάσο Θεοφίλου ζήτησε η εισαγγελέας

Ενοχή για τον Τάσο Θεοφίλου ζήτησε η εισαγγελέας

Για τη ληστεία στην Πάρο και τη δολοφονία του 53χρονου οδηγού ταξί Δημήτρη Μίχα, το καλοκαίρι του 2012 άλλα και για συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης - Τι ανέφερε ο Θεοφίλου στην απολογία του

Ενοχή για τον Τάσο Θεοφίλου ζήτησε η εισαγγελέας
Την ενοχή του Τάσου Θεοφίλου για τη ληστεία στην Πάρο το καλοκαίρι του 2012 άλλα και για συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης ζήτησε η εισαγγελέας της Έδρας στη σχετική δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Εφετείο της Αθήνας.

Ξεκινώντας την αγόρευση του ο εισαγγελέας εξέφρασε τη θλίψη του για το γεγονός, όπως είπε, ότι στο εδώλιο κάθεται ένας νεαρός με υψηλό IQ  και ζήτησε την ενοχή του για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, του ταξιτζή Δημήτρη Μίχα αλλά και τα αδικήματα της οπλοφορίας, οπλοχρησίας, αποδοχής προϊόντος εγκλήματος, πλαστογραφία δημοσίου εγγράφου, συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης και προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών και όπλων.

Κλείσιμο
Αντίθετα η εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή του για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροήν, διακεκριμένης κλοπής αλλά και για τις υπόλοιπες κατηγορίες για πλαστογραφία.

Η εισαγγελέας στην αγόρευση του είπε ακόμη ότι ο Τ. Θεοφίλου συμμετείχε στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» και ότι αρχικά ο ρόλος του στη οργάνωση ήταν υποστηρικτικός, αλλά μετά τη ληστεία της Πάρου εξελίχτηκε σε πρωταρχικό.

Τι είχε πει στην απολογία του ο Τ. Θεοφίλου στις 22 Ιανουαρίου
«Η υπόθεση της Πάρου είναι σκευωρία. Η κατάσταση ήταν τόσο γελοία που δεν έκανα ούτε αίτηση αποφυλάκισης. Δεν υπάρχει ούτε μισό αξιόπιστο στοιχείο, ούτε οι αυτόπτες δεν με αναγνώρισαν. Αρνήθηκα να δώσω DNA για πολιτικούς λόγους. Αρνούμαι το βιολογικό φακέλωμα», είπε ο κατηγορούμενος προ ημερών. Ο Αναστάσιος Θεοφίλου δήλωσε στους δικαστές ότι είναι αναρχικός κομμουνιστής και πως δεν έχει καμία σχέση με την Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.

«Είμαι αναρχικός κομμουνιστής. Δεν έχω καμία σχέση με την οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς που είναι μία αναρχομηδενιστικη οργάνωση. Στο σπίτι του Κώστα Σακκά έχω πάει, είμαστε συμφοιτητές και φίλοι. Από 2-10 Αυγούστου  βοηθούσα στην ανακαίνιση στο Στέκι Μεταναστών. Η δημόσια έκθεση μου (ήταν ενεργός μπλογκερ) δεν μου επέτρεπε να έχω συνωμοτικό βίο» είπε ο κατηγορούμενος.

Σε ερωτήσεις του προέδρου της έδρας ο Αναστάσιος Θεοφίλου διευκρίνισε:-Πρόεδρος: Ποιες είναι οι διαφορές σου με ΣΠΦ;
-Θεοφίλου: Είναι αναρχομηδενιστικη οργάνωση, εγώ είμαι αναρχοκομουνιστής.
-Πρόεδρος: Πού πιστεύουν αυτοί;
-Θεοφίλου: Δεν πιστεύουν στο όραμα της κοινωνικής απελευθέρωσης. Εγώ πιστεύω.
-Πρόεδρος: Γιατί αυτά που μας είπες σήμερα δεν τα είπες στην ανάκριση;
-Θεοφίλου: Οι σκευωρίες πρέπει να καταρρέουν στη δημόσια διαδικασία της δίκης και όχι στην ανάκριση ή στην Αντιτρομοκρατική. Στην ανάκριση μου είπαν ή θα μας πεις τι διεργασίες γίνονται στον αναρχικό χώρο ή θα κάτσεις 20 χρόνια μέσα.

Στην απολογία του ακόμη, ο Αναστάσιος Θεοφίλου υποστήριξε ότι η Αντιτρομοκρατική «έχει πολιτικό ρόλο» ενώ αναφέρθηκε στο μνημόνιο αλλά και στον εμπρησμό της Μαρφίν.
«Διώξεις σαν η δική μου είναι από ανεκτές έως δικαιολογημένες στην παρούσα χρονική συγκύρια. Το μνημόνιο συσπειρώνει τα πιο συντηρητικά κομμάτια της κοινωνίας και αντιμετωπίζει ένα μεγάλο κομμάτι της ως εχθρό. Δεν θεωρείται κοινωνική απειλή αυτός που πετάει στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους, αλλά  εκείνοι που διεκδικούν τη δουλειά τους. Θεωρούνται κοινωνικός εχθρός οι άνθρωποι που αγωνίζονται στις Σκουριές Χαλκιδικής για να ζήσουν σε καθαρό περιβάλλον, οι φτωχοί μετανάστες που δεν έχουν νομιμοποιητικά έγγραφα και οι οροθετικές γυναίκες που διαπομπεύονται.

Η Αντιτρομοκρατική δεν είναι αμόλυντη υπηρεσία, αλλά έχει πολιτικό ρόλο. Της έχει ανατεθεί εν λευκώ η διαχείριση του αναρχικού χώρου. Η έκρηξη βόμβας στα χέρια Αφγανού πρόσφυγα στα Πατήσια και ο εμπρησμός Μαρφιν ήταν σκευωρία κατά των αναρχικών.
Δεν με θεώρησαν σημαντικό να με συλλάβουν το 2010, με θυμήθηκαν όμως μετά από δυο χρόνια από ασπρόμαυρη φωτογραφία», είπε στους δικαστές ο Αναστάσιος Θεοφίλου, προσθέτοντας: «Θέλω να πιστεύω ότι το δικαστήριό σας δεν θα καταδικάσει κάποιον επειδή 1,5 χρόνο πριν τον καταδίκασε ο κίτρινος Τύπος».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης