Για μία απόπειρα βιασμού και έξι περιπτώσεις προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος γυναικών, κατηγορείται ένας 36χρονος Αιγύπτιος που συνελήφθη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ το απόγευμα της Δευτέρας (16/3).
Αρχικά, ο 36χρονος συνελήφθη για απείθεια και βία κατά υπαλλήλων καθώς και για νόμο περί αλλοδαπών καθόσον στερούνταν νόμιμων εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Στη συνέχεια όμως μεταφέρθηκε στην Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πειραιά, όπου, από την έρευνα, προέκυψε ότι είναι δράστης μιας περίπτωσης απόπειρας βιασμού και έξι περιπτώσεων σεξουαλικής παρενόχλησης.
Το τελευταίο διάστημα ο 36χρονος είχε σπείρει τον τρόμο στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και του Κορυδαλλού καθώς είχε πραγματοποιήσει αρκετές σεξουαλικές επιθέσεις.
Ο κατηγορούμενος σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.
Οι σύγχρονοι μηχανισμοί ωρίμανσης ιδεών, που μειώνουν το ρίσκο, επιταχύνουν την εφαρμογή και βοηθούν τις πόλεις να λαμβάνουν πιο τεκμηριωμένες αποφάσεις.
Με επίκεντρο τις τοπικές κοινωνίες, η ΑΒ Βασιλόπουλος πραγματοποίησε 150 δράσεις εθελοντισμού σε όλη τη χώρα, με τη συμμετοχή περισσότερων από 4.500 ανθρώπων.