Εκνευρισμό έχει προκαλέσει στην Άγκυρα ο πρόσφατος χάρτης της Κομισιόν, στο πλαίσιο για τις Μελέτες Χωροταξικού Θαλάσσιου Σχεδιασμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), ο οποίος έδινε την μάξιμουμ επήρεια σε όλες τις ελληνικές ηπειρωτικές και νησιωτικές κτήσεις.
Τα τελευταία 24ωρα σημειώθηκαν αρκετές παραβάσεις του FIR Αθηνών στα νοτιοανατολικά, μεταξύ Ρόδου και Καστελλορίζου. Από την ελληνική πλευρά ακολουθήθηκε, η προβλεπόμενη διαδικασία αναγνώρισης.
Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) την Τρίτη 19 Νοεμβρίου ανακοίνωσε ότι οι αεροπορικές δυνάμεις της Τουρκίας πραγματοποίησαν, 12 παραβάσεις του FIR Αθηνών.
Η Τουρκία ανέπτυξε μεταξύ άλλων και μαχητικά αεροσκάφη στον ελληνικό εναέριο χώρο, αφού έξι σχηματισμοί με F-16 αλλά και με F-4 Phantom προχώρησαν σε παραβάσεις «ρεκόρ» για το 2024.
Οι συγκεκριμένες παραβάσεις συνδέονται με τη διακλαδική άσκηση που βρίσκεται σε εξέλιξη («Kaplan Pencesi 2024») από τα ανατολικά της Ρόδου έως την περιοχή ανάμεσα στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου και την Τουρκία.
Οι «Ημέρες ART/ TECH by COSMOTE TELEKOM» στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, με δωρεάν είσοδο και δράσεις για όλους, είναι μια γιορτή τέχνης και τεχνολογίας που προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους τη δυνατότητα να συνδημιουργήσουν και να πειραματιστούν μέσα από μία σειρά καινοτόμων διαδραστικών εμπειριών
Το Πανεπιστήμιο Keele παρουσιάζει τη νέα επιστημονική ημερίδα του θεσμού Reflections, με τίτλο «Από το Έγκλημα στο Δικαστήριο: Η Επιστήμη στην Υπηρεσία της Δικαιοσύνης»