Κορύφωση της κακοκαιρίας προβλέπει το διήμερο Παρασκευή - Σάββατο ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης.
Με ανάρτησή του στο Facebook, αναφέρει ότι αιτία αποτελεί η έντονη θερμοκρασιακή διαφορά που θα επικρατήσει ανάμεσα στη χαμηλή ατμόσφαιρα αλλά και σε στρώματα αυτής που βρίσκονται σε μεγαλύτερα ύψη μιας και πιο ψυχρές αέριες μάζες από την περιοχή της ανατολικής βορειοανατολίκής Ευρώπης θα κινηθούν προς την Ελλάδα.
Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι βροχές, καταιγίδες, χαλαζι και αυξημένη συχνότητα κεραυνών - αστραπών.
Οι πιο επικίνδυνες περιοχές
Σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο, οι περιοχές που εμφανίζουν τη μεγαλύτερη επικινδυνότητα είναι το δυτικό και βόρειο Αιγαίο (Χαλκιδική - Σποράδες), τα ανατολικά και νότια τμήματα της Θεσσαλίας, η Στερεά συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, η Εύβοια με έμφαση τα κεντρικά και βόρεια τμήματα και η Πελοπόννησος.
Δείτε αναλυτικά την ανάρτησή του:
Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΑΘΕΙΑΣ ΣΕ ΔΥΟ ΧΑΡΤΕΣ
Έντονα άστατο καιρικό σκηνικό θα επικρατήσει σε πολλές περιοχές της χώρας μας με...
Η διεθνής διάκριση iF Design Award 2024 για το ελαστικό ECSTA PS71 EV, επιβεβαιώνει τη δέσμευση της εταιρείας για λύσεις υψηλών προδιαγραφών και κορυφαίας συμπεριφοράς στον δρόμο.
Banana breads, σκανδιναβικά σέμλα με σαντιγί, cinnamon rolls, κρουασάν gianduja, brownies με αλμυρή καραμέλα και πολλές ακόμη high-quality επιλογές από τα premium bakeries της πόλης
Με λύσεις που περιλαμβάνουν GPS Plotter, βυθόμετρα, όργανα, αυτόματο πιλότο, ηχοσυστήματα, VHF, κάμερες, ραντάρ και πολλά ακόμα, μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες κάθε σκάφους.