Πιερρακάκης: Ιστορική η αλλαγή στα πανεπιστήμια - Θα στηρίξουμε όλα τα ελληνικά ΑΕΙ
Ο υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι θα αξιοποιηθούν πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης για την δημιουργία κοινών μεταπτυχιακών προγραμμάτων ανάμεσα σε δημόσια πανεπιστήμια και πανεπιστήμια του εξωτερικού
Για ιστορική αλλαγή και μια συνολική στρατηγική που άφορα τη διεθνοποίηση του πανεπιστημίου μίλησε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια.
Στο πλαίσιο αυτό ανέφερε ότι θα αξιοποιηθούν πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης για την δημιουργία κοινών μεταπτυχιακών προγραμμάτων ανάμεσα σε δημόσια πανεπιστήμια και πανεπιστήμια του εξωτερικού.
Επανέλαβε ότι μόνο το ένα κομμάτι του νομοσχεδίου άφορα την λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων στην χώρα, κάτι που θα γίνει με τα αυστηρότερα κριτήρια της ΕΕ και με κρατική εποπτεία.
«Θα στηρίξουμε όλα τα ελληνικά πανεπιστήμια, αρχίζοντας από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης», δήλωσε ο κ. Πιερρακάκης επισημαίνοντας ότι με το νομοσχέδιο αυξάνεται το ποσοστό χρηματοδότησής τους και ενισχύεται η εύρυθμη λειτουργιά τους.
Η σεζόν αλλάζει, αλλάζουμε και εμείς! Επισκεπτόμαστε το The Mall Athens για τα απαραίτητα κομμάτια που θα μας χαρίσουν ένα statement look που αποπνέει άνεση, κομψότητα και ελευθερία.
Η επίσημη πιστοποίηση γλωσσομάθειας του Ισπανικού Υπουργείου Παιδείας ανοίγει την πόρτα σε πανεπιστήμια υψηλού κύρους, νέες εμπειρίες και ευκαιρίες καριέρας σε όλο τον κόσμο.