Βρετανία: Σασπένς και κρυψίνοια γύρω από τη διπλή νοσηλεία βασιλιά Κάρολου-Κέιτ Μίντλετον

Βρετανία: Σασπένς και κρυψίνοια γύρω από τη διπλή νοσηλεία βασιλιά Κάρολου-Κέιτ Μίντλετον

Ο Βρετανός βασιλιάς πρόκειται να υποβληθεί προσεχώς σε επέμβαση στον προστατικό αδένα, ενώ η σύζυγος του διαδόχου παραμένει νοσηλευόμενη κατόπιν χειρουργείου στην κοιλιακή χώρα

charles-kate-middleton
«Καμία σχέση με καρκίνο» είναι η κοινή φράση που περιέχεται στα επίσημα ανακοινωθέντα για τις ασθένειες του βασιλιά της Βρετανίας Καρόλου και της μέλλουσας βασίλισσας, νυν πριγκίπισσας της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον. Ο μεν άναξ πρόκειται να υποβληθεί προσεχώς σε επέμβαση στον προστατικό αδένα, η δε Κέιτ παραμένει νοσηλευόμενη κατόπιν χειρουργείου στην «κοιλιακή χώρα».

Κατά απόλυτη προτεραιότητα, η σπουδή του ανακτορικού μηχανισμού επικοινωνίας εστίασε, όπως ήταν φυσικό, στο να καθησυχάσει το παγκόσμιο κοινό ότι ο βασιλιάς και η νύφη του δεν έχουν καρκίνο. Ο Κάρολος, όπως εκατομμύρια άνδρες μιας κάποιας ηλικίας σε όλο τον πλανήτη -ο άναξ είναι 75 ετών- παρακολουθείται τακτικά για τυχόν κακοήθεις όγκους στον προστάτη. Και, πάντα κατά τα ανακοινωθέντα, στον Κάρολο διαγνώστηκε υπερπλασία προστάτη, χωρίς καρκινικά ευρήματα.

Συνεπώς, ο βασιλιάς Κάρολος πρόκειται να εισαχθεί στο νοσοκομείο την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να υποβληθεί σε επέμβαση επανορθωτικού τύπου στον διογκωμένο αδένα του, ώστε να περιοριστεί η «μηχανική» πίεση που ασκείται στο ουροποιητικό σύστημα του οργανισμού του και οι συναφείς ενοχλήσεις, δυσλειτουργίες κ.λπ. Τονίζεται, μάλιστα, ότι «επιθυμία του Μεγαλειοτάτου αποτελεί η ευρύτερη δυνατή δημοσιοποίηση της πάθησής του, προκειμένου η δική του περίπτωση να λειτουργήσει σαν ενθάρρυνση και παράδειγμα προς κάθε άνδρα που αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα υγείας».

Κλείσιμο


Ο ισχυρισμός αυτός έρχεται σε μετωπική αντίφαση με αυτή καθαυτή την επικοινωνιακή στρατηγική του ανακτορικού οίκου της Βρετανίας, η οποία είναι παροιμιωδώς υπερπροστατευτική. Οι πληροφορίες που επιτρέπεται να διαρρεύσουν από το Μπάκιγχαμ και το Κένσινγκτον για την υγεία οποιουδήποτε μέλος της δυναστείας, είναι εξαιρετικά φειδωλές. Παγίως κοινοποιούνται μόνο τα στοιχειώδη και δη με μια αύρα κρυψίνοιας, η οποία μάλλον ερεθίζει την περιέργεια του κοινού, παρά την καταπραΰνει.

Αυτό ακριβώς ισχύει στην, κάπως μυστηριώδη, χειρουργική επέμβαση της Κέιτ Μίντλετον. Αναφέρεται ότι η πριγκίπισσα της Ουαλίας παραμένει νοσηλευόμενη για μετεγχειρητική παρακολούθηση στην «The Clinic» του Λονδίνου, ένα από τα μεγαλύτερα και καλύτερα νοσοκομεία του Ηνωμένου Βασιλείου. Το διάστημα, ωστόσο, αυτής της παραμονής στο νοσοκομείο είναι ασυνήθιστα μεγάλο, κάτι που σε συνδυασμό με την παντελή έλλειψη πληροφοριών για την ακριβή φύση της επέμβασης, εγείρει έντονες υποψίες ότι «κάτι τρέχει» με την Κέιτ και την κοιλιακή της χώρα, πολύ πιο σοβαρό από ό,τι παρουσιάζεται επισήμως.

Η 42χρονη πριγκίπισσα απείχε από οποιαδήποτε δημόσια εμφάνιση για περισσότερο από τρεις εβδομάδες, εξού και το γραφείο δημοσίων σχέσεων του Κένσινγκτον αναγκάστηκε να εκδώσει ανακοινωθέν προς τα ΜΜΕ. Στο οποίο εξηγούνταν ότι η Κέιτ Μίντλετον εισήχθη στο νοσοκομείο για «προγραμματισμένη επέμβαση», η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024, με απόλυτη επιτυχία. Όμως, η πριγκίπισσα θα παραμείνει νοσηλευόμενη για ένα διάστημα 10-14 ημερών -μολονότι η κατάστασή της δεν σχετίζεται με καρκίνο. Παρόλ' αυτά, για την Κέιτ δεν προβλέπεται να επανέλθει στα καθήκοντά της -δηλαδή στις δημόσιες εμφανίσεις και το ρόλο της στην επικοινωνιακή προθήκη του παλατιού- παρά μόνο μετά από το Πάσχα.Τα βρετανικά ταμπλόιντ δεν έχουν, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, κατορθώσει να αποσπάσουν περισσότερα και πιο συγκεκριμένα στοιχεία για το χειρουργείο της Κέιτ. Περιορίζονται στο να ζητούν από ειδικούς να διαγνώσουν εξ αποστάσεως το τι πραγματικά συμβαίνει στη σύζυγο του διαδόχου Ουίλιαμ. Στο πλαίσιο αυτής της μαντικής προσέγγισης, η Express επικαλείται την εκτίμηση μιας ιατρού, της Δρ. Ντέμπορα Λι, η οποία επισημαίνει πως «για επέμβαση στην κοιλιακή χώρα, οι περισσότεροι άνθρωποι παραμένουν νοσηλευόμενοι από 4 έως 7 ημέρες. Αν δε η επέμβαση γίνεται λαπαροσκοπικά, τότε η νοσηλεία περιορίζεται σε 2-4 ημέρες. Εξαρτάται από το τι ακριβώς έχει γίνει και εάν έχει κριθεί απαραίτητη η φιλοξενία του εκάστοτε ασθενούς σε μονάδα εντατικής φροντίδας, τότε η νοσηλεία παρατείνεται. Και, κατόπιν, για την πλήρη αποκατάσταση, όταν πλέον ο ασθενής θα νιώθει πλήρη άνεση στις κινήσεις του, μπορεί να χρειαστούν ακόμη και δύο μήνες».Η τελευταία επίσημη δημόσια εμφάνιση της Κέιτ Μίντλετον ήταν το πρωί των Χριστουγέννων στο Σάντριγχαμ, όταν παρουσιάστηκε πρόσχαρη, όπως πάντα, κρατώντας από το χέρι την κόρη της, τη μικρή πριγκίπισσα Σάρλοτ. Το ζεύγος Ουίλιαμ και Κέιτ, μαζί με τα τρια παιδιά τους, καθώς και τον βασιλιά Κάρολο και την βασίλισσα Καμίλα είχαν μετάσχει κανονικά στην καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη λειτουργία.

Ωστόσο, η εικόνα που παρουσιάζει η είσοδος της «The London Clinic», με τη συνεχή φρούρηση και τους αυστηρούς ελέγχους των διερχομένων από αστυνομικούς, υποδαυλίζουν την περιέργεια για το τι κρύβει η ξαφνική εισαγωγή της Κέιτ Μίντλετον. Είναι χαρακτηριστικό επ' αυτού, ότι η Βικτόρια Γουόρντ, βασιλική συντάκτρια της Telegraph, παρατηρεί ότι η Κέιτ είχε εισαχθεί στο King Edward VII Hospital -νοσοκομείο που κατά κανόνα επιλέγει η βρετανική αριστοκρατία- όταν αντιμετώπιζε πολύ άσχημες ναυτίες στις τρεις εγκυμοσύνες της.

Όπως τονίζει περαιτέρω η Βικτόρια Γουόρντ, η αρμόδια επιτροπή ελέγχου ποιότητας, σε αυτοψία που διεξήγαγε το Δεκέμβριο του 2021 στην «The London Clinic», κατέληξε στο συμπέρασμα πως οι χειρουργικές υπηρεσίες του νοσηλευτικού ιδρύματος «χρήζουν βελτίωσης». Πάντως, στο ίδιο ιδιωτικό νοσοκομείο έχουν νοσηλευτεί κατά το παρελθόν η αδελφή της βασίλισσας Ελισάβετ, πριγκίπισσα Μαργαρίτα και ο πρίγκιπας Φίλιππος, ενώ στο ίδιο νοσοκομείο γεννήθηκε ο πρώην πρωθυπουργός και σημερινός υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Κάμερον.

Ανακτορικές πηγές επισημαίνουν ότι η επέμβαση στην οποίαν υποβλήθηκε η Κέιτ Μίντλετον δεν ήταν επείγουσα και έκτακτη, μολονότι η κατάστασή της μάλλον παρουσίασε επιδείνωση στη διάρκεια του προηγούμενου Σαββατοκύριακου. Στην ίδια διαρροή προς τον τύπο αναφέρεται επίσης πως «οτιδήποτε σχετικό με την υγεία της Κέιτ Μίντλετον αποτελεί προσωπικό δεδομένο. Είναι ιατρικά στοιχεία και όταν εκείνη θα είναι έτοιμη να μιλήσει γι' αυτό, θα το κάνει».

Προκειμένου να βρίσκεται στο πλευρό της συζύγου του κατά την περίοδο της ανάρρωσής της αλλά και κοντά στα τρία ανήλικα παιδιά τους, ο πρίγκιπας της Ουαλίας Ουίλιαμ ακύρωσε δύο προγραμματισμένα ταξίδια στο εξωτερικό, εκ των οποίων το ένα στη Ρώμη. Η Κέιτ Μίντλετον προβλέπεται ότι, μετά από το εξιτήριο, θα αναπαύεται στο ανάκτορο του Ουίνδσορ, ενώ οι γονείς της Μάικλ και Κάρολ Μίντλετον, καθώς και τα δύο αδέλφια της, η Πίπα και ο Τζέιμς Μίντλετον, θα την επισκέπτονται σχεδόν καθημερινά.

Επιστρέφοντας στο βασιλιά Κάρολο, επί του παρόντος ο άναξ βρίσκεται στη Σκωτία, διαμένοντας στην εξοχική κατοικία Μπέρκχολ, στο κτήμα Μπαλμόραλ, όπου και ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα των διαγνωστικών εξετάσεων. Και σε ό,τι αφορά στην επέμβαση στην οποίαν θα υποβληθεί την ερχόμενη εβδομάδα, δεν είναι γνωστό εάν θα λάβει χώρα στη Σκωτία ή στο Λονδίνο. Πάντως, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, ο βασιλιάς Κάρολος δεν θα απέχει από τα καθήκοντά του, παρά μόνο για ένα 24ωρο, καθώς θα χρειαστεί να διανυκτερεύσει στο νοσοκομείο, τουλάχιστον για ένα βράδυ.

Δείτε βίντεο: Η Βρετανία αγωνιά για την Κέιτ μετά την επέμβαση μυστήριο - Είναι καλά, λένε από το Μπάκιγχαμ
Η Βρετανία αγωνιά για την Κέιτ μετά την επέμβαση μυστήριο - Είναι καλά, λένε από το Μπάκιγχαμ


Ειδήσεις σήμερα:

Ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ κρατήθηκε για τρεις ώρες στο αεροδρόμιο του Μονάχου γιατί δεν είχε δηλώσει ένα ακριβό ρολόι

«Διπλή» ήττα για τους Διάσημους του Survivor, έχασαν το έπαθλο και τον Παύλο Παπαδόπουλο που επιστρέφει στην Ελλάδα - Δείτε βίντεο

Στους «8» του Κυπέλλου ο Παναθηναϊκός, 7-6 τον Ολυμπιακό στα πέναλτι στο Καραϊσκάκη - Δείτε τα γκολ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης