Κως: Ο ιατροδικαστής Λέων αναλύει τα δεδομένα στη δολοφονία της Αναστάζια

Κως: Ο ιατροδικαστής Λέων αναλύει τα δεδομένα στη δολοφονία της Αναστάζια

Eξηγεί τις δυσκολίες που έχουν προκύψει

leon
Τον δολοφόνο ή τους δολοφόνους, τις συνθήκες τα αίτια για το τραγικό τέλος της Αναστάζια στην Κω ερευνούν οι Αρχές. Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων αναλύει όλα τα δεδομένα, εξηγεί τις δυσκολίες που έχουν προκύψει και στέκεται στα σημεία που θα δείξουν τον δράστη ή τους δράστες πίσω από το έγκλημα.

«Σε αυτές τις περιπτώσεις πράγματι υπάρχει μια αντικειμενική δυσκολία που είναι η πρόοδος της σήψης και μάλιστα πρέπει να τονίσουμε το εξής: όταν μια σορός βρίσκεται εκτεθειμένη, η σήψη έρχεται πολύ πιο γρήγορα. Μπορώ να σας πω ακόμα και τρεις φορές πιο γρήγορα απ’ ότι για παράδειγμα μια σορός η οποία έχει ενταφιαστεί», τόνισε ο κ. Γρηγόρης Λέων μιλώντας στην ΕΡΤ. «Άρα σίγουρα η αποσύνθεση είχε επέλθει σε τέτοιο βαθμό που δημιούργησε εκ των πραγμάτων δυσκολίες στον ιατροδικαστή. Βέβαια πρέπει να πούμε ότι είναι ακόμα νωρίς, έτσι για να έχουμε την πλήρη εικόνα», συνεχίζει.
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cth9h0l039pt)

«Θα μου επιτρέψετε από την εμπειρία μου να προσθέσω ότι, πέρα από τις ιστολογικές εξετάσεις και οι τοξικολογικές εξετάσεις από την άτυχη κοπέλα νομίζω ότι θα μας δώσουν μια εικόνα. Μια εικόνα που πιθανά να εξηγεί και γιατί δεν έχουμε τέτοιους τραυματισμούς σοβαρούς ώστε να συνάδουν με ένα είδος εν πάση περιπτώσει ασφυκτικού θανάτου και να μπορούν να μας καθορίσουν επακριβώς τον μηχανισμό του θανάτου» ανέφερε στη συνέχεια για να εξηγήσει:

«Γιατί αντιλαμβάνεστε ότι όταν για παράδειγμα σε ένα θύμα μπορεί να της έχουν χορηγηθεί ουσίες, για παράδειγμα ναρκωτικές ουσίες ή άλλες ουσίες και οι αναστολές της απέναντι σε ένα φαινόμενο βιασμού είναι πάρα πολύ περιορισμένες και προφανώς και οι αντιστάσεις είναι πάρα πολύ περιορισμένες άρα εκεί δεν αναμένουμε να δούμε τα χαρακτηριστικά σημάδια βίας, όπως θα βλέπαμε σε αντίθετη περίπτωση».

Τέλος ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων αναφέρθηκε στα στοιχεία που θα «δείξουν» τον δράστη της δολοφονίας. «Σημαντικό ρόλο θα παίξουν και τα πειστήρια τα οποία έχουν συλλεγεί αλλά και σημεία από το σώμα της σορού τα οποία μπορούν να μας δώσουν πράγματι τον δράστη της υπόθεσης.

Σας θυμίζω ότι κάνουμε δειγματοληψία κάθε φορά και από τα γεννητικά όργανα σε αυτές τις περιπτώσεις αλλά και από άλλα σημεία του σώματος, για παράδειγμα νύχια αλλά και από τα πειστήρια. Όλα αυτά θα μας δώσουν πολύτιμο γενετικό υλικό τα οποία καταρχάς θα μας δώσουν τον δράστη και κατά δεύτερο λόγο πιθανά και συνεργούς. Γιατί αν υπάρχουν, όπως άκουσα, στοιχεία όπως σακούλες και άλλα πειστήρια τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί κατά τη μεταφορά, είναι πιθανό να βρούμε περισσότερα του ενός γενετικά υλικά, δηλαδή γενετικά υλικά που να αντιστοιχούν αφενός στο δράστη, αφετέρου συνεργούς».


Τιτανικός: Πώς η κατάδυση στον «υγρό τάφο» των 1.500 ανθρώπων έγινε «όνειρο ζωής» για πλούσιους τουρίστες

Έγκλημα στην Κω: Τα αναπάντητα ερωτήματα και τα τελευταία μηνύματα της Αναστάζια στον σύντροφό της

Γιώργος Αϋφαντής στον Δανίκα: Δεν κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη, κέρδισε το τουρκικό προξενείο
----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης