Σκηνές πανικού επικράτησαν στα γεμάτα τουρίστες και ντόπιους καταστήματα της πλατείας Εβραίων μαρτύρων στην Παλιά πόλη της Ρόδου, όταν πάνω από τα κεφάλια τους είδαν να κρέμεται ένα μεγάλο φίδι που είχε βρει καταφύγιο σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίσμα!
Φωνές και ουρλιαχτά αναστάτωσαν την περιοχή, καθώς το ερπετό σερνόταν πάνω στις κεραμιδοσκεπές των μαγαζιών και αμέσως ο ιδιοκτήτης του καταστήματος που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το εγκαταλελειμμένο κτίσμα ειδοποίησε την Πυροσβεστική, με αποτέλεσμα να φτάσει ένα όχημα με δύο πυροσβέστες. Εκείνοι εντόπισαν το μεγάλων διαστάσεων φίδι, αλλά χρειάστηκε να προσπαθήσουν... πολλές φορές για να το πιάσουν, καθώς εκείνο προσπαθούσε να διαφύγει.
Τελικά, κατάφεραν να το βάλουν μέσα στον ειδικό σάκο και να το απομακρύνουν σε ασφαλές σημείο. Η έρευνα συνεχίζεται, για να εξακριβωθεί αν στο εγκαταλελειμμένο κτίριο υπάρχουν και άλλα ερπετά και αν το συγκεκριμένο φίδι ανήκε σε κάποιον από το σπίτι του οποίου διέφυγε.
Το 1981, μια ελληνική εταιρεία αποφάσισε να μπει σε έναν χώρο που μέχρι τότε ανήκε σχεδόν αποκλειστικά στις εισαγωγές προϊόντων από το εξωτερικό. Πρόθεσή της να δημιουργήσει μια 100% ελληνική πρόταση, βασισμένη στην άριστη ποιότητα, τη μοναδικότητα και την καινοτομία. Αυτή ήταν η αρχή της ΜΕΓΑ.
Υπάρχουν κάποια νέα «spots» που δεν γίνονται γνωστά επειδή είναι trendy, αλλά επειδή απλώς λειτουργούν σωστά. Χωρίς θόρυβο και περιττή προβολή. Το Καφέ «ΠΟΙΚΙΛΗ ΣΤΟΑ» ανήκει σε αυτήν την κατηγορία.
Η επιτυχία με την πρώτη προσπάθεια έχει γίνει το ιερό δισκοπότηρο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, καθώς προστατεύει το ζευγάρι από την οικονομική ασφυξία.