Κακοκαιρία «Άριελ»: Πλημμύρες σε καταστήματα στον Πλαταμώνα
Πολλά τα προβλήματα στον δήμο Δίου-Ολύμπου - Πλημμύρες και σε Βαρικό και Πλάκα
Μάχη με τηνκακοκαιρία «Άριελ» δίνουν τα συνεργεία του δήμου Δίου-Ολύμπου στην Πιερία, καθώς μέχρι τώρα οι ζημιές που έχουν καταγραφεί είναι ιδιαίτερα έντονες όπως τις περιγράφει στο GRTimes, ο δήμαρχος της περιοχής, Ευάγγελος Γερολιόλιος.
«Έχουμε σημαντικά προβλήματα στο παραλιακό μέτωπο της περιοχής του Πλαταμώνα, στον κάμπο του Βαρικού και στην Πλάκα. Προβλήματα που έχουν να κάνουν κυρίως με διελεύσεις δρόμων και ζημιές σε υποδομές. Ό,τι δυνάμεις και μηχανήματα διαθέτει αυτή τη στιγμή ο δήμος είναι έξω και επιχειρούν όπου υπάρχει ανάγκη» ανέφερε ο δήμαρχος.
Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές υπηρεσίες η συνολική ποσότητα νερού που έπεσε στην περιοχή από την βροχόπτωση έφτασε ακόμη και τα 155mm «μιλάμε δηλαδή για μια μεγάλη ποσότητα που δημιούργησε μεγάλα ζητήματα στις απορροές προς τον Θερμαϊκό. Ευελπιστούμε ότι μετά το μεσημέρι η κακοκαιρία θα κοπάσει», πρόσθεσε ο κ. Γερολιόλιος.
Κλειστά σχολεία στον δήμο Δίου – Ολύμπου
Ο δήμαρχος Δίου – Ολύμπου ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι πλημμύρες σημειώθηκαν σε καταστήματα του Πλαταμώνα, καθώς «η κακοκαιρία είναι ιδιαίτερα έντονη, με ένταση αλλά και μεγάλες βροχοπτώσεις».
Για τον λόγο αυτό εξάλλου τα σχολεία της περιοχής θα παραμείνουν κλειστά καθώς όπως σημειώνει ο κ. Γερολιόλιος «πέρα από οτιδήποτε άλλο προέχει η ασφάλεια των μαθητών, αλλά και των κατοίκων της περιοχής στους οποίους συνιστούμε για όσο διαρκούν ακόμη τα φαινόμενα να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους».
Τα ακραία καιρικά φαινόμενα και οι φυσικές καταστροφές δεν είναι πλέον σπάνιο γεγονός για την Ελλάδα. Η κλιματική αλλαγή κάνει διαρκώς αισθητή την παρουσία της, τα τελευταία χρόνια, με τα παραδείγματα να είναι πολλά.
Με απόλυτη επιτυχία και με μετρήσιμα αποτελέσματα, που αποδεικνύουν ότι η συνεργασία ιδιωτικού - δημόσιου τομέα μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά, ολοκληρώθηκαν τα έργα βιώσιμης διαχείρισης νερού στο Δήμο Τανάγρας, κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος Zero Drop Mornos.
Μια κούπα καφέ, μια αφορμή για ισότητα - Με δράσεις που ενισχύουν την καθημερινότητα και δημιουργούν νέες δυνατότητες, ο NESCAFÉ® προάγει την ισότιμη συμμετοχή και την εμπειρία μάθησης.