Καιρός - Δημήτρης Ζιακόπουλος: «Καμπανάκι» για πλημμύρες εν όψει των βροχοπτώσεων του Σαββατοκύριακου

Καιρός - Δημήτρης Ζιακόπουλος: «Καμπανάκι» για πλημμύρες εν όψει των βροχοπτώσεων του Σαββατοκύριακου

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα φέρνει το πρώτο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου

plymmires1
Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα φέρνει το πρώτο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου, με τον μετεωρολόγο Δημήτρη Ζιακόπουλο να κάνει λόγο για «βροχές και καταιγίδες βαθέος φθινοπώρου, δυνητικά πλημμυρογόνες».

Στην πρόγνωσή του, ο γνωστός μετεωρολόγος αναφέρει συγκεκριμένα: «Η περιοχή μας καλύπτεται από υψηλές πιέσεις, ενώ ένα βαρομετρικό χαμηλό που θα σχηματιστεί στη Β. Ιταλία, αναμένεται να κινηθεί ΝΑ. Με αυτές τις συνθήκες, το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή), τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού στη χώρα μας θα είναι η ηλιοφάνεια, οι ασθενείς άνεμοι και οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Πάντως, τις βραδινές - νυχτερινές ώρες στη Δ. Ελλάδα θα επικρατήσουν Ν-ΝΔ άνεμοι εντάσεως ως τα 6 μποφόρ (Β. Ιόνιο) και στις ΒΔ περιοχές θα σημειωθούν τοπικές βροχές».

Το Σάββατο, σύμφωνα με τον κ. Ζιακόπουλο, «προβλέπεται σημαντική μεταβολή του καιρού στη χώρα με βασικά χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και τις καταιγίδες αρχικά στη Δ. Ελλάδα και τις βραδινές - νυχτερινές ώρες στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα πλην Α. Μακεδονίας και Θράκης. Επισημαίνεται ότι στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δ. Στερεά και τη Δ. Πελοπόννησο ο κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων θα είναι αυξημένος. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση ως τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της κυρίως στα δυτικά».

«Την Κυριακή», συνεχίζει, «ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται κυρίως στην κεντροανατολική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Α. Στερεά - Εύβοια, την Πελοπόννησο, το Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι στα πελάγη θα φθάσουν πρόσκαιρα τα 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της σε όλη τη χώρα».

«Τη Δευτέρα, οι βροχές και οι καταιγίδες θα περιοριστούν στα ανατολικά και τα νότια και βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα γίνουν παντού Β-ΒΑ με ένταση ως τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Τέλος, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας θα περάσουν χωρίς προβλήματα καιρού» καταλήγει.

Δείτε σχετικά εδώ

Ειδήσεις σήμερα:

«Δεν βρήκαμε κανένα σημάδι στην Ουκρανία που να δείχνει κατασκευή βρώμικης βόμβας» λέει ο ΙΑΕΑ

Τέσσερα νέα εντάλματα για την υπόθεση βιασμού της 12χρονης εξέδωσαν οι δικαστικές αρχές

Ειδικευόμενη γιατρός στο «Γεννηματάς» η 29χρονη που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην περιφερειακή Υμηττού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης