Βιασμός 12χρονης: Η μάνα είχε χάσει τον έλεγχο του παιδιού της, αλλά δεν το εξέδιδε, λέει ο δικηγόρος της

Βιασμός 12χρονης: Η μάνα είχε χάσει τον έλεγχο του παιδιού της, αλλά δεν το εξέδιδε, λέει ο δικηγόρος της

Ο Απόστολος Λύτρας μίλησε για τα εμβάσματα στον λογαριασμό της μητέρας της 12χρονης στον Κολωνό και για τα μηνύματα με τον Ηλία Μίχο

viasmos_12xronis_mana_anakrits_mk
Το ότι η μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό δεν εξέδιδε την κόρη της επανέλαβε ο δικηγόρος της, Απόστολος Λύτρας.

Όπως είπε ο δικηγόρος της 37χρονης, Απόστολος Λύτρας, μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις»: «Η μητέρα της 12χρονης είναι κρατούμενη στις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού. Από την πρώτη στιγμή βέβαια, αυτό που αναφέρει δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το συγκεκριμένο έγκλημα για το οποίο κατηγορείται. Πριν από δύο ημέρες καταθέσαμε και προσφυγή εναντίον της διάταξης της κυρίας ανακρίτριας για να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους και θα περιμένουμε την απόφαση του Συμβουλίου. Λογικά θέλω να πιστεύω στις επόμενες 10 – 15 ημέρες πρέπει να υπάρχει απόφαση του Συμβουλίου».

Όσο για το πώς στοιχειοθετείται η μη εμπλοκή της μητέρας στην υπόθεση μαστροπείας της 12χρονης, ο κ. Λύτρας απάντησε: «Ευελπιστώ ότι μέσα σε αυτό το διάστημα θα είναι έτοιμο από τα εγκληματολογικά εργαστήρια το πόρισμα για τα ψηφιακά μέσα που έχουν κατασχεθεί από τη μητέρα, το κινητό της τηλέφωνο και τα τάμπλετ που έχουν πάρει από το σπίτι και θεωρώ ότι θα αποδειχθεί περίτρανα ότι δεν είχε μπει ποτέ σε αυτή την εφαρμογή για την οποία κατηγορείται» είπε.

Δείτε το βίντεο:

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cnxdkqylckox)

Παράλληλα, αναφερόμενος στα μηνύματα με τον Ηλία Μίχο, ο κ. Λύτρας ξεκαθαρίζει: «Να πούμε ότι τα μηνύματα με τον Μίχο δεν συσχετίζονται με το αδίκημα. Μάλιστα με βάση το κατηγορητήριο δεν αναφέρονται καν στο συγκεκριμένο αδίκημα. Από εκεί και μετά όμως υπάρχουν κάποια μηνύματα. Η μητέρα είχει ήδη κάνει καταγγελία στο Μίχο και φέρεται να έχει στείλει στον Μίχο ότι “δώσε μου 100 ευρώ για να μην σε καταγγείλω”, ενώ ήδη έχει κάνει καταγγελία. Η εξήγηση που έχει δώσει η μητέρα είναι ότι δεν ήθελε, με βάση αυτά που της είχαν πει και από την αστυνομία, να καταλάβει ο Μίχος ότι παρακολουθείται και ότι πρόκειται να συλληφθεί. Εκεί είναι το λάθος της. Δεν υπέδειξε η αστυνομία “ζήτα τα λεφτά από τον Μίχο”. Η αστυνομία της είπε να μην καταλάβει κάτι ο Μίχος και αυτή στη συζήτηση που είχε πρώτα με τη σύζυγο του Μίχου και στη συνέχεια με το Μίχο ζήτησε αυτά τα 100 ευρώ. Αλλά επαναλαμβάνω, αυτό δεν είναι θέμα που αφορά τη μαστροπεία».

Για τα εμβάσματα στον λογαριασμό της 37χρονης μητέρας της ανήλικης είπε: «Έχουν δοθεί εξηγήσεις και από τη 12χρονη στην κατάθεσή της ότι είχε πάρει αυτόν τον λογαριασμό της μητέρας, και τον είχε δώσει στον Μίχο, γιατί αυτήν την κάρτα και τον λογαριασμό η μητέρα δεν τον χρησιμοποιούσε. Υπάρχουν 4 εμβάσματα τα οποία περιμένουμε να δούμε από την άρση του απορρήτου, ποιοι έχουν καταθέσει τα χρήματα και για ποιο λόγο. Το ποσό είναι συνολικά 110 ευρώ».

«Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία όταν δυστυχώς ένα παιδάκι 12 ετών του έχουν συμβεί όλα αυτά τα πράγματα, τώρα να δούμε πώς πήρε αυτό το IBAN από τη μητέρα. Πράγματι, αυτό που μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση και το έχω πει και θα συνεχίσω να το λέω επειδή και εγώ είμαι πατέρας, είναι αδιανόητο πραγματικά μια μητέρα να της έχει φύγει ο έλεγχος του παιδιού και να μην έχει καταλάβει τι συμβαίνει με το παιδί της» σημείωσε ο κ. Λύτρας.

Κλείσιμο
Σημειώνεται ότι την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται η νέα κατάθεση του κοριτσιού, που θα ανοίξει τον δρόμο και για νέες συλλήψεις.

Ειδήσεις σήμερα: 

ΗΠΑ: Με σφυρί χτύπησε ο διαρρήκτης τον σύζυγο της Πελόζι - Ψάχνουν τα κίνητρα της επίθεσης

Πιέσεις στις τράπεζες για αύξηση των επιτοκίων στις καταθέσεις

Ο Έλον Μασκ θα διευθύνει προσωπικά το Twitter - «Πέταξε έξω» την προηγούμενη διοίκηση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης