Κρήτη: Υπάλληλοι υδροδότησης τρύπησαν καλώδιο της ΔΕΗ και προκάλεσαν εκρήξεις

Κρήτη: Υπάλληλοι υδροδότησης τρύπησαν καλώδιο της ΔΕΗ και προκάλεσαν εκρήξεις

Οι υπάλληλοι παραλίγο να τιναχθούν από ρεύμα 20.000 Volt – Μετά τις εκρήξεις, καλώδιο έπιασε φωτιά και το ρεύμα κόπηκε άμεσα στην ευρύτερη περιοχή

kriti_erga
Πολύ τυχεροί στάθηκαν υπάλληλοι της ΔΕΥΑΗ, που πραγματοποιούν εργασίες υδροδότηση στο Ηράκλειο, καθώς παραλίγο να τους χτυπήσει ρεύμα 20.000 Volt.

Σύμφωνα με το cretapost.gr,  το περιστατικό έγινε λίγο πριν τις 11:00 το πρωί όταν συνεργείο του Δήμου Ηρακλείου στην προσπάθεια του να ανοίξει κανάλι από όπου θα περνούσαν δίκτυα ύδρευσης έσκαβαν στην οδό Ντεντιδάκηδων (παράλληλη της Καλοκαιρινού), στην περιοχή της Αγίας Τριάδας.

Οι εργάτες προχωρούσαν τα έργα με βάση τα σχέδια. Και ενώ όλα έδειχναν ότι εξελίσσονται ομαλά, ξαφνικά ακούστηκαν δύο έντονες εκρήξεις, με αποτέλεσμα τα καλώδια να πιάσουν φωτιά. Παράλληλα, αναβόσβησαν τα φώτα, ενώ στη συνέχεια κόπηκε το ρεύμα σε μια μεγάλη περιοχή του κέντρου και ειδικότερα στην Αγία Τριάδα.

Στην περιοχή των εργασιών επικράτησε πανικός και αναστάτωση, με τους υπαλλήλους να προσπαθούν να καταλάβουν τι έχει συμβεί. Σύμφωνα με το cretapost, τα σχέδια που είχε στη διάθεσή του το συνεργείο δεν έδειχνε ότι υπήρχε κάποιο καλώδιο της ΔΕΗ.

kriti_erga1


Κλείσιμο
Λίγα λεπτά αργότερα κατέφθασαν στο σημείο υπάλληλοι της ΔΕΗ οι οποίοι ενημέρωσαν τους συναδέλφους τους από την ΔΕΥΑΗ ότι ήταν πολύ τυχεροί, αφού το τρυπάνι με το οποίο έσκαβαν χτύπησε σε καλώδιο παροχής ηλεκτρικού ρεύματος υψηλής τάσης.

Οι υπάλληλοι της ΔΕΗ προχώρησαν άμεσα σε επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος ενώ παραμένει άγνωστο εάν –τουλάχιστον για σήμερα- θα συνεχιστούν ή όχι οι εργασίες ύδρευσης στην περιοχή.

kriti_erga2
kriti_erga3



Ειδήσεις σήμερα:

Στη Ρωσία δημιουργήθηκαν 40 τάγματα εθελοντών που θα πολεμήσουν στην Ουκρανία


Τριπλάσια η αύξηση θανάτων από κορωνοϊό τον Ιούλιο σε σχέση με πέρσι, δηλώνει ο Καπραβέλος


Η Ευρώπη ετοιμάζεται με πουλόβερ, θερμάστρα και... «έξυπνο» μαγείρεμα για τον χειμώνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης