Γιος του βοσκού των Ιμίων ο ψαράς που βρέθηκε νεκρός στην Κεφαλονιά

Γιος του βοσκού των Ιμίων ο ψαράς που βρέθηκε νεκρός στην Κεφαλονιά

Ο 54χρονος άντρας που έχασε τη ζωή του κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ήταν επαγγελματίας ψαράς και με το καΐκι του «Αίολος» σάρωνε τις ελληνικές θάλασσες ψαρεύοντας

fisherman-m
Ο γιος του βοσκού των Ιμιών, Γιάννης Βεζυρόπουλος, είναι ο άτυχος 54χρονος ψαράς που βρέθηκε νεκρός σήμερα το μεσημέρι ενώ ψάρευε δυτικά της Κεφαλονιάς.

Ο 54χρονος άντρας, ήταν επαγγελματίας ψαράς και με το καΐκι του «Αίολος» σάρωνε τις ελληνικές θάλασσες ψαρεύοντας.

111
Αριστερά ο Αντώνης Βεζυρόπουλος (βοσκός των Ιμίων) και δεξιά ο γιος του Γιάννης που έχασε τη ζωή του στην Κεφαλονιά


Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιάννης Βεζυρόπουλος, είναι παντρεμένος με ένα παιδί και είχε ξεκινήσει από την Κάλυμνο προκειμένου να φτάσει στο Ιόνιο Πέλαγος και να ψαρέψει. Πριν φτάσει στο νησί της Κεφαλονιάς βρισκόταν στην περιοχή του Λαυρίου.

Όλα ξεκίνησαν σήμερα το πρωί όταν ο 54χρονος ριψοκίνδυνος ψαράς, έπεσε για άλλη μια φορά στον βυθό της θάλασσας με τον εξοπλισμό του προκειμένου να ψαρέψει.

Η ανάρτηση του  μικρού του αδελφού στο Facebook με την οποία αποχαιρετά τον 54χρονο

Κλείσιμο
Screenshot_20220803-211247_Facebook


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 22χρονος βοηθός του που ήταν το δεξί του χέρι περίπου στις 12 το μεσημέρι είδε το σώμα του δύτη να επιπλέει στο νερό. Αμέσως ο νεαρός ειδοποίησε την Λιμενική Υπηρεσία όπου άμεσα εντόπισαν το καΐκι και περισυνέλεξαν την σωρό του Γιάννη Βεζυρόπουλου.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο 54χρονος επαγγελματίας ψαράς βρισκόταν στον βυθό της περιοχής μεταξύ του Γέρο Γόμπου και Λαγκαδάκια Ληξουρίου με συσκευή κομπρεσέρ προκειμένου να έχει το οξυγόνο που χρειάζεται. 

fisherman-4
Ο άτυχος ψαράς
fisherman-5


Μάλιστα χθες το απόγευμα είχαν δει το σφουγγαράδικο του 54χρονου δύτη αγκυροβολημένο στο λιμανάκι Αργοστολίου στην προβλήτα Παπαδατου.

Το Λιμεναρχείο Κεφαλονιάς, ερευνά τα αίτια του τραγικού συμβάντος, ενώ η νεκροψία που έχει παραγγελθεί θα δείξει τα αίτια του θανάτου του 54χρονου.

aiolos_skafos_1__1_
Φωτογραφία του καϊκιού από τον Σπύρο Παντελιό
aiolos_skafos_2
Φωτογραφία του καϊκιού από τον Σπύρο Παντελιό


Το χρονικό της υπόθεσης θανάτου του 54χρονου ψαρά…

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει ο ιστότοπος inkefalonia.gr , ο συνάδελφός του που ήταν πάνω στο καΐκι τον είδε να επιπλέει ξαφνικά χωρίς τις αισθήσεις του.

Αμέσως και σε κατάσταση σοκ, ο άνδρας που βρισκόταν πάνω στο σκάφος ενημέρωσε τις Λιμενικές Αρχές και το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που περίμενε να παραλάβει τον άτυχο άνδρα, ο οποίος ωστόσο είχε φύγει από την ζωή.

Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών μέσων, ο 54χρονος ανασύρθηκε νεκρός λίγο αφού είχε πέσει για βουτιά με χρήση σωλήνα που του παρείχε οξυγόνο από το αλιευτικό σκάφος.

Αρχικά ο 24χρονος συνάδελφός του έδωσε διαφορετική εκδοχή για τα αίτια που προκάλεσαν τον θάνατο του άνδρα, αναφέροντας στους λιμενικούς που έσπευσαν στο σημείο πως «ένα φουσκωτό σκάφος πέρασε με ταχύτητα και έκοψε το σωληνάκι παροχής οξυγόνου». Στην συνέχεια υποστήριξε πως το σκάφος, «ήταν ένα λευκό πολυεστερικό», ενώ στην τρίτη εκδοχή σύμφωνα με στελέχη του λιμενικού, πως « δυο σκάφη πέρασαν με μεγάλη ταχύτητα από το σημείο που ψάρευε ο 54χρονος και του έκοψαν το σωληνάκι του οξυγόνου».

Υψηλόβαθμες πηγές του λιμενικού τονίζουν πως, «από την έως τώρα έρευνα δεν προκύπτει να έχει κοπεί το σωληνάκι του οξυγόνου, ενδέχεται να πέρασε κάποιο σκάφος και να του σήκωσε ψηλά το σωληνάκι με την ταχύτητα που ανέπτυξε και να του μείωσε δραματικά την ροή του οξυγόνου ή ακόμη να έπαθε τη νόσο των δυτών».

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση στην Αγία Σοφία: Εκατοντάδες παιδιά κραυγάζουν «Αλλάχου άκμπαρ» - Δείτε βίντεο

Επίσκεψη Πελόζι στην Ταϊβάν: «Όσοι μας προσβάλλουν θα τιμωρηθούν» λέει το Πεκίνο

Τραγωδία στα Γρεβενά: Η μητέρα κοιμόταν δίπλα στο βρέφος της όταν αυτό «έσβησε»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης