Αργά το απόγευμα της Παρασκευής προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» το ιδιωτικό αεροσκάφος που μετέφερε τον Μπιλ Γκέιτς.
Ο ιδρυτής της Microsoftέφτασε στην Αθήνα έφτασε με ένα learjet στον VIP τομέα του αεροδρομίου, προερχόμενος από τη Μαδρίτη.
Ο Αμερικανός μεγιστάνας μάλιστα συναντήθηκε με τον Ισπανό πρωθυπουργό, Πέδρο Σάντσεθ.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην ελληνική πρωτεύουσα, ο Μπιλ Γκέιτς θα διαμείνει στην προεδρική σουίτα του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετάνια», στο κέντρο της Αθήνας, ενώ, όπως αναφέρουν σχετικές πηγές, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να επισκεφθεί και μερικά από τα ελληνικά νησιά.
Κλείσιμο
Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπιλ Γκέιτς έρχεται στην Ελλάδα, ενώ «τρέχει» και μια μεγάλη επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα, συνολικού ύψους σε βάθος δεκαετίας ενός δισ. ευρώ.
Θα δημιουργηθούν τρία κέντρα δεδομένων στα Σπάτα, το Κορωπί και το Μαρκόπουλο της Αττικής, ανοίγοντας πάνω από 300 θέσεις εργασίας.
Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του ΔΣ της Microsoft στο Νταβός
Στο μεταξύ, λίγες μόνον ώρες πριν φτάσει ο Μπιλ Γκέιτς στην Αθήνα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Νταβός με πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Microsoft,Satya Nadella, τον πρόεδρο της εταιρείας Brad Smith, καθώς και τον Πρόεδρο της Google για δραστηριότητες στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, Matt Brittin, συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκηςστο πλαίσιο των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, στο Νταβός.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους αξιωματούχους της Microsoft, σημειώθηκε η σημαντική πρόοδος στην ψηφιοποίηση του κράτους και των δημόσιων υπηρεσιών στην Ελλάδα την τελευταία τριετία.
«Αυτό που ήθελα να πω, κύριε Πρωθυπουργέ, είναι ότι όλα όσα κάνετε εσείς και η κυβέρνησή σας, και η πρόοδος που επιτυγχάνετε όσον αφορά την οικοδόμηση δυνατοτήτων, είναι φανταστικό να το βλέπει κανείς. Δεν έχω δει κάτι παρόμοιο σε αυτή την κλίμακα», δήλωσε στην αρχή της συνάντησης ο κ. Nadella.
«Από τη δική μας πλευρά, αυτό που με ενθουσιάζει είναι η δυνατότητα να είμαστε ένα μικρό μέρος της αναπτυξιακής σας διαδρομής ως χώρας. Ενδιαφερόμαστε πολύ να συνεργαστούμε με μία χώρα που δίνει προτεραιότητα στην προσπάθεια οικοδόμησης δυνατοτήτων σε αυτό το επίπεδο» πρόσθεσε.
«Αν ρωτήσετε τους Έλληνες σήμερα ποια είναι η πιο πετυχημένη μεταρρύθμιση που έχει υλοποιήσει αυτή η κυβέρνηση, το 80% θα σας πει: ο ψηφιακός τομέας», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.
Ο πρωθυπουργός με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Microsoft, Satya Nadella και με τον πρόεδρο της εταιρείας Brad Smith
«Η δυνατότητα να επικοινωνείς με το κράτος από το κινητό σου τηλέφωνο είναι μία επανάσταση στην Ελλάδα. Και, ασφαλώς, έχουμε αγγίξει μόνο την κορυφή του παγόβουνου σε ό,τι αφορά τι μπορούμε να κάνουμε», συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ υπογράμμισε πως η Ελλάδα ήταν πρωτεργάτης του ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού στην ΕΕ και οργάνωσε μία πλήρως ψηφιακή εμβολιαστική εκστρατεία.
Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης η πρόοδος στην υλοποίηση της επένδυσης της Microsoftγια τη δημιουργία κόμβου με τρία data centres στην Αττική.
Ο Πρωθυπουργός παρουσίασε στον κ. Nadella και τον κ. Smith τη ραγδαία ανάπτυξη του τεχνολογικού τομέα στην Ελλάδα, τη δυναμική νεοφυών επιχειρήσεων, οι οποίες προσελκύουν έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον από το εξωτερικό, και το σύνθετο στρατηγικό πλεονέκτημα που προσφέρει η γεωγραφική θέση της Ελλάδας, το υψηλής ειδίκευσης εργατικό δυναμικό και η συνδεσιμότητα με την ευρύτερη περιοχή.
Η διεθνής διάκριση iF Design Award 2024 για το ελαστικό ECSTA PS71 EV, επιβεβαιώνει τη δέσμευση της εταιρείας για λύσεις υψηλών προδιαγραφών και κορυφαίας συμπεριφοράς στον δρόμο.
Banana breads, σκανδιναβικά σέμλα με σαντιγί, cinnamon rolls, κρουασάν gianduja, brownies με αλμυρή καραμέλα και πολλές ακόμη high-quality επιλογές από τα premium bakeries της πόλης
Με λύσεις που περιλαμβάνουν GPS Plotter, βυθόμετρα, όργανα, αυτόματο πιλότο, ηχοσυστήματα, VHF, κάμερες, ραντάρ και πολλά ακόμα, μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες κάθε σκάφους.