Ελένη Τοπαλούδη: Σήμερα η απόφαση του Εφετείου για την δολοφονία και το βιασμό της

Ελένη Τοπαλούδη: Σήμερα η απόφαση του Εφετείου για την δολοφονία και το βιασμό της

Η εισαγγελέας της έδρας έχει ζητήσει να κηρυχθούν ένοχοι οι δυο κατηγορούμενοι, όπως και πρωτόδικα, χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικών -  Παρόντες στο δικαστήριο θα είναι και οι γονείς της αδικοχαμένης κοπέλας

topaloudi
Ένα βήμα πριν την έκδοση της τελικής ετυμηγορίας του για την υπόθεση δολοφονίας και βιασμού της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, το 2018 στη Ρόδο, βρίσκεται το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας. Η απόφαση δικαστών και ενόρκων πιθανότατα θα ανακοινωθεί σήμερα για τους δυο κατηγορούμενους της υπόθεσης, έναν 26χρονο Ροδίτη και τον 24χρονο συγκατηγορούμενό του αλβανικής καταγωγής. Παρόντες στο δικαστήριο αναμένεται να είναι και οι γονείς της αδικοχαμένης κοπέλας. Μάλιστα, η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη σε δήλωσή της μετά το πέρας της προηγούμενης συνεδρίασης του δικαστηρίου, έχει ζητήσει τα ισόβια που επιβάλλονται σε κατηγορουμένους για τέτοια ειδεχθή εγκλήματα να ισοδυναμούν με ισόβιο εγκλεισμό και να μην αποφυλακίζονται νωρίτερα οι καταδικασθέντες.

Η σημερινή διαδικασία στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο αναμένεται να ξεκινήσει με τις αγορεύσεις συνηγόρων υπεράσπισης και αφού αυτές ολοκληρωθούν θα ακολουθήσει διάσκεψη των μελών του δικαστηρίου για την έκδοση της τελικής απόφασης. Η εισαγγελέας της έδρας πάντως έχει ζητήσει να κηρυχθούν ένοχοι οι δυο κατηγορούμενοι, όπως και πρωτόδικα, χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικών.

Μεταξύ άλλων η εισαγγελέας στην αγόρευσή της είχε αναφέρει: «Η ανθρωποκτονία τελέστηκε και από τους δυο κατηγορούμενους προκειμένου να σωπάσει η κοπέλα. Αν κάποιος δεν ήθελε, θα καλούσε σε βοήθεια. Όλες οι μετέπειτα ενέργειες τους αποδεικνύουν ότι έγιναν όλα από κοινού, με σχέδιο και με δόλο».

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση δεν υπήρξε συναίνεση από πλευρά του θύματος σε ερωτική συνεύρεση με τους κατηγορούμενους. «Εάν η Ελένη είχε συναινέσει σε όλο αυτό το σκηνικό θα ήταν ακόμη ζωντανή, θα είχαν τελειώσει όλα ήρεμα και ωραία. Όταν είδαν ότι αντέδρασε, άσκησαν βία και την εξανάγκασαν σε συνουσία. Σε πλήρη νηφαλιότητα αποφάσισαν να την εξοντώσουν. Τη χτύπησαν, τη βασάνισαν, την έριξαν ζωντανή στη θάλασσα για να την εξαφανίσουν», είπε η εισαγγελέας.

Υπενθυμίζεται ότι οι δυο κατηγορούμενοι κατά τις απολογίες τους στη δίκη έριχναν ο ένας τις ευθύνες στον άλλον για το στυγερό έγκλημα. Σε πρώτο βαθμό είχαν καταδικασθεί σε ισόβια για τη δολοφονία της κοπέλας και σε 15 έτη κάθειρξη ο καθένας για τον βιασμό της.



Ειδήσεις σήμερα:

Φόβοι για τους μαχητές του Αζοφστάλ μετά την παράδοσή του - Παρατεταμένο πόλεμο βλέπει το Κίεβο

Μητσοτάκης: Έδειξε και στο Κογκρέσο χάρτες της «Γαλάζιας Πατρίδας» -Yποσχέσεις για συνέχιση του «εμπάργκο» σε F-16 και F-35 στην Άγκυρα

Αποφασίζουν σήμερα οι ειδικοί για τις μάσκες - Τι θα ισχύσει για μέσα μεταφοράς, σχολεία, καταστήματα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης