Η πραγματική ανανέωση ξεκινά εκεί όπου σώμα και μυαλό κάνουν reset, φορτίζουν μπαταρίες και ξαναβρίσκουν τον ρυθμό τους. Και κάπως έτσι, οι χειμερινές εκπτώσεις της Dunlopillo αποκτούν ξαφνικά νόημα, πολύ πιο ουσιαστικό από μια απλή αγορά.
Ειρηνικές διαδηλώσεις στα ισπανικά πρότυπα, οργανώνουν για σήμερα το απόγευμα από τις 18.00, στις κεντρικές πλατείες των ελληνικών πόλεων, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και αλλού, ομάδες νεαρών ακτιβιστών πολιτών, υπό τον τίτλο «Αγανακτισμένοι Πολίτες». Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Συντάγματος από τις 18.00 μέχρι 23.30, και χιλιάδες άνθρωποι έχουν δηλώσει στην ιστοσελίδα "Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα" στο Facebook ότι θα παρευρεθούν.
Η έκκληση για συμμετοχή των πολιτών, στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των νέων έναντι των μέτρων, που επιβάλλονται από το μνημόνιο, γίνεται μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης.
Οι διοργανωτές διευκρινίζουν ότι δεν θα υπάρχει κομματικός χρωματισμός, πλακάτ ή σχέδιο, και «ο καθείς καλείται να εκφράσει τον εαυτό του».
Ανάλογες συγκεντρώσεις θα γίνουν σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Δείτε αναλυτικά:
Ρέθυμνο
Ηράκλειο
Καλαμάτα
Πύργος
Χαλκίδα
Καστοριά
Ηγουμενίτσα
Κέρκυρα
Δράμα
Διαδικτυακή αναστάτωση
Αναστάτωση επικράτησε το απόγευμα της Τρίτης μεταξύ των χρηστών του Facebook, με αφορμή τη σημερινή συγκέντρωση. Λίγο πριν τις 19.30 το group, που καλούσε χιλιάδες ανθρώπους σε μια ειρηνική διαδήλωση, διαγράφηκε αιφνίδια, ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα ως αντίδραση δημιουργήθηκαν δεκάδες νέα για τον ίδιο σκοπό. Μετά τη διαγραφή του, έντονες ήταν οι αντιδράσεις από τα μέλη τα οποία είχαν αναπτύξει ένα διάλογο για το θέμα και είχαν δηλώσει ότι θα παραστούν, τα οποία σε μηνύματα τους έκαναν λόγο για χουντικές πρακτικές.