Τα εχινόδερμα που είναι γνωστά ως «αγγούρια της θάλασσας» είναι ανάρπαστα στα ακριβά εστιατόρια του εξωτερικού
Μάνος Τσαγκαράκης
Στο κέρδος αποσκοπούσε ένας 34χρονος ερασιτέχνης αλιέας που έπλεε με το ιδιόκτητο σκάφος του στο λιμάνι της Κεραμωτής στην Καβάλα, ψαρεύοντας ολοθούρια με σκοπό να τα μοσχοπουλήσει, χωρίς ωστόσο να διαθέτει την προβλεπόμενη επαγγελματική άδεια αλιείας.
Ο ψαράς εντοπίστηκε μέρα- μεσημέρι από τους άνδρες του Λιμενικού, οι οποίοι έκαναν έλεγχο στο σκάφος του και διαπίστωσαν ότι είχε αλιεύσει ολοθούρια συνολικού βάρους 24 κιλών, τα οποία μάλιστα είχαν διαστάσεις μικρότερες του επιτρεπόμενου κι έτσι κατασχέθηκαν και ποντίστηκαν και πάλι στη θάλασσα. Σε βάρος του 34χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη αλιεία που διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.
Τα ολοθούρια, που είναι γνωστά ως «αγγούρια της θάλασσας», είναι εχινόδερμα τα οποία είναι ανάρπαστα στα ακριβά εστιατόρια του εξωτερικού, όπου σερβίρονται με τιμές που φτάνουν και τα 1.000 ευρώ το κιλό, ενώ στην Κίνα χρησιμοποιούνται για την θεραπεία διαφόρων παθήσεων και την παρασκευή φαρμακευτικών σκευασμάτων ή καλλυντικών.
Τα ακραία καιρικά φαινόμενα και οι φυσικές καταστροφές δεν είναι πλέον σπάνιο γεγονός για την Ελλάδα. Η κλιματική αλλαγή κάνει διαρκώς αισθητή την παρουσία της, τα τελευταία χρόνια, με τα παραδείγματα να είναι πολλά.
Με απόλυτη επιτυχία και με μετρήσιμα αποτελέσματα, που αποδεικνύουν ότι η συνεργασία ιδιωτικού - δημόσιου τομέα μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά, ολοκληρώθηκαν τα έργα βιώσιμης διαχείρισης νερού στο Δήμο Τανάγρας, κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος Zero Drop Mornos.
Μια κούπα καφέ, μια αφορμή για ισότητα - Με δράσεις που ενισχύουν την καθημερινότητα και δημιουργούν νέες δυνατότητες, ο NESCAFÉ® προάγει την ισότιμη συμμετοχή και την εμπειρία μάθησης.