Ζευγάρι απατεώνων εξαπάτησε έννεα άτομα μέσω διαδικτύου σε όλη τη χώρα
Είχαν καταφέρει να αποσπάσουν συνολικά 10.000 ευρώ
Μάνος Τσαγκαράκης
Η καταγγελία μιας γυναίκας από περιοχή του Δήμου Αρχανών- Αστερουσίων στο Ηράκλειο ότι άγνωστοι κατάφεραν να την εξαπατήσουνμέσω υπολογιστή και να αποσπάσουν 200 ευρώ από τον λογαριασμό της, έγινε αφορμή για να αποκαλυφθούν άλλες εννέα παρόμοιες απάτες που έγιναν σε όλη τη χώρα.
Πίσω τους κρύβονταν δυο Έλληνες, ένας άνδρας και μια γυναίκα, για τους οποίους αποκαλύφθηκε από την ενδελεχή έρευνα που διενήργησαν οι αστυνομικοί του τμήματος Αστερουσίων ότι δρούσαν τόσο σε περιοχές του ομώνυμου δήμου και στο Ηράκλειο όσο και σε διάφορες άλλες περιοχές της χώρας, κατά το χρονικό διάστημα από τις 29 Ιουνίου ως τις 26 Ιουλίου.
Στο διάστημα αυτό, είχαν καταφέρει να παραπλανήσουν άλλα οκτώ θύματαμε την ίδια μέθοδο και να τους αποσπάσουν συνολικό ποσό ύψους 10.000 ευρώ! Για τις συνολικά εννέα περιπτώσεις απάτης με υπολογιστή, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των δύο δραστών και υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου. Η προανάκριση συνεχίζεται για την εξιχνίαση και άλλων υποθέσεων στις οποίες ενδέχεται να εμπλέκεται το ζευγάρι.
Η κλιματική αλλαγή δεν είναι πια μια μακρινή και αφηρημένη έννοια. Είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο, που αγγίζει την καθημερινότητα κάθε νοικοκυριού – από το κόστος της ενέργειας, μέχρι την ασφάλεια της κατοικίας και της υγείας των μελών της οικογένειας.