Ληστεία μετά φόνου στη Θεσσαλονίκη: Το προφίλ του άνδρα που σκότωσε τον 44χρονο στο ψιλικατζίδικο

Ληστεία μετά φόνου στη Θεσσαλονίκη: Το προφίλ του άνδρα που σκότωσε τον 44χρονο στο ψιλικατζίδικο

Ανθρωποκυνηγητό από τις αρχές για τον εντοπισμό του - Τραύμα από σφαίρα φέρει το θύμα - Πώς έγινε η αιματηρή ληστεία - Δείτε εικόνες και βίντεο

thessaloniki-psilika-arthro
Έναν άντρα μετρίου αναστήματος με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και πιθανότατα ελληνικής καταγωγής αναζητούν σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικές αρχές ως το άτομο που λήστεψε και σκότωσε τον 44χρονο Μάριο, στην Τούμπα Θεσσαλονίκης τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Η κεντρική κάμερα που βρίσκεται μέσα στο χώρο του ψιλικατζίδικου έχει καταγράψει λεπτό προς λεπτό το συμβάν από τη στιγμή που ο δράστης εισβάλλει στο κατάστημα και με το όπλο στο χέρι απειλεί και ζητά χρήματα από τον 44χρονο. Στο υλικό που έχουν στη διαθεσή τους οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση φαίνονται τα δολοφονικά χτυπήματα με τη λαβή του όπλου στο κεφάλι του θύματος, την ώρα που εκείνο αντέδρασε όταν ο κακοποιός άρπαξε όπως αναφέρει το thestival.gr το ποσό των 700ευρώ. Τον άτυχο υπάλληλο εντόπισε διερχόμενος περαστικός, ο οποίος ενημέρωσε αστυνομία και ΕΚΑΒ. Το θύμα άφησε την τελευταία του πνοή λίγη ώρα αφού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της πόλης.

Oι αστυνομικοί εντόπισαν κάλυκα από εννιάρι πιστόλι στον τόπο της δολοφονίας και όπως προέκυψε, ο άτυχος υπάλληλος φέρει και τραύμα από σφαίρα στο σώμα του, καθώς, σε ακτινογραφία που υπεβλήθη η σορός του, εντοπίστηκε βλήμα στο ύψος του θώρακα. Ο δράστης φαίνεται να τον έχει πυροβολήσει στο πάνω μέρος του κεφαλιού, με την σφαίρα να καταλήγει στον θώρακά του. Αυτά τα ευρήματα αναμένεται να επιβεβαιωθούν κατά τη διάρκεια της νεκροτομής, που θα γίνει τη Δευτέρα από τον ιατροδικαστή.

Τις τελευταίες ώρες έχουν σημειωθεί ακόμα δύο ένοπλες ληστείες σε ψιλικατζίδικα της ανατολικής Θεσσαλονίκης με τις αστυνομικές αρχές να εξετάζουν το ενδεχόμενο να τις διέπραξε το ίδιο άτομο που τα ξημερώματα του Σαββάτου λήστεψε το ψιλικατζίδικο επί της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη και σκότωσε τον άτυχο υπάλληλο.

Δείτε φωτογραφίες, το θύμα της δολοφονικής επίθεσης:
listeia-thessaloniki-44xronos__3_
listeia-thessaloniki-44xronos__2_
listeia-thessaloniki-44xronos__1_
listeia-thessaloniki-44xronos__4_

Το χρονικό της υπόθεσης

Κλείσιμο
Ξημερώματα Σαββάτου, ο δράστης φτάνει πεζός έξω από το ψιλικατζίδικο που βρίσκεται επί της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη. Μπαίνει στο κατάστημα έχοντας καλυμμένο το πρόσωπό του και με το όπλο του απειλεί και ζητάει τις εισπράξεις από τον άτυχο υπάλληλο. Ο 44χρονος αντιδρά και τότε ο ληστής τον χτυπά με το όπλο στο πρόσωπο. Τον πυροβολεί κι αφού αρπάζει τα χρήματα από το ταμείο, τρέπεται σε φυγή πεζός.

Λίγα λεπτά αργότερα ένας νεαρός που περνά έξω από το κατάστημα, βλέπει στο εσωτερικό του ψιλικατζίδικου τον άτυχο υπάλληλο να κείτεται μέσα σε μια λίμνη αίματος. Ειδοποιεί την αστυνομία και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρει σοβαρά τραυματισμένο τον 44χρονο στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ όπου λίγη ώρα αργότερα υποκύπτει στα τραύματά του.

Το θύμα δεν είχε οικογένεια, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ζούσε μαζί με τη μητέρα του. Ο ίδιος αγαπούσε τη μουσική, ενώ έπαιζε και κιθάρα γράφοντας στίχους. Ήταν λάτρης κυρίως της λαϊκής μουσικής, όπως μαρτυρούν και οι αναρτήσεις που έκανε στο λογαριασμό του στο facebook με μεγάλους καλλιτέχνες του ελληνικού πενταγράμμου.

Περιοχή με εγκληματικότητα - Τι λένε οι κάτοικοι

Όπως είπαν άτομα που εργάζονται στην περιοχή, το θύμα δεν δούλευε πολλά χρόνια στο συγκεκριμένο κατάστημα και δούλευε κυρίως τις βραδινές ώρες.

Η αστυνομία έχει πάρει υλικό από κάμερες ασφαλείας και το εξετάζει προκειμένου να βρει στοιχεία που θα οδηγήσουν στη σύλληψή του δράστη, ενώ έρευνα για το συμβάν διενεργούν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.



Όπως δήλωσαν κάτοικοι της περιοχής και με βάση όσα άκουσαν, το θύμα πριν δολοφονηθεί φέρεται να αντιστάθηκε, ενώ οι ίδιοι κάνουν λόγο για μία περιοχή στην οποία σημειώνονται παρόμοια περιστατικά κυρίως από τοξικομανείς.




Ειδήσεις σήμερα: 

Νέα μέτρα: Μπαράζ ελέγχων σε όλη τη χώρα και λουκέτο 60 ημερών σε κλαμπ στο Γκάζι

Για 2.000 ευρώ σκότωσε τη νονά και ευεργέτιδά του

Τι λένε οι Έλληνες μετά από 20 μήνες πανδημίας για τον εμβολιασμό των παιδιών και την τρίτη δόση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης