Φωτιά στην Εύβοια: «Μάχη» με τις αναζωπυρώσεις - Εκκενώνονται και οι Ροβιές - Νέος συναγερμός στο χωριό Κουρκουλοί

Φωτιά στην Εύβοια: «Μάχη» με τις αναζωπυρώσεις - Εκκενώνονται και οι Ροβιές - Νέος συναγερμός στο χωριό Κουρκουλοί

Εκκενώθηκε το Μοναστήρι του Όσιου Δαβίδ, τρεις μοναχοί δεν το εγκαταλείπουν - Στο νοσοκομείο με εγκαύματα τρεις πυροσβέστες - Πάνω από 150 τα καμένα σπίτια  - Δήμαρχος Μαντουδίου: «Ενισχύστε τις δυνάμεις, θα θρηνήσουμε ζωές»

fotia-evoia-limni-arthro
Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση στη Βόρεια Εύβοια όπου καίει μεγάλη φωτιά.

Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Μαντουδίου Γιώργος Σταμούλος αυτή την ώρα εκκενώνονται και οι Ροβιές. Η φωτιά πλησιάζει απειλητικά τον οικισμό και μετά από εντολή του δήμαρχου οι κάτοικοι καλούνται να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους. Παράλληλα, εκκενώνεται και το Παλαιοχώρι

Νωρίτερα, σημειώθηκε μεγάλη αναζωπύρωση και στο μέτωπο κοντά στο χωριό Κουρκουλοί. Για τον λόγο αυτό, το Συντονιστικό που συνεδρίασε νωρίς το πρωί προχώρησε σε προληπτική εκκένωση χωριών και οικισμών. 

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cdapirxpkenl-se)


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cdapl68lbb7l-se)
Κλείσιμο


Σύμφωνα με πληροφορίες τα ενεργά μέτωπα της φωτιάς στην Εύβοια είναι τρία. Το ένα μέτωπο κινείται προς το χωριό Καλαμούδι, το άλλο προς Κουρκουλοί και Σκεπαστή, ενώ υπάρχει ένα ακόμα μέτωπο στη Δαμιά, όπου αρκετά σπίτια έχουν καεί.

Σε άμεση εκκένωση προχώρησαν πριν από λίγη ώρα οι αρχές του χωριού Καλαμούδι αλλά και ακόμη τριών οικισμών κοντά σε αυτό λόγω έντονης αναζωπύρωσης της φωτιάς.







EviaZoom - Βόρεια Εύβοια: Πύρινη κόλαση στη Λίμνη, κάηκαν σπίτια  - Οι φλόγες σταμάτησαν στη θάλασσα


Εκκενώθηκε το Μοναστήρι του Όσιου Δαβίδ - Τρεις μοναχοί δεν το εγκαταλείπουν

Το Μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ, στον Δρυμώνα,  έχει κυκλωθεί από τις φλόγες που απέχουν λιγότερο από 400 μέτρα. Tρεις μοναχοί που είναι στο μοναστήρι παρά τις εκκλήσεις της αστυνομίας αλλά και των επιτελών της Περιφέρειας, του Δήμου και της Πυροσβεστικής, δεν το εγκαταλείπουν και «θα μείνουν εκεί να το υπερασπιστούν» όπως δηλώνουν, ενώ μαζί τους βρίσκονται και κάτοικοι της περιοχής που πηγαίνουν για συμπαράσταση.

Συνολικά έχουν εκκενωθεί 12 χωριά και οικισμοί από το απόγευμα της Τρίτης και οι κάτοικοι τους κατευθύνονται σε συγγενικά πρόσωπα ή σε ξενοδοχεία.

Συγκλονιστική είναι η έκκληση του δημάρχου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας Γιώργου Τσαπουρνιώτη προς την πολιτεία προκειμένου να ενισχύσει τις επίγειες και εναέριες δυνάμεις για να μην θρηνήσουμε ζωές.

Ο Δήμος Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας καίγεται ολοσχερώς! Η φωτιά καίει ανεξέλεγκτα σε 3 μεγάλα μέτωπα: 1) Από...

Posted by Γεώργιος Τσαπουρνιώτης - Δήμαρχος Μαντουδίου Λίμνης Αγ. Άννας on Wednesday, August 4, 2021

Δήμαρχος Μαντουδίου: Δραματική η κατάσταση - Να ενισχυθούν άμεσα οι δυνάμεις

Έκκληση να ενισχυθούν άμεσα οι εναέριες και επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής στην βόρεια Εύβοια κάνει μέσα από το protothema.gr ο Δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης.

Όπως αναφέρει, η κατάσταση εξακολουθεί να είναι δραματική με τον πύρινο εφιάλτη να καίει τα πάντα στο πέρασμα του.

Αυτή την ώρα η φωτιά καίει ανεξέλεγκτα σε 3 μεγάλα μέτωπα από Κουρκουλούς προς Σκεπαστή στη θέση Κουτσούφλια, Δαμιά και Καλαμούδι κάτω από τη Μονή Οσίου Δαβίδ.

«Οι λέξεις δεν περιγράφουν την κόλαση που ζούμε. Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη πρέπει να γίνει κάτι αυτή την στιγμή. Η φωτιά καίει ο,τι βρίσκει στο πέρασμα της. Η καταστροφή θα είναι ανυπολόγιστη. Ζητάμε βοήθεια για περισσότερες εναέριες και επίγειες δυνάμεις. Ο κόσμος από τις περιοχές που έχει ζητηθεί να εκκενωθούν καλά θα κάνει ν απομακρυνθεί το συντομότερο σε ασφαλή σημεία. Μέχρι στιγμής έχουν σταλθεί τρία μηνύματα από το 112 της πολιτικής προστασίας. Η φωτιά καίει ανεξέλεγκτα σε 3 μεγάλα μέτωπα από Κουρκουλούς προς Σκεπαστή στη θέση Κουτσούφλια, Δαμιά και Καλαμούδι κάτω από τη Μονή Οσίου Δαυίδ».

Πριν λίγη ώρα όπως μεταφέρουν κάτοικοι της περιοχής εμφανίστηκε ελικόπτερο στην περιοχή Δάφνη κοντά στο χωριό Κουρκουλοί ενώ γενικότερα υπάρχουν μόλις 5 πτητικά μέσα που ενεργούν αυτή την στιγμή στην περιοχή.

«Η φωτιά καίει σε 4 μέτωπα. Ενώ πριν λίγη εκκενώθηκαν 2 ακόμη χωριά, συνολικά έχουν εκκενωθεί 12. Το μέτωπο της φωτιάς είναι πάνω από 15χλμ και όπως σημειώνει ο κ. Τσαπουρνιώτης η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. Σε 10 χωριά καίγονται σπίτια».

Ειδήσεις από την Λαμία, την Φθιώτιδα και την Στερεά Ελλάδα


Αυτή την ώρα επιχειρούν εναέρια μέσα πυρόσβεσης (τρια αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο) ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες αντιμετώπισαν χαμηλές νεφώσεις που δυσκόλεψαν τις πτήσεις τους. Στο έδαφος επιχειρούν επίσης πάνω από 150 πυροσβέστες επικουρούμενοι από 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Tουλάχιστον 150 σπίτια έχουν καεί μέχρι στιγμής στο δήμο Μαντουδίου, δήλωσε νωρίτερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας Αργύρης Λιάσκος, κάνοντας παράλληλα έκκληση για περισσότερα εναέρια μέσα, καθώς η φωτιά συνεχίζει να είναι ανεξέλεγκτη.

«Πολύ δύσκολη η κατάσταση. Η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη», δήλωσε από την πλευρά του το πρωί της Τετάρτης ο δήμαρχος Μαντουδίου Γιώργος Τσαπουρνιώτης για τη μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται από χθες στην ευρύτερη περιοχή της Λίμνης Εύβοιας.

Yπαρχουν διάσπαρτες εστίες και συνεχείς αναζωπυρώσεις που δυσκολεύουν το εργο της πυρόσβεσης.

Ειδικά στους Κουρκουλούς η χαμηλή νέφωση που σχηματίστηκε από τους καπνούς στην καιόμενη πευκόφυτη περιοχή εμποδίζει τα εναέρια μέσα στην κατάσβεση της αναζωπύρωσης.

Δείτε βίντεο: Φωτιά στην Εύβοια: «Μάχη» με τις αναζωπυρώσεις - Νέος συναγερμός στο χωριό Κουρκουλοί
Φωτιά στην Εύβοια: «Μάχη» με τις αναζωπυρώσεις - Νέος συναγερμός στο χωριό Κουρκουλοί


Πηγή: evima, lamianow

Ειδήσεις σήμερα:

Έγκλημα στη Λάρισα: Ο 54χρονος ηχογράφησε στο κινητό τη δολοφονία της 43χρονης!

Ολυμπιακοί Αγώνες: Μπήκε στη μάχη των μεταλλίων η Εθνική πόλο - Νίκησε 10-4 το Μαυροβούνιο και πέρασε στα ημιτελικά

«Καμίνι» για 8η ημέρα η χώρα - Σε ποιες περιοχές ο υδράργυρος θα φτάσει 45 βαθμούς - Πότε θα... δροσίσει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης