Βρετανία- Υπουργός Μεταφορών: Σύντομα η ένταξη Ελλάδας, Γαλλίας, Ισπανίας, Ιταλίας στην «πράσινη λίστα»

Βρετανία- Υπουργός Μεταφορών: Σύντομα η ένταξη Ελλάδας, Γαλλίας, Ισπανίας, Ιταλίας στην «πράσινη λίστα»

«Νωρίτερα», χωρίς να προσδιορίζει το πότε, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας,  η Ελλάδα αναμένεται να μπει  στην βρετανική πράσινη λίστα , οπότε οι Βρετανοί τουρίστες δεν θα μπαίνουν σε καραντίνα όταν θα επιστρέφουν στην χώρα τους- Η λίστα αναμένεται να ανανεωθεί στις 7 Ιουνίου

Screenshot_2021-05-24_at_8_09_45_PM
Σύντομα  η  Βρετανία  αναμένεται να επικαιροποιήσει την πράσινη λίστα με τις χώρες στις οποίες  θα επιστρέπονται οι μετακινήσεις χωρίς αυστηρούς περιορισμούς και να εντάξει την Ελλάδα σε αυτήν. Όπως είπε ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Γραντ Σαπς - χωρίς να γίνει πιο συγκεκριμένος-  «σύντομα» θα ενταχθούν σε αυτή την προνομιακή λίστα η Ελλάδα, η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία. 

Όπως είναι γνωστό, ο Μπόρις Τζόνσον είχε δηλώσει ότι η «πράσινη λίστα» θα μπορούσε να εμπλουτιστεί  τρεις εβδομάδες μετά από την ανακοίνωση της, πράγμα που σημαίνει ότι η ανανέωσή της πρόκειται να ανακοινωθεί στις 7 Ιουνίου, ανάλογα με την πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων σε κάθε ενδιαφερόμενη χώρα. 

Παράλληλα, ο Σαπς  ανακοίνωσε τους 18 ασφαλείς, για τους Βρετανούς, ευρωπαϊκούς προορισμούς , τους οποίους  οι Βρετανοί  μπορούν να επισκέπτονται χωρίς να χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα μετά από την άφιξή τους. 

Σε αυτή τη «λίστα» εντάσσονται, η Ελλάδα και οι Αλβανία, Αρμενία, Βουλγαρία, Εσθονία, Ισπανία, Ιταλία, Κροατία, Κόσοβο, Κύπρος, Μάλτα, Μολδαβία, Μαυροβούνιο, Βόρεια Μακεδονία, Σαν Μαρίνο, Σερβία, Σλοβενία, Ουκρανία 

Σύμφωνα με την Daily Mail και την Sun, πρώτη το «νήμα» έκοψε η Ισπανία, η οποία καλωσόρισε τους τουρίστες από τη Βρετανία χωρίς την ανάγκη λήψης μέτρων καραντίνας. 

Την ίδια στιγμή, ωστόσο,  αυστηρότερα μέτρα για τους ταξιδιώτες επιβάλλει η Γαλλία.

Μέχρι τώρα ήταν γνωστό ότι για τις χώρες σε πορτοκαλί ζώνη οι Βρετανοί θα έπρεπε με την άφιξή τους να μένουν για 10 ημέρες σε απομόνωση και να υποβάλλονται σε μοριακό τεστ τη δεύτερη και όγδοη ημέρα, όπως και πριν ταξιδέψουν.



Ειδήσεις σήμερα 

Κορωνοϊός: Στα 1.381 τα νέα κρούσματα - 563 οι διασωληνωμένοι, 50 θάνατοι 

Πώς η «Γαλάζια Ελευθερία» επιτρέπει ακόμα και στους 20άρηδες να εμβολιαστούν νωρίτερα 

Αγριογούρουνο βγήκε στην Εθνική Οδό και προκάλεσε σοβαρό τροχαίο - Δείτε βίντεο 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης