Παναγιωτόπουλος (ΘΕΜΑ 104,6): Δόθηκε παράταση στο lockdown για να δούμε τα αποτελέσματα των γιορτών
«Ενδέχεται η πτώση να ήταν μεγαλύτερη αν δεν υπήρχε η δραστηριότητα των Χριστουγέννων, αλλά αυτό είναι λίγο θεωρητικό» τόνισε ο καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας
Στον ΘΕΜΑ 104,6 μίλησε ο ομότιμος καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας και μέλος Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Τάκης Παναγιωτόπουλος, σχετικά με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των μέτρων που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊούστη χώρα μας.
«Υπάρχει μία πτωτική τάση, αλλά ο καθένας θα ήθελε και θα περίμενε, να είναι εντονότερη, ειδικά με τα μέτρα που έχουμε σε ισχύ εδώ και δύο μήνες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτόπουλος και συμπλήρωσε ότι «πρέπει να δούμε τη συνέπεια των συνευρέσεων στις γιορές και αυτό είναι ένας λόγος που έκανε την επιτροπή εμπειρογνωμόνων να προτείνει την παράταση της εβδομάδας, παρότι δεν είναι αυτή που είχε εισηγηθεί την πρώτη εβδομάδα μετά τις γιορτές».
«Έχουμε δώσει μία υπερβολική έμφαση στις εισηγήσεις της επιτροπής πολλές φορές με πολύ διασταλτικό τρόπο. Η κυβέρνηση δικαιούται απολύτως να λαμβάνει αποφάσεις, έχει την πιο πλήρη εικόνα των πραγμάτων διότι δεν είναι μόνο τα ιατρικά και επιδημιολογικά δεδομένα», υπογράμμισε ο κ. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος ωστόσο επεσήμανε ότι «καμία φορά γίνεται επίκληση στις συστάσεις της επιτροπής ενώ δεν υπάρχουν. Αυτό είναι λίγο άσχημο γιατί εμφανίζεται η επιτροπή να είναι παρακολούθημα κάποιας πολιτικής, κυβερνητικής ή μη». «Αυτά δεν είναι σωστά πράγματα, οι επιτροπές των επιστημόνων οφείλουν και πρέπει να είναι ανεξάρτητες. Καμία φορά γίνεται μία υπερβολική επίκληση που δεν ανταποκρίνεται στα πράγματα, με αποτέλεσμα να διαμορφώνεται μία τέτοια εικόνα στην κοινή γνώμη. Σε όλες τις επιστημονικές επιτροπές είναι κεφαλαιώδες στοιχείο της λειτουργίας τους η ανεξαρτησία γνώμης», συμπλήρωσε.
«Ενδέχεται η πτώση να ήταν μεγαλύτερη αν δεν υπήρχε η δραστηριότητα των Χριστουγέννων, αλλά αυτό είναι λίγο θεωρητικό», συμπλήρωσε ο καθηγητής και τόνισε ότι «πρέπει κανείς να είναι λιγάκι, προσεκτικός, να δει τα δεδομένα και μετά να προχωρήσει στο άνοιγμα περισσότερων λειτουργιών». «Και είναι μία καλή αρχή, οι λειτουργίες να ανοίγουν σχετικά σταδιακά, μία προς μία για να μπορεί ο καθένας να μπορεί να αξιολογήσει τις συνέπειες» κατέληξε.
Ο Chef θα παρουσιάσει μέσα από τα ψηφιακά του κανάλια (Instagram, Facebook και YouTube) δύο νέες σειρές επεισοδίων, βασισμένες σε ένα φρέσκο concept, ειδικά σχεδιασμένο για την AEG
Ο Όμιλος Active πρωταγωνιστεί στη νέα τεχνολογική εποχή, διευκολύνοντας την ψηφιακή μετάβαση και οδηγώντας τις εξελίξεις σε μια σειρά από κρίσιμους τομείς για το μέλλον της χώρας, όπως για παράδειγμα της Εκπαίδευσης.
Για την Coca-Cola, τα Χριστούγεννα δεν είναι απλώς μια γιορτή. Είναι η στιγμή που η μαγεία της προσφοράς συναντά την ανάγκη για αλληλεγγύη. Η εποχή που μας θυμίζει πόσο σημαντικό είναι να στεκόμαστε δίπλα σε όσους μας χρειάζονται.