Άγρια επίθεση με σιδηρολοστούς σε δομή με ανήλικους μετανάστες στο Ωραιόκαστρο

Άγρια επίθεση με σιδηρολοστούς σε δομή με ανήλικους μετανάστες στο Ωραιόκαστρο

Ένας από τους ανήλικους πρόσφυγες μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα

peripoliko-astynomia-5
Άγρια ρατσιστική επίθεση με σιδηρολοστούς, μαχαίρια και καδρόνια πραγματοποίησαν χθες το βράδυ περίπου 10 νεαροί σε δομή ασυνόδευτων ανηλίκων της Εκκλησίας της Ελλάδος στο Ωραιόκαστρο, όπου στεγάζονται άτομα ηλικίας 12-14 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες χτύπησαν με «οργανωμένο σχέδιο» ενώ φώναξαν απειλητικά συνθήματα κατά των ανηλίκων. Όλα έγιναν λίγο μετά τις έντεκα χθες το βράδυ όταν οι δράστες έσπασαν τις πόρτες του σπιτιού της δομής για να βρούνε τα παιδιά που τρέχανε έντρομα. Ένας από τους ανήλικους πρόσφυγες μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα από χτυπήματα στο στήθος και 3 με ελαφρά τραύματα δέχτηκαν πρώτες βοήθειες. Η συγκεκριμένη δομή λειτουργεί υπό την αιγίδα της Εκκλησίας της Ελλάδος.

«Ρατσιστική επίθεση με συρροή ποινικών αδικημάτων και με κίνδυνο για τη ζωή ανηλίκων τελέστηκε σήμερα κατά ασυνόδευτων ανηλίκων 12 με 15 ετών που στεγάζονται στην δομή φιλοξενίας στο Ωραιόκαστρο. Συγκεκριμένα οι δράστες οργανωμένοι σε συμμορία 10 ατόμων, αφού παραβίασαν και κατέστρεψαν το «σπίτι» των ανήλικων οπλισμένοι με Μαχαίρια, σιδηρογροθίες και Δοκάρια άρχισαν να κυνηγάνε τα ανήλικα και να τα χτυπούν με μίσος, ενώ παράλληλα φώναζαν ρατσιστικά συνθήματα και απειλές», δήλωσε στο «ΘΕΜΑ», ο πληρεξούσιος δικηγόρος, Θοδωρής Καραγιάννης και συνέχισε «Είναι χαρακτηριστικό ότι η ομάδα των νεαρών είχε οργάνωση και σχέδιο, ενώ η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε κλάσματα δευτερολέπτου, όπως αποδεικνύεται και από σχετικό υλικό.

Θα προβούμε άμεσα σε άσκηση μηνυτήριας αναφοράς στην αρμόδια Εισαγγελία, καθώς οφείλουμε όλοι να προστατεύσουμε τα ανήλικα απέναντι σε ανθρώπους που με σχέδιο υποκινούν μίσος και προπαγάνδα και δε φοβούνται να ασκήσουν βία με κίνδυνο ζωής σε παιδιά 12 – 15 ετών.
epithesi-5666666
Οφείλουμε να τονίσουμε ότι το σύνολο των δομών που λειτουργούν από το φορέα παρουσιάζουν υποδειγματική λειτουργία, βρίσκονται σε άμεση συνεργασία με τις τοπικές αρχές και έχουν αναπτύξει άριστη σχέση με τις τοπικές κοινωνίες, συμβάλλοντας στην προστασία των απροστάτευτων ανηλίκων και δίχως να έχει ποτέ δοθεί το παραμικρό δικαίωμα. Οφείλουμε, λοιπόν, ο καθένας μας να προστατεύσει τέτοιες κινήσεις αγάπης απέναντι σε κάθε πράξη μίσους».

Ειδήσεις σήμερα

Άννα Βίσση - Δέσποινα Βανδή: «Φωτιά» στο Σαββατόβραδο και... ανακωχή με ένα φιλί στο στόμα - Βίντεο

Τραγωδία στην Ευρυτανία: «Πυροβόλησα και μετά δεν μου απαντούσε στον ασύρματο!»

Κορωνοϊός: «Ώρα ελπίδας» για το τέλος της COVID-19 - Οι πρώτοι εμβολιασμοί σήμερα στην Ελλάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης