Ένταση σημειώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης (24/9) στο ξενοδοχείο όπου φιλοξενούνται 39 ασυνόδευτα παιδιά, στα Καμένα Βούρλα.
Οι ανήλικοι μετανάστες επιχείρησαν να βγουν από το ξενοδοχείο και άρχισαν να πετούν πράγματα και να δημιουργούν επεισόδια, ενώ έξω από την προσωρινή δομή στην οποία διαμένουν βρίσκονταν κάτοικοι των Καμένων Βούρλων που αντιδρούν στην παραμονή τωνμεταναστών στην περιοχή τους. Οι κάτοικοι, σύμφωνα με το lamiareport, δεν συμμετείχαν στο επεισόδιο.
Στο σημείο βρέθηκε αστυνομική δύναμη για να ελέγξει την κατάσταση ώστε να μη δημιουργηθεί κάτι πιο σοβαρό και πράγματι το επεισόδιο φαίνεται να έλαβε τέλος λίγο μετά τα μεσάνυχτα.
Τα 39 ασυνόδευτα παιδιά μεταφέρθηκαν με δυο πούλμαν στο ξενοδοχείο στα Καμένα Βούρλα που μισθώνει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) το μεσημέρι της Τετάρτης 23 Σεπτεμβρίου 2020.
«Δεν θα κάνουμε πίσω μέχρι να φύγουν….», δηλώνει ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων, τονίζοντας ότι στο συγκεκριμένο κατάλυμα δεν κάνει ούτε για ποντίκια και κατσαρίδες, και ότι και οι ίδιοι οι πρόσφυγες όταν το είδαν ζήτησαν να φύγουν, ενώ οι κάτοικοι απειλούσαν τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, που μισθώθηκε από την ΜΚΟ για τους ανηλίκους πρόσφυγες.
Σύμφωνα με την ΜΚΟ Μετάδραση που έχει αναλάβει την φροντίδα τους η διαμονή τους στο ξενοδοχείο είναι προσωρινή, αφού όλοι οι ανήλικοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες που έχουν προσφερθεί να βοηθήσουν, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης. Μάλιστα όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους όλα τα παιδιά έχουν υποβληθεί σε τεστ COVID 19 από τον ΕΟΔΥ και είναι όλα αρνητικά.
Οι «Ημέρες ART/ TECH by COSMOTE TELEKOM» στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, με δωρεάν είσοδο και δράσεις για όλους, είναι μια γιορτή τέχνης και τεχνολογίας που προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους τη δυνατότητα να συνδημιουργήσουν και να πειραματιστούν μέσα από μία σειρά καινοτόμων διαδραστικών εμπειριών
Το Πανεπιστήμιο Keele παρουσιάζει τη νέα επιστημονική ημερίδα του θεσμού Reflections, με τίτλο «Από το Έγκλημα στο Δικαστήριο: Η Επιστήμη στην Υπηρεσία της Δικαιοσύνης»