Επίθεση με βιτριόλι: Και σατανική και βιτριολική η γυναίκα με τη μάσκα

Επίθεση με βιτριόλι: Και σατανική και βιτριολική η γυναίκα με τη μάσκα

Οι αρχές συλλέγουν αποδείξεις ώστε να οδηγήσουν στον εισαγγελέα την «βιτριολίστρια της Αγίας Ελεούσας» - Το ταξί από την Ελ. Βενιζέλου, κοντά στη δουλειά του θύματος, και η διαδρομή μέχρι το Καλλιμάρμαρο

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
vitrioli-arthjrou
Το κινητό τηλέφωνο «μίλησε» και αποκάλυψε την ταυτότητα της μυστηριώδους γυναίκας με τη μάσκα που το πρωινό της 20ής Μαΐου διέλυσε με βιτριόλι το πρόσωπο της Ιωάννας.

Η ειδική ομάδα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφάλειας Καλλιθέας, μετά από μεθοδική δουλειά και αφού έφτιαξε έναν κύκλο 20 ύποπτων γυναικών, κατάφερε σε πρώτη φάση να της τραβήξει τη μάσκα και να ξεσκεπάσει το πρόσωπό της.

Τώρα, αυτό που απομένει είναι οι αξιωματικοί να αποδείξουν με στοιχεία ότι αυτή είναι η σατανική «βιτριολίστρια της Αγίας Ελεούσας» για να την τυλίξουν σε μια κόλλα χαρτί και να στείλουν τη δικογραφία στον εισαγγελέα.

Αυτό που εντυπωσιάζει τους αξιωματικούς είναι η μεθοδικότητα με την οποία σχεδίασε και εκτέλεσε την επίθεση. Λες και ξεπατίκωσε μεθόδους CSI προκειμένου σε όλη τη διαδρομή της να σβήνει τα ίχνη της και να βάζει τρικλοποδιές στους διώκτες της.

Χαρτογράφησε τις κάμερες της περιοχής, ποιες λειτουργούν, προς τα πού στρέφονταν, ποιες ήταν τυφλές. Ολα ήταν πολύ προσεκτικά σχεδιασμένα, μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια και ακρίβεια, όπως μια αράχνη εξυφαίνει τον ιστό της. Προμηθεύτηκε, όπως όλα δείχνουν, το βιτριόλι από το Διαδίκτυο, χρησιμοποιώντας πλαστά στοιχεία και διεύθυνση, ενώ χρησιμοποίησε ταξί που παρήγγειλε μέσω τηλεφωνικού θαλάμου για να την πάρει μακριά από το σημείο της επίθεσης.

Και φυσικά, γνώριζε ότι το κινητό τηλέφωνο θα μπορούσε να την κάψει. Γι’ αυτό και φρόντισε να το απενεργοποιήσει το διάστημα που θα έστηνε καρτέρι και θα χτυπούσε με το καυστικό υγρό το θύμα της.

Κλείσιμο
Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το τηλεφώνημα που έκανε από θάλαμο της λεωφόρου Ελευθερίου Βενιζέλου δίπλα ακριβώς από την εταιρεία που εργαζόταν η Ιωάννα για να καλέσει το ταξί της διαφυγής και ο εντοπισμός του οδηγού πρόδωσαν την ταυτότητά της στους διώκτες της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα επιβιβάστηκε στο ταξί από την Ελευθερίου Βενιζέλου, πολύ κοντά στην ασφαλιστική της Ιωάννας, και κατέβηκε πίσω από το Καλλιμάρμαρο. Για την ακρίβεια, σε έναν μικρό δρόμο ανάμεσα στο Καλλιμάρμαρο και το 1ο Νεκροταφείο Αθηνών.

Από εκεί, το δρομολόγιο που ακολούθησε δεν έχει ακόμα αποκωδικοποιηθεί και με αναλύσεις των σαρώσεων από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας οι αστυνομικοί ψάχνουν να βρουν προς τα πού κατευθύνθηκε και με ποιους συναντήθηκε.

Τα 8.000 στίγματα και το κλειστό τηλέφωνο

Οι αξιωματικοί της ειδικής ομάδας της ΕΛ.ΑΣ., έχοντας φτιάξει έναν διευρυμένο κύκλο 20 πιθανών ύποπτων γυναικών, ζήτησαν από τις τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας να τους δώσουν αναλύσεις για δύο πράγματα.

Πρώτον, ποια από αυτά τα τηλέφωνα ήταν ανοιχτά, από ποιες περιοχές εξέπεμπαν την ώρα της επίθεσης με βιτριόλι και, το κυριότερο, αν κάποιο από αυτά βρισκόταν εκείνα τα μοιραία λεπτά στην Αγία Ελεούσα της Καλλιθέας.

Οι αναλυτές ήταν από την αρχή πεπεισμένοι ότι η μυστηριώδης μασκοφόρος -είτε ήταν κάποια από τις γνωστές υπόπτους είτε κάποια άγνωστή σε αυτούς- θα έκανε κάποιο λάθος με το τηλέφωνό της. Οταν μάλιστα κατάφεραν να εντοπίσουν και το τηλεφώνημα που έκανε σε ραδιοταξί από θάλαμο της Ελευθερίου Βενιζέλου και να βρουν και τον οδηγό, οι σαρώσεις των κινητών τηλεφώνων θα έλυναν το μυστήριο.

Για την περίπτωση που η δράστις ήταν άγνωστη στους αστυνομικούς ή ήταν απλά η φυσική αυτουργός και δεν γνώριζαν το τηλέφωνό της, θα μπορούσαν να το εντοπίσουν χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της συγγένειας. Δηλαδή οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας με τα ηλεκτρονικά συστήματα που διαθέτουν θα μπορούσαν να διακρίνουν δίπλα ακριβώς από στίγμα του τηλεφώνου του οδηγού που έκανε τη διαδρομή από την Καλλιθέα στο Καλλιμάρμαρο ποιος αριθμός εξέπεμπε. Ετσι, από το νούμερο δίπλα στον οδηγό θα έφταναν στον κάτοχό του και άρα θα είχαν στα χέρια τους την ταυτότητα της γυναίκας με τη μάσκα.
F1-pixel-sta-moutra-

Εφόσον ήταν, λοιπόν, μία από τις είκοσι υπόπτους, τα πράγματα ήταν σαφώς πιο εύκολα αν έκανε το λάθος να κουβαλά πάνω της το κινητό της τηλέφωνο κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας την ώρα που έγινε το χτύπημα με βιτριόλι στο σημείο υπήρχαν ενεργά 8.000 κινητά τηλέφωνα. Από τις 20 υπόπτους, τα 19 τηλέφωνα ήταν ανοιχτά, όμως εξέπεμπαν από διαφορετικά σημεία. Δεν ήταν δηλαδή στο σημείο της επίθεσης και ένα τηλέφωνο ήταν απενεργοποιημένο. Και όπως ήταν φυσικό, το κλειστό τηλέφωνο ήταν αυτό που κίνησε το ενδιαφέρον των αναλυτών της ειδικής ομάδας. Μάλιστα, οι αναλυτές διαμόρφωσαν έναν χάρτη και τοποθετούσαν την ύποπτη σε συγκεκριμένα σημεία, συγκεκριμένες ώρες όπου και εκεί είχε κλειστό το κινητό.

Η συσκευή άνοιξε λίγη ώρα μετά και οι αστυνομικοί αυτό που προσπαθούν να κάνουν τώρα είναι να συνθέσουν το δρομολόγιο της συγκεκριμένης γυναίκας πριν και μετά, αφού έκλεισε το κινητό της.

Από πού ξεκίνησε, με ποιους συναντήθηκε, και από πού πέρασε προτού κλείσει το κινητό της, την ώρα που συμπίπτει με τη χρονική στιγμή της φρικαλέας επίθεσης με το βιτριόλι. Ανάλογη προσπάθεια θα κάνουν για να χαρτογραφήσουν το δρομολόγιο και τις επαφές της από τη στιγμή που άνοιξε το κινητό και μετά.

Στόχος είναι να συγκεντρώσουν στοιχεία και να ασκηθούν διώξεις, έτσι ώστε να καταφέρουν να πάρουν στα χέρια τους τη συσκευή του τηλεφώνου της για να ξεκλειδώσουν όλα της τα μυστικά.

Συγκεκριμένα, μέσω του GPS και των Google Maps μπορούν να δουν τα στίγματά της ακόμα και κατά τη διάρκεια που είχε απενεργοποιημένη τη συσκευή, ενώ αν το είχε βάλει σε λειτουργία πτήσης (flight mode), καθώς ναι μεν μπορεί να μην εξέπεμπε σήμα και να έδειχνε απενεργοποιημένο, εντούτοις η συσκευή συγκρατούσε τις κυψέλες κινητής τηλεφωνίας από όπου περνούσε και έτσι θα αποκαλυφθεί αν πέρασε από την οδό Μπουμπουλίνας στην Αγία Ελεούσα της Καλλιθέας τη στιγμή που έγινε η επίθεση με το βιτριόλι.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί βρίσκονται σε συνεχή επαφή με την Ιωάννα στο Θριάσιο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται, με την οποία συνομιλούν και τσεκάρουν συγκεκριμένα στοιχεία για να συνθέσουν το παζλ και να στοιχειοθετήσουν την κατηγορία σε βάρος της συγκεκριμένης υπόπτου με το απενεργοποιημένο κινητό.

Από την Καλλιθέα στο Καλλιμάρμαρο

Μέχρι στιγμής οι αστυνομικοί γνωρίζουν μόνο ένα κομμάτι από το δρομολόγιο που ακολούθησε η γυναίκα με τη μάσκα και το απενεργοποιημένο κινητό εκείνη την ημέρα. Συγκεκριμένα ξέρουν ότι κινήθηκε αμέσως μετά την επίθεση με το βιτριόλι στο πρόσωπο της Ιωάννας.

Οι έμπειροι αναλυτές είναι πεπεισμένοι ότι η δράστις όχι μόνο κατέστρωσε προσεκτικά το ανοσιούργημά της, αλλά πρόβαρε αρκετές φορές και τον τρόπο διαφυγής της. Βγήκε μηχανικά, λένε, από το κτίριο, ακολουθώντας προδιαγεγραμμένη πορεία για να μην την καταγράψουν οι κάμερες. Με τηλεκάρτα που είχε φροντίσει να αγοράσει, κάλεσε από κοντινό τηλεφωνικό θάλαμο ραδιοταξί, το οποίο την παρέλαβε από την Ελευθερίου Βενιζέλου και μέσω της λεωφόρου Συγγρού κατευθύνθηκε στο Καλλιμάρμαρο.

Εκεί, ζήτησε από τον οδηγό να στρίψει σε ένα στενό, μεταξύ Παναθηναϊκού Σταδίου και 1ου Νεκροταφείου, πλήρωσε και εξαφανίστηκε. Προφανώς, λένε οι αστυνομικοί, το σημείο της αποβίβασης δεν επελέγη τυχαία. Και αυτό γιατί όσο και αν έψαξαν, διαπίστωσαν πως ούτε και εκεί υπάρχουν κάμερες. Στη συνέχεια τα ίχνη της χάνονται. Οι αστυνομικοί δεν γνωρίζουν αν χρησιμοποίησε δεύτερο ταξί, δικό της αυτοκίνητο, ή αν την περίμενε κάποιος για να την εξαφανίσει.

Το στίγμα του τηλεφώνου της όταν άνοιξε αποτελεί την αφετηρία των ερευνών της Αστυνομίας, προσπαθώντας κυψέλη-κυψέλη να δουν πώς κινήθηκε και με τη διαδικασία της συγγένειας των κινητών με ποιους συναντήθηκε προκειμένου να τους καλέσουν για ανάκριση. Μια διαδικασία ιδιαίτερα χρονοβόρα, αλλά άκρως αποκαλυπτική.
F2-Pixel-sta-moutra-

Το προφίλ της μασκοφόρου βιτριολίστριας (La Vitrioleuse ήταν ο όρος στη Γαλλία της belle époque και χρησιμοποιήθηκε και στην Ελλάδα στα τέλη της δεκαετίας του '50. Το εφιαλτικό σκηνικό στήθηκε έξω από το καμπαρέ «Αρτζεντίνα» στην κακόφημη Φίλωνος στον Πειραιά, με πρωταγωνίστρια μια ιερόδουλο -«Βιτριολίστρια της τρούμπας» τη βάφτισε ο Τύπος της εποχής- που τύφλωσε με θειικό οξύ τον εραστή της για να τον εκδικηθεί) συμπληρώθηκε με τα στοιχεία που άντλησαν οι αστυνομικοί από τον μοναδικό αυτόπτη μάρτυρα.

Τον οδηγό δηλαδή που τη μετέφερε στο Καλλιμάρμαρο, αλλά και το ηχογραφημένο ηχητικό μήνυμα από την εταιρεία ραδιοταξί που κάλεσε. Στον οδηγό φέρθηκε απολύτως φυσιολογικά, μιλούσε ελληνικά, του ζήτησε να τη μεταφέρει στον προορισμό της και αφού πλήρωσε, αποβιβάστηκε και χάθηκε στα στενά της περιοχής. Αθόρυβα και με την ίδια ψυχραιμία που τη χαρακτήριζε όταν επιβιβάστηκε σε αυτό.

Δείτε βίντεο: Επίθεση με βιτριόλι: Και σατανική και βιτριολική η γυναίκα με τη μάσκα
Επίθεση με βιτριόλι: Και σατανική και βιτριολική η γυναίκα με τη μάσκα



Ειδήσεις σήμερα:

«Παράθυρο» για τοπικά lockdown και νέα λουκέτα με φόντο τη Μύκονο

Ακραία πρόκληση Ερντογάν: Δεν θα πάρουμε την άδειά σας, για να κάνουμε τζαμί την Αγιά Σοφιά

Νταν Μπιλζέριαν: Ο προκλητικός «βασιλιάς του Instagram» δίνει 5.000 δολάρια για τον πιο έξυπνο τίτλο για την αυτοβιογραφία του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης