Δίκη Τοπαλούδη: Συντετριμμένη η μητέρα της Ελένης μετά την καταδίκη των κατηγορουμένων

Δίκη Τοπαλούδη: Συντετριμμένη η μητέρα της Ελένης μετά την καταδίκη των κατηγορουμένων

Με δάκρυα υποδέχθηκε η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη την καταδίκη των κατηγορουμένων – Δείτε βίντεο από όσα συνέβησαν μετά την ανακοίνωση της ποινής – Οργανώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών φώναζαν συνθήματα

mana_topaloudi
Δικαιωμένη αλλά και συντετριμμένη βγήκε από τη δικαστική αίθουσα η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη, μετά την καταδίκη των δύο κατηγορουμένων σε ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξη για τον βιασμό και τη δολοφονία της κόρης της.

Κι αν η Δικαιοσύνη έπραξε το καθήκον της, η μητέρα της αδικοχαμένης φοιτήτριας υποδέχθηκε την τελική απόφαση με δάκρυα στα μάτια και έπεσε στην αγκαλιά όσων βρίσκονταν δίπλα της. Βγαίνοντας από την αίθουσα, πήγε προς τις οργανώσεις υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών, που φώναζαν συνθήματα υπέρ της Ελένης. Δεν άντεξε για πολύ. Γύρισε πίσω και δικά της πρόσωπα την πήραν αγκαλιά.

Η αυλαία της πολύκροτης υπόθεσης, που ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2018 μπορεί να έκλεισε, μετά την απαγγελία των ποινών στους δύο κατηγορούμενους. Ωστόσο τώρα που μοιραία τα φώτα θα αρχίσουν να πέφτουν, η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη και η οικογένεια, έχοντας δικαιωθεί από τη Δικαιοσύνη, πρέπει να βιώσουν τον δικό τους, μοναχικό «Γολγοθά».

Εφετείο


Είχε ξεσπάσει κατά του δικηγόρου του 23χρονου Ροδίτη

Νωρίτερα, η μητέρα της αδικοχαμένης φοιτήτριας είχε ξεσπάσει κατά του δικηγόρου του 23χρονου Ροδίτη, Μανώλη Κούκουρα, που ζήτησε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

Κλείσιμο
«Το κοπρόσκυλο βίασε και σκότωσε το παιδί μου, ποιο ελαφρυντικό;» ούρλιαξε η μάνα της άτυχης φοιτήτριας. «Δεν γυρνάει πίσω το παιδί μου. Ποιο ελαφρυντικό; 17 χρονών ανεβάζουν κυβερνήσεις, το κοπρόσκυλο βίασε και σκότωσε το παιδί μου».

Η μητέρα δεν άντεξε τα όσα συνέβαιναν και έφυγε από την αίθουσα. Όσοι ήταν εκεί, τη χειροκρότησαν. Στην έξοδο δεν ήταν μόνη της. Εκεί βρισκόταν μέλη φεμινιστικών οργανώσεων που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς και ζητούσαν δικαίωση για τα όσα υπέστη η αδικοχαμένη φοιτήτρια.

Αν και την κρατούσαν, η μητέρα της Ελένης πλησίασε τις συγκεντρωμένες γυναίκες, φωνάζοντας: «Η ζωή μου καταστράφηκε. Πού είναι οι άντρες με μπέσα».

topaloudi-mitera__1_
topaloudi-mitera2__1_


Ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξη χωρίς κανένα ελαφρυντικό

Πάντως οι αγώνες της οικογένειας της Ελένης να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον φρικτό τρόπο με τον οποίο έφυγαν από τη ζωή, έπιασαν τόπο.

Το Δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως, που ζήτησε ισόβια κάθειρξη για τον καθένα από τους δύο κατηγορούμενους για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, όπως και να επιβληθεί κάθειρξη 15 ετών στον καθένα για το κακούργημα του ομαδικού βιασμού, για το οποίο το δικαστήριο έπρεπε να εφαρμόσει το προηγούμενο επιεικέστερο πλαίσιο, που ίσχυε όταν τελέστηκε η πράξη.

Παράλληλα, το δικαστήριο δεν δέχτηκε κανένα ελαφρυντικό, απορρίπτοντας τα αιτήματα των συνηγόρων υπεράσπισης για να τους αναγνωριστεί η ειλικρινής μεταμέλεια μετά την πράξη, η καλή συμπεριφορά στο δικαστήριο, ο πρότερος σύννομος βίος και η μετεφηβική ηλικία, ενώ ο 23χρονος Ροδίτης είχε ζητήσει να του αναγνωριστεί το ακαταλόγιστο ή επικουρικά μειωμένος καταλογισμός.

topaloudi-mitera2__3_


Ανάλογη στάση είχε τηρήσει και η εισαγγελέας, που είπε ότι δεν αξίζουν κανένα ελαφρυντικό, αφού δεν μεταμελήθηκαν πραγματικά αλλά συνεχίζουν να διασύρουν τη μνήμη της Ελένης Τοπαλούδη.

«Αυτή η συγγνώμη που ακούστηκε δεν ήταν ειλικρινής, αυτοί μεταξύ τους γελάνε, καμία μεταμέλεια, καμία ειλικρινής συγγνώμη» είπε η εισαγγελέας και προσέθεσε: «Ακόμη διασύρουν το θύμα το οποίο κατάντησαν όπως κατάντησαν». Μάλιστα, ολοκληρώνοντας την αγόρευσή της, μέλη του ακροατηρίου την χειροκρότησαν, με την πρόεδρο τους ζητεί να μην το ξανακάνουν, διότι «δεν χειροκροτούμε στο δικαστήριο».

Ειδήσεις σήμερα:

Δίκη Τοπαλούδη: Ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξη για τους δύο κατηγορούμενους

Δίκη Τοπαλούδη: Συγκέντρωση φεμινιστικών οργανώσεων έξω από τα δικαστήρια

Δίκη Τοπαλούδη: Ομόφωνα ένοχοι οι δυο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία και τον βιασμό της Ελένης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης