Άρση μέτρων: Έρχονται οι βοηθοί επιβατών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Άρση μέτρων: Έρχονται οι βοηθοί επιβατών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Οι βοηθοί επιβατών θα βοηθούν τους πολίτες για το πώς πρέπει να κινούνται στο μετρό – Θα βρίσκονται σε ακυρωτικά μηχανήματα του μετρό και σε στάσεις λεωφορείων που έχει παρατηρηθεί αυξημένη κίνηση

mesa_metaforas
Μάσκες, αυξημένα δρομολόγια στις ώρες αιχμής, μειωμένο αριθμό επιβατών, αλλά και τους βοηθούς επιβατών περιλαμβάνει η νέα πραγματικότητα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς από τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2020, οπότε και ξεκινά η σταδιακή άρση των μέτρων.

Οι βοηθοί επιβατών θα βρίσκονται σε ακυρωτικά μηχανήματα του μετρό αλλά και σε περίπου 40 στάσεις λεωφορείων που στο παρελθόν υπήρξε αυξημένη κίνηση.

Οι βοηθοί θα καθοδηγούν το επιβατικό κοινό με συμβουλές και οδηγίες, για να αποφευχθεί ο συνωστισμός και να τηρούνται τα μέτρα ασφάλειας.

Τι θα κάνουν οι βοηθοί επιβατών

Ο διευθυντής της ΟΣΥ κ. Νίκογλου μίλησε στο OPEN για τους βοηθούς επιβατών.

«Θα προσπαθούν να ενημερώνουν τον κόσμο και το επιβατικό κοινό, που βρίσκεται στις στάσεις, ώστε κατά την διάρκεια της παραμονής τους εκεί να κρατούν τις σωστές αποστάσεις. Επίσης θα ενημερώνουν το επιβατικό κοινό ώστε να χρησιμοποιούν και να έχουν στην κατοχή τους την μάσκα προστασίας ώστε να επιβιβάζονται στα οχήματα με ασφάλεια. Οι βοηθοί θα κατανέμουν τον κόσμο ώστε να επιβιβάζονται με ασφάλεια και αποστάσεις στις πόρτες των λεωφορείων ώστε να μην συνωστίζονται μπροστά από αυτές για τα καθίσματα».

Θα φορούν ειδικό γιλέκο

Οι βοηθοί επιβατών θα ξεχωρίζουν, καθώς θα φορούν ειδικό γιλέκο με τα διακριτικά της εταιρείας, προκειμένου να τους αντιλαμβάνεται το επιβατικό κοινό.

Κλείσιμο
Πάντως, ο βοηθός δεν έχει αρμοδιότητα να δώσει κατεύθυνση στον οδηγό για να ρυθμίσει την κατανομή στο εσωτερικό ενός λεωφορείου, ούτε θα επιβιβάζονται στα λεωφορεία. Εκεί χρειάζεται η ατομική ευθύνη των επιβατών.

«Εμείς πέρα από τα σημεία που έχουμε εντοπίσει ότι υπάρχει μεγάλη επιβατική κίνηση, τα οποία είναι 80 σε ολόκληρο το κτίριο λειτουργούμε παράλληλα με το επιβατικό κοινό. Το πρωί θα έχουμε συνεργάτες στα τέρματα και σε αφετηρίες και σε στάσεις που είναι στην περιφέρεια και κατά την διάρκεια της ημέρας αυτή θα μετακινούνται προς το κέντρο ούτως ώστε να εξυπηρετούν τον κόσμο που γυρίζει στα σπίτια του», ανέφερε.

Ειδήσεις σήμερα:

Αύριο επιστρέφουμε στην κανονικότητα - Πλήρης οδηγός για καταστήματα, μάσκες, ωράρια και κυρώσεις

Μάσκες: Οδηγίες για τη χρήση τους ανάρτησε ο πρωθυπουργός στο Twitter

Σούπερ μάρκετ: Ανοιχτά όσα το επιθυμούν - Το ωράριο λειτουργίας από αύριο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης