Η περιπετειώδης ζωή του Μπράιαν Φέρι

Η περιπετειώδης ζωή του Μπράιαν Φέρι

Μύθος, style icon, εμβληματικός τραγουδοποιός, άνδρας που αγαπούσε -και τον αγαπούσαν- πολύ τα μοντέλα και επιζών αεροπορικής τραγωδίας.

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
bryan_main01
bryan02
Με την Αμάντα Σέπαρντ το 2010

Ο Μπράιαν Φέρι, ο ακαταμάχητος δανδής των Roxy Music, παραμένει είδωλο που κάνει sold out

Μεγάλωσε ακούγοντας δίσκους του Τσάρλι Πάρκερ. Λατρεύει τους Radiohead και τη Missy Elliott, αλλά πιστεύει ότι στα charts βρίσκεις σκουπίδια. Ο 72χρονος Μπράιαν Φέρι κυκλοφορεί ακόμη με νεότερες γυναίκες παρόλο που δεν υπήρξε ποτέ ο ροκάς που σπάει τα πάντα στα δωμάτια των ξενοδοχείων. Εμφανιζόταν παντού ντυμένος σαν χολιγουντιανός σταρ. Καλά τα πήγε για φτωχόπαιδο από τα ανθρακωρυχεία του Νιούκαστλ που η πρώτη του δουλειά ήταν να μοιράζει τις εφημερίδες έχοντας μόλις αποφοιτήσει από την Καλών Τεχνών ως δάσκαλος κεραμικής.

Στις αρχές των ’70s αποφάσισε να αναζητήσει μέσω αγγελίας έναν κιμπορντίστα για να φτιάξουν γκρουπ μαζί με τον μπασίστα Γκράχαμ Σίμπσον. Το 1972 εμφανίστηκαν στο «Top of The Pops» παίζοντας το πρώτο τους single «Virginia Plain» και η επιδραστικότητά τους αναγνωρίστηκε από την πρώτη νότα. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία.
bryan03
Λίλι Κόουλ, ακόμα ένα μοντέλο στη ζωή του

Eκτελούσε επίσης χρέη στυλίστα για το συγκρότημα διαλέγοντας τα κοστούμια που θα φορούσαν. Tο εξώφυλλο του δεύτερου σόλο άλμπουμ του, «Another Time, Another Place», είναι η απόδειξη ότι ένας άνδρας με άσπρο σακάκι μπορεί να έχει όποιο μοντέλο θέλει.

Είναι γεγονός ότι τα περισσότερα μοντέλα που πόζαραν στα εξώφυλλα των Roxy Music συνδέθηκαν ερωτικά με τον Μπράιαν Φέρι. Με την Αμάντα Λιρ, την τότε ερωμένη του Σαλβαδόρ Νταλί, γνωρίστηκαν το 1973. Εκείνη πόζαρε δίπλα σε μια μαύρη λεοπάρδαλη για το εξώφυλλο του άλμπουμ «For Υour Ρleasure». Μετά από μια σχέση που άφησε εποχή, τον εγκατέλειψε για τον Ντέιβιντ Μπάουι. Το 1975 η καλλονή από το Τέξας Τζέρι Χολ πόζαρε για το εξώφυλλο του «Siren», απ' όπου κι ένα από τα πιο αγαπημένα τραγούδια των Roxy, το «Love Is The Drug». Η σχέση τους ξεκίνησε όταν πήγε σπίτι του για να αφαιρέσει την μπογιά που είχε απλώσει στο σώμα της ώστε να μοιάζει με γοργόνα. Το 1976 εκείνη εμφανίστηκε στα κλιπ του Μπράιαν Φέρι «Let’s Stick Together» και «The Price of Love». Το 1977 γνώρισε τον Μικ Τζάγκερ και εγκατέλειψε τον Μπράιαν, που σπάνια πλέον θα αναφέρει το όνομά της. Μάλλον δεν την ξεπέρασε ποτέ, ενώ έγραψε για εκείνη το κομμάτι «Κiss Αnd Τell» ως απάντηση στις αποκαλύψεις που έκανε η Χολ για τη σχέση τους.
Κλείσιμο
bryan05
Η Τζέρι Χολ τον εγκατέλειψε για τα μάτια του Μικ Τζάγκερ

Στις 23 Ιουλίου 2018 η Λούσι Χέλμορ, πρώην μοντέλο, κοσμική περσόνα και πρώην σύζυγος του τραγουδιστή Μπράιν Φέρι, με τον οποίο απέκτησε τέσσερις γιους, αυτοκτόνησε μετά από μάχη χρόνων με την κατάθλιψη. Ο γάμος τους είχε γίνει το 1982. Εκείνη την περίοδο ήταν μοντέλο του Christian Lacroix και μούσα του φωτογράφου Ρόμπερτ Μέιπλθορπ, ήδη έγκυος στο πρώτο τους παιδί. Φυσικά είχαν γνωριστεί σε κοσμικό πάρτυ. Δύο από τα παιδιά τους είναι μοντέλα και ποζάρουν για την πρόσφατη καμπάνια της Burberry. Εκείνη αποφάσισε ότι θέλει να ζητήσει διαζύγιο στις 29 Δεκεμβρίου 2000 όταν σε πτήση από το Λονδίνο στο Ναϊρόμπι επιβάτης με ψυχολογικά προβλήματα όρμησε στο πιλοτήριο με αποτέλεσμα ο πιλότος να χάσει τον έλεγχο του Boeing 747. Μόλις είδε τις μάσκες οξυγόνου η Λούσι υποσχέθηκε στον εαυτό της αν επιζήσουν από αυτή την πτήση τρόμου να χωρίσει τον άνδρα της - αφού διατηρούσε και παράνομο δεσμό. Επέζησαν και έτσι ο γάμος που τροφοδοτούσε για χρόνια τα κουτσομπολίστικα έντυπα έληξε μετά από 21χρόνια, το 2003.
bryan08
Η Τάσα ντε Βασκονσέλος υπήρξε σύντροφός του λίγο πριν ο Μπράιαν Φέρι παντρευτεί την Αμάντα Σέπαρντ

Μετά το διαζύγιο βρήκε παρηγοριά στην αγκαλιά της κατά 35 χρόνια μικρότερής του Κέιτι Τέρνερ, χορεύτριας στις τουρνέ των Roxy Music το 2001. Χώρισαν και ο Φέρι τα έφτιαξε με τη λαίδη Εμιλι Κόμπτον, ωστόσο τα ξαναβρήκαν το 2006 για σύντομο χρονικό διάστημα. Το 2008 έκανε στενή παρέα με το μοντέλο Λίλι Κόουλ. Οταν ο Φέρι και η Αμάντα Σέπαρντ -πρώην φλερτ του γιου του- έγιναν ζευγάρι το 2009 κανείς δεν περίμενε ότι η πιτσιρίκα θα γίνει η επόμενη σύζυγός του με μια τελετή σε πολυτελές θέρετρο της Καραϊβικής. Η ίδια, ωστόσο, λίγους μήνες μετά τη γνωριμία τους είχε ήδη παραιτηθεί από την εταιρεία δημοσίων σχέσεων όπου δούλευε στο Λονδίνο και μετακόμισε στο σπίτι του Βρετανού τραγουδιστή. Ο οποίος ανακοίνωσε το διαζύγιό του από την Αμάντα Σέπαρντ μετά από δύο χρόνια γάμου.

Ας σημειωθεί ότι η Αμάντα είναι 37 χρόνια νεότερή του, φίλη του πρίγκιπα Χάρι και πίεζε τον τραγουδιστή να αποκτήσουν παιδί. Αποκαλυπτική φωτογράφηση για το εξώφυλλο του δίσκου του «Olympia» όμως είχε κάνει και η Κέιτ Μος, με την οποία φήμες τους ήθελαν εραστές.
bryan07
Η σύζυγός του ως το 2003 Λούσι Χέλμορ έβαλε τέλος στη ζωή της φέτος τον Ιούλιο. Aπέκτησαν τέσσερις γιους μαζί

Σε πρόσφατες συνεντεύξεις του ο Φέρι δηλώνει ότι το φάρμακο δεν είναι ο έρωτας αλλά η ζωή, ενώ έχει αποκαλύψει στον «Guardian» ότι ο μεγαλύτερος φόβος του είναι η μοναξιά.

O «lounge lizard» Μπράιαν Φέρι παραμένει αξεπέραστος στο dancefloor και όσοι βρεθούν στο Ηρώδειο στις 11 Σεπτεμβρίου θα απολαύσουν μια μοναδική εμφάνιση.
bryan04
It girl των 70s, το μοντέλο και ηθοποιός Μαρίζα Μπέρενσον υπήρξε μία από τις λαμπερές συντρόφους του

Info: Bryan Ferry, Τρίτη 11 Σεπτέμβριου, Ωδείο Ηρώδου Αττικού και Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου, Θέατρο Δάσους, Θεσσαλονίκη !

Σημεία Προπώλησης Εισιτηρίων: www.tickethouse.gr


Πηγή: GALA



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ