Μαρία Κάλλας: Monaco Gala & Awards - Το πριγκιπάτο τιμά τη μεγάλη ντίβα

Μαρία Κάλλας: Monaco Gala & Awards - Το πριγκιπάτο τιμά τη μεγάλη ντίβα

Γαλαζοαίματοι προσκεκλημένοι, φορέματα υψηλής ραπτικής και μελωδίες κλασικής μουσικής αναβίωσαν την εποχή που η θρυλική Ελληνίδα σοπράνο «μάγευε» το Μονακό

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
gala_maria_kallas_art
Σαν μια προσπάθεια να ξορκίσει τη σκοτεινιά της πανδημίας, το πριγκιπάτο του Μονακό έζησε μοναδικές στιγμές λάμψης και μεγαλείου που παραπέμπουν σε μυθικές σκηνές από το παρελθόν. Τιμώμενο πρόσωπο, η μεγάλη Ελληνίδα ντίβα της όπερας Μαρία Κάλλας. Το πρώτο ετήσιο Maria Callas Monaco Gala & Awards πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Δευτέρα στην εμβληματική αίθουσα Empire του «Hôtel de Paris» στο Μόντε Κάρλο με μεγάλη επιτυχία και εξέχοντες προσκεκλημένους, όπως ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό και ο αδελφός της πριγκίπισσας Σαρλίν, Γκάρεθ Γουίτστοκ, που διατελεί γενικός γραμματέας του Princess Charlene of Monaco Foundation.

Αρωμα Ελλάδας

Διοργανώτρια και πρόεδρος του Maria Callas Monaco Gala & Awards που σκοπό είχε την ανάδειξη του έργου της Μαρίας Κάλλας ήταν η διακεκριμένη ζωγράφος και αγαπητή στους κύκλους του pριγκιπάτου Ιωάννα Ευθυμίου, η οποία συντόνισε μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια της βραδιάς εισπράττοντας όλα τα εύσημα. Την εκδήλωση στήριξαν η ελληνική κοινότητα του Μονακό και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού. Εμπνευση και σκοπός του event ήταν η αναβίωση του πρώτου θρυλικού γκαλά που πραγματοποιήθηκε το 1960, τότε που η Μαρία Κάλλας μάγεψε τα πλήθη με τη μοναδική φωνή της μέσα στην Οπερα του Μόντε Κάρλο, παρουσία των στενών φίλων της, πρίγκιπα Ρενιέ και πριγκίπισσας Γκρέις του Μονακό, και φυσικά του μεγάλου της έρωτα, Αριστοτέλη Ωνάση.

Η μαγευτική βραδιά ξεκίνησε με την υποδοχή του πρίγκιπα Αλβέρτου από τη διοργανώτρια Ιωάννα Ευθυμίου, η οποία αρχικά τον ξενάγησε στην έκθεση έργων τέχνης γνωστής γκαλερί του Μονακό και στη συνέχεια του σύστησε προσωπικά όλους τους βραβευθέντες της εκδήλωσης.
gala_maria_kallas
Βασίλης και Ρόη Αποστολοπούλου
gala_maria_kallas2
Ελενα Κελεσίδη, Μάγδα Μπαλτογιάννη-Καλλιτσάντση, Ελενα Αμβροσιάδου
gala_maria_kallas3
Ιωάννα Ευθυμίου, πρίγκιπας Αλβέρτος

Η διοργάνωση περιελάμβανε απονομές βραβείων σε διακεκριμένες προσωπικότητες που διέπρεψαν με το προσωπικό τους έργο μέσα από διαφορετικούς τομείς, όπως η διεθνούς φήμης ερμηνεύτρια Νάνα Μούσχουρη, η Μονεγάσκα νεαρή πιανίστρια Στέλλα Αλμόντο, που εντυπωσίασε το κοινό με το ταλέντο της, η γνωστή Ελληνίδα σοπράνο Ελενα Κελεσίδη, οι παγκοσμίου φήμης τενίστες Μαρία Σάκκαρη και Στέφανος Τσιτσιπάς, αλλά και οι πρωτοπόροι στον χώρο της διεθνούς επιχειρηματικότητας Ελενα Αμβροσιάδου, Βασίλης Κάτσος και Νέλλη Κάτσου.

Από τον ιατρικό χώρο βραβεία παρέλαβαν ο δρ Βασίλης Αποστολόπουλος ως Leadership in Ηealthcare & Corporate Social Responsibility για την ηγεσία και την κοινωνική προσφορά που επέδειξε στον κλάδο της υγείας στη μάχη κατά της πανδημίας, ο πρύτανης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών δρ Μελέτης Δημόπουλος, ο λοιμωξιολόγος δρ Σωτήρης Τσιόδρας και από άλλους χώρους ο Αθηναγόρας Ανδριαδάκης, ιδιοκτήτης μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας, η υπεύθυνη του Ιδρύματος «Μαρία Κάλλας» Λιάνα Σκουρλή και ο Αρχιπρεσβύτερος της Κυανής Ακτής Μιχαήλ Σεληνιώτακης.

Κλείσιμο
Στον κύριο Αθηναγόρα Ανδριαδάκη, απονεμήθηκε το βραβείο Τουρισμού, με ιδιαίτερες αναφορές στο πολύτιμο έργο που διεξάγει για την ανάδειξη της Ελλάδας στο εξωτερικό και την προώθηση του τουρισμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κύριος Ανδριαδάκης έχει επίσης βραβευθεί το 2018 στο St Moritz για το πρώτο Οικολογικό Ξενοδοχείο, ενώ ο ίδιος έχει λάβει συγχαρητήρια από 17 υπουργεία Τουρισμού Παγκοσμίως για το έργο του.
gala-andreadakis-monaco
Μηνάς Ανδριαδάκης, Αθηναγόρας Ανδριαδάκης, η Πρόεδρος και ιδρύτρια του Maria Callas Monaco Gala & Awards, Ιωάννα Ευθυμίου

gala_maria_kallas4
Σάφια Ελ Μαλκί, Σοφία Βαχάρη-Τσουβελεκάκη
gala_maria_kallas5
O υπέροχα στολισμένος χώρος
gala_maria_kallas6
Η Ρόη Αποστολοπούλου φόρεσε δημιουργία Atelier Versace, κολιέ Chopard, σκουλαρίκια Graff και κόσμημα χεριού του οίκου Yeprem
gala_maria_kallas7
Η πρόεδρος και διοργανώτρια του Maria Callas Monaco Gala & Awards Ιωάννα Ευθυμίου με Sophie Couture
gala_maria_kallas8
Ο πρίγκιπας Αλβέρτος παρακολουθεί τις βραβεύσεις. Διακρίνονται η Σοφία Βαχάρη και ο Βασίλης Αποστολόπουλος

Καλωσορίζοντας το κοινό η Ιωάννα Ευθυμίου αναφέρθηκε κυρίως στη Μαρία Κάλλας αλλά και στη σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Μονακό. Θερμό χαιρετισμό απηύθυναν επίσης η πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας του Μονακό και επιχειρηματίας Σοφία Βαχάρη-Τσουβελεκάκη, η οποία βοήθησε ενεργά στη διοργάνωση, καθώς και η επίτιμη πρέσβειρα της διοργάνωσης για το 2021, η εντυπωσιακή Καλλιρρόη (Ρόη) Δανάλη-Αποστολοπούλου, που βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας για την ενίσχυση δράσεων που προάγουν την εξωστρέφεια και την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.

Ακολούθησε γεύμα υψηλών γαστρονομικών απαιτήσεων από τον κορυφαίο παγκοσμίως σεφ Αλέν Ντικάς μέσα στον διακοσμημένο ανοιξιάτικα χώρο, όπου τις εντυπώσεις έκλεψε το art de la table με τις υπέροχες ανθoσυνθέσεις. Σε αυτή τη γιορτινή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε και η πρώτη παρουσίαση του λευκώματος  «Opera Tables», του γνωστού PR manager Γιώργου Ντάβλα, το οποίο σε ταξιδεύει σε μοναδικά μέρη του κόσμου, εμπνευσμένο από διάσημα έργα της όπερας. Ανάλογη ήταν και η μουσική επένδυση της εκδήλωσης, που περιελάμβανε ζωντανό κονσέρτο από τους πιανίστες Στέλλα Αλμόντο και Αλέξις Γκουρνέλ και τη σοπράνο Ελενα Κουσέλεβα.
gala_maria_kallas9
Το λεύκωμα «Opera Tables» του PR manager Γιώργου Ντάβλα

Το φινάλε της βραδιάς επεφύλασσε ένα υπέροχο αναμνηστικό στους προσκεκλημένους οι οποίοι παρέλαβαν ένα μοναδικό κόσμημα που δημιούργησε η σχεδιάστρια Χάρις Απέργη, η οποία φιλοτέχνησε και το Maria Callas Ring αποκλειστικά για την πριγκίπισσα Σαρλίν του Μονακό. Συμπαρουσιάστρια του event ήταν η διευθύντρια διεθνών σχέσεων και αθλητικής διπλωματίας Peace & Sport, Ιρις Βλαχούτσικου, ενώ στην εκδήλωση παρευρέθησαν εξέχουσες προσωπικότητες, όπως η πρόεδρος του Club Crem Λουιζέτ Ατσόλιο, ο γενικός επίτιμος πρόξενος της Ελλάδας στο Μονακό Πέτρος Μαχάς, οι αντιπρόεδροι της ελληνικής κοινότητας του Μονακό Γρηγόρης Στασινόπουλος και Γεράσιμος Μαρίνης, ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Τσουβελεκάκης, ο National Strength & Conditioning Performance Coach Χρήστος Φιωτάκης, η γενική γραμματέας του Princess Grace Foundation USA Μπρίσα Κάρλετον, η επιμελήτρια σημαντικών εκθέσεων Μάγδα Μπαλτογιάννη-Καλλιτσάντση, η υπεύθυνη του Art Monte Carlo Σάφια Ελ Μαλκί, το μοντέλο και επιχειρηματίας Βικτόρια Σίλβστεντ, η Ηρώ Βάχαρη-Καμπάνη, η οποία διοργάνωσε έκθεση φωτογραφίας κ.ά.

gala_maria_kallas10
Η πιανίστρια Στέλλα Αλμόντο και το μοντέλο και επιχειρηματίας Βικτόρια Σίλβστεντ με τη Ρόη Αποστολοπούλου
gala_maria_kallas11
Bασίλης Κάτσος, το ζεύγος Χατζηπαυλή, Νέλλη Κάτσου και Γεράσιμος Μαρίνης
gala_maria_kallas12
Η σοπράνο Eλενα Κουσέλεβα
gala_maria_kallas13
Έμη Λιβανίου

Ειδήσεις σήμερα 

Νεοϋορκέζα δασκάλα... ρούφηξε τη ρώγα γυμνόστηθου άνδρα εν ώρα μαθήματος μέσω Zoom (Βίντεο)

Γιάννης Λαγός: Θα είναι «συγκάτοικος» στο ίδιο κελί με τον πυρηνάρχη του Περάματος της ΧΑ

Ινδία: «Ξεβράζει» πτώματα ο Γάγγης - Στους 4.077 οι θάνατοι από κορωνοϊό το προηγούμενο 24ωρο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK