EURO 2020: Τα λεφτά που θα μοιράσει η UEFA

EURO 2020: Τα λεφτά που θα μοιράσει η UEFA

Είναι πολλά τα λεφτά που θα πάρει η νικήτρια ομάδα του EURO 2020, αφού με μια... τρελή πορεία μπορεί να βάλει στα ταμεία της 28 εκατομμύρια ευρώ

Euro2020_Logo
Η περσινή αναβολή του EURO, αλλά και το γεγονός πως η πανδημία του κορωνοϊού παραμένει ένα μεγάλο εμπόδιο ανάγκασαν την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία να προβεί σε περικοπές. Πάντως, τα χρήματα που θα μοιράσει η UEFA στις 24 ομάδες που συμμετέχουν στο τουρνουά αν και μειωμένα θα δώσουν τεράστιες ανάσες στις Ομοσπονδίες. Ο αρχικός προϋπολογισμός ύψους 373 εκατομμυρίων ευρώ έπεσε στα 332 εκατομμύρια ευρώ, αν και ο νικητής θα γεμίσει τα ταμεία του.

Πως θα μοιραστούν οι ομάδες αυτά τα ποσά; Ειδικότερα, όλες οι χώρες που συμμετέχουν έχουν εγγυημένα έσοδα ύψους 9.4 εκατομμυρίων ευρώ.

Η νίκη στους ομίλους προσφέρει ένα εκατομμύριο ευρώ, ενώ η ισοπαλία 500.000 ευρώ. Η πρόκριση στους «16» θα δώσει στις ομάδες 1.5 εκατ. ευρώ, ενώ η χώρα που θα βρεθεί στα προημιτελικά θα πάρει 2.5 εκατομμύρια. Η είσοδος στον ημιτελικό προσφέρει 4 εκατομμύρια ευρώ. Ο φιναλίστ καρπώνεται με 5 εκατ. ευρώ, ενώ ο νικητής με 8 εκατομμύρια ευρώ!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK