Παμβώτιδα: Εντυπωσιακές εικόνες… χηνόπαπιες «καταλαμβάνουν» την λίμνη

barbara2

Πρόκειται για ένα είδος της άγριας πανίδας που προτιμά περιοχές που βρίσκονται κοντά στην θάλασσα

Ένα κοπάδι χηνόπαπιες –πάνω από διακόσιες- κάνουν στάση στην Παμβώτιδα. Το συγκεκριμένο πτηνό ονομάζεται «Βαρβάρα» και η επιστημονική του ονομασία είναι Tadorna. Συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο του Κόκκινου Βιβλίου με τα απειλούμενα είδη στην Ελλάδα και ανήκει στα προστατευόμενα είδη. Πρόκειται για μεταναστευτικό είδος και το πέρασμα του συγκεκριμένου κοπαδιού από την λίμνη των Ιωαννίνων είναι χρονικά μικρό. Πρόκειται άλλωστε για ένα είδος της άγριας πανίδας που προτιμά περιοχές που βρίσκονται κοντά στην θάλασσα. Οι εικόνες που κατέγραψε στην Παμβώτιδα ο Φορέας Διαχείρισης της Λίμνης είναι όντως εντυπωσιακές.
barbara1
barbara2
barbara3
barbara4
barbara6

Η «Βαρβάρα» είναι από τα πλέον αναγνωρίσιμα είδη πτηνών με τα χαρακτηριστικά χρώματα του πτερώματός της. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό πουλί, όπου κυριαρχούν πολλά και σαφώς οριοθετημένα χρώματα έτσι, ώστε δύσκολα να συγχέεται με άλλα είδη.

Πετούν χαμηλά πάνω από το νερό, με σχετικά αργά φτεροκοπήματα αλλά τα μεγάλα σμήνη ταξιδεύουν ως επί το πλείστον σε ακανόνιστη γραμμή ή σχηματισμούς τόξου.
Όταν πετούν, είναι εύκολο να αναγνωριστούν, κυρίως λόγω του γενικότερου λευκού χρώματος των πτερύγων τους που, έρχεται σε μεγάλη αντίθεση με το πράσινο κάτοπτρο.

Είναι από τις σπάνιες φορές που ένα τόσο μεγάλο κοπάδι φτάνει στα νερά της λίμνης και εξ ίσου σπάνια η καταγραφή τόσο εντυπωσιακών εικόνων.

Πηγή: www.epiruspost.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

nev0

Εσύ γνωρίζεις ότι πλαστικό, ίσο με ένα φορτηγό, αφήνεται κάθε λεπτό στις θάλασσές μας ή ότι, μέχρι το 2025, για 1,8 δισεκατομμύρια ανθρώπους το νερό θα είναι δυσεύρετο; Γνωρίζεις μήπως ότι περίπου 620 εκατομμύρια νέοι και νέες δεν έχουν πρόσβαση σε εκπαίδευση και πρακτική άσκηση ή ότι το χάσμα αμοιβών, ανάμεσα σε γυναίκες και άνδρες, χρειάζεται περίπου 217 χρόνια για να καλυφθεί;

Giorgos_Patoulis

Θα λειτουργήσει δοκιμαστικά ως χώρος υποδοχής αδρανών υλικών από ανακυκλώσιμα της περιοχής για να αποφευχθεί η απένταξη του από την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση» υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Αττικής

asopdd

Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2017 στις Πηγές Άρτας και από τότε, κάθε χρόνο, υλοποιούνται ημερίδες και φεστιβάλ -Φέτος, η ημερίδα με θέμα «Η Κοιλάδα του Αχελώου στην Ιστορία του τόπου» αφορούσε το φυσικό περιβάλλον και το πώς αυτό επέδρασε στην εξέλιξη της Ιστορίας