Επιστήμονες βρήκαν τρόπο να απομακρύνουν το διοξείδιο του άνθρακα από την ατμόσφαιρα της Γης

CO2

Οι ερευνητές κατάφεραν να επιταχύνουν δραματικά το φυσικό σχηματισμό μαγνησίτη που δεσμεύει το διοξείδιο του άνθρακα  -ο οποίος θα απαιτούσε χιλιάδες χρόνια για να σχηματιστεί έξω από το εργαστήριο- σε μόλις 72 ημέρες

Οι επιστήμονες έχουν επινοήσει έναν τρόπο δημιουργίας ενός ορυκτού στο εργαστήριο που μπορεί να απομακρύνει το διοξείδιο του άνθρακα από την ατμόσφαιρα.

Οι ερευνητές κατάφεραν να επιταχύνουν δραματικά το φυσικό σχηματισμό μαγνησίτη που δεσμεύει το διοξείδιο του άνθρακα  -ο οποίος θα απαιτούσε χιλιάδες χρόνια για να σχηματιστεί έξω από το εργαστήριο- σε μόλις 72 ημέρες.

Σε βιομηχανική κλίμακα, το ορυκτό θα μπορούσε τελικά να χρησιμοποιηθεί για να μειώσει τα επίπεδα των αερίων θερμοκηπίου και να καταπολεμήσει την αλλαγή του κλίματος.

«Η δουλειά μας δείχνει δύο πράγματα», δήλωσε ο καθηγητής Ian Power από το Πανεπιστήμιο Trent στο Οντάριο του Καναδά. «Πρώτον, έχουμε εξηγήσει πώς και πόσο γρήγορα σχηματίζεται ο μαγνησίτης φυσικά. Αυτή είναι μια διαδικασία η οποία διαρκεί εκατοντάδες έως χιλιάδες χρόνια στη φύση στην επιφάνεια της Γης. Το δεύτερο πράγμα που κάναμε είναι να δείξουμε μια πορεία που επιταχύνει δραματικά αυτή τη διαδικασία».

Οι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο εργάζονται ήδη για την επιβράδυνση της υπερθέρμανσης του πλανήτη με την απομάκρυνση του διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα, αλλά υπάρχουν σοβαροί περιορισμοί στην ανάπτυξη της τεχνολογίας, τόσο από πρακτική όσο και από οικονομική άποψη.

Ένας τόνος φυσικού μαγνησίτη μπορεί να αφαιρέσει περίπου μισό τόννο CO2 από την ατμόσφαιρα. Ωστόσο, ο ρυθμός σχηματισμού ορυκτών είναι συνήθως απίστευτα αργός. Χρησιμοποιώντας μικροσφαιρίδια πολυστυρενίου ως καταλύτη, οι ερευνητές έχουν μειώσει το χρόνο που απαιτείται για να σχηματίσουν μαγνησίτη στο εργαστήριο σε μόλις 72 ημέρες. Και επειδή οι μικροσφαίρες παραμένουν αμετάβλητες κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν, καθιστώντας τη διαδικασία πιο αποτελεσματική. «Προς το παρόν, αναγνωρίζουμε ότι πρόκειται για μια πειραματική διαδικασία και θα χρειαστεί να κλιμακωθεί για να μπορέσουμε να είμαστε βέβαιοι ότι ο μαγνησίτης μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη δέσμευση του άνθρακα (λαμβάνοντας CO2 από την ατμόσφαιρα και μόνιμα αποθηκεύοντας το ως μαγνησίτη)», δήλωσε o Power .

«Αυτό εξαρτάται από πολλές μεταβλητές, συμπεριλαμβανομένης της τιμής του άνθρακα και της βελτίωσης της τεχνολογίας απομόνωσης, αλλά τώρα γνωρίζουμε ότι η επιστήμη το καθιστά ικανό».

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Ψεύτικος κόσμος!

Όλα τα έχουν βρει...

J

O Κοσμός προοδευεί φιλε μου δεν συμβαδιζει με κολλημενα ατομα σαν και του λογου σου!

.

Πολύ καλό! και μετά προτείνω τον μαγνησίτη να τον πουλάει ο Μένιος στο Ε ως υποκατάστατο ομορφιάς.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

stanlei-kamilopardali

Ο Στάνλεϊ, η τύχη του οποίου απασχόλησε τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, κατάφερε να επιζήσει από την πύρινη λαίλαπα στο Malibu Wine Safari μαζί με άλλα μεγάλα, εξωτικά ζώα, τα οποία δεν μπορούσαν να απομακρυνθούν από τις εγκαταστάσεις λόγω του πολύ μεγάλου κινδύνου

Εξωπλανητης_Barnards_b__καλλιτεχνικη_απεικονιση__πηγη_ESO-M__Kornmesser

Eίναι τουλάχιστον τρεις φορές μεγαλύτερος από τη Γη και κινείται γύρω από το κοντινό άστρο του Μπάρναρντ, σε απόσταση περίπου έξι ετών φωτός - Εκτιμάται ότι η μέση θερμοκρασία στην επιφάνειά του είναι μείον 150 έως 170 βαθμοί 

galactic

Ο γαλαξίας, που ονομάσθηκε Antlia 2 (ή Ant 2), είχε διαφύγει έως τώρα τον εντοπισμό του αφενός λόγω της πολύ αραιής πυκνότητας των άστρων του και αφετέρου επειδή ήταν τέλεια κρυμμένος πίσω από το «πέπλο» του δικού μας γαλαξία