Eπιστήμονες προειδοποιούν: Ο πλανήτης θα είναι «ανώμαλα θερμός» μέχρι το 2022

heat

Οι ερευνητές προβλέπουν έως το 2022 -ίσως και ακόμη παραπέρα- ότι η σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας θα έχει ως συνέπεια την αυξημένη (έως 400%) πιθανότητα ακραία υψηλών θερμοκρασιών σε διάφορα μέρη του πλανήτη

Για «ανώμαλα θερμή» περίοδο ως το 2022 προειδοποιούν Ευρωπαίοι επιστήμονες.

Αν το φετινό καλοκαίρι ήταν ιδιαίτερα ζεστό, το ίδιο θα είναι μάλλον και τα επόμενα, καθώς όλη η περίοδος 2018-22 θα έχει πολύ αυξημένη πιθανότητα εμφάνισης ακραίων θερμοκρασιών, σύμφωνα με έρευνα.

Ερευνητές από τη Γαλλία (Εθνικό Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών-CNRS), την Ολλανδία (Βασιλικό Μετεωρολογικό Ινστιτούτο) και τη Βρετανία (Πανεπιστήμιο Σαουθάμπτον), με επικεφαλής τον Φλοριάν Σεβελέκ του γαλλικού Πανεπιστημίου της Βρέστης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nature Communications", ανέπτυξαν ένα νέο στατιστικό μοντέλο πρόβλεψης για τις μέσες παγκόσμιες θερμοκρασίες στην επιφάνεια της ξηράς και της θάλασσας.

Οι ερευνητές προβλέπουν έως το 2022 -ίσως και ακόμη παραπέρα- ότι η σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας θα έχει ως συνέπεια την αυξημένη (έως 400%) πιθανότητα ακραία υψηλών θερμοκρασιών σε διάφορα μέρη του πλανήτη. Αντίθετα, την ίδια περίοδο, μειωμένη εκτιμάται ότι θα είναι η πιθανότητα των ακραία χαμηλών θερμοκρασιών.

Μάλιστα, το νέο μοντέλο δεν απαιτεί την χρήση υπερυπολογιστή (όπως συνήθως συμβαίνει), αλλά μπορεί να «τρέξει» ακόμη και σε έναν φορητό υπολογιστή.

Το μοντέλο PROCAST λαμβάνει υπόψη του διάφορους παράγοντες όπως εκτιμήσεις για τις μελλοντικές εκπομπές των «αερίων του θερμοκηπίου» και τις μελλοντικές συγκεντρώσεις αερολυμάτων στην ατμόσφαιρα, με βάση διαφορετικά κοινωνικοοικονομικά «σενάρια», καθώς επίσης τις πολύ πιο απρόβλεπτες και χαοτικές φυσικές διακυμάνσεις του «θερμομέτρου» της Γης.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Double think

Ταξιδεύω στην Ευρώπη από τό 1975, λόγω επαγγέλματος. Έως τό 2000-2003 σέ ΟΛΗ τήν βόρεια Ευρώπη ,ΟΛΑ τα ξενοδοχεία είχαν ΜΟΝΟ κεντρική θέρμανση. Κανένα δέν είχε κλιματιστικό γιά τά καλοκαίρια, διότι ήταν δροσερά..!! Μόλις τά τελευταία δέκα χρόνια αναγκάσθηκαν να βάλουν air conditioning..!! λόγω των θερμών καλοκαιριών. Αναφέρομαι στην Γερμανία, Βρετανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Δανία, Ελβετία, Ιταλία κλπ.

George

Εύκολα θερμαίνεις μια ψυχρή Γή. Σχεδόν ακατόρθωτο να την ψύξεις. Οι περιβαλλοντικοί φόροι κσλά θα κάνουν να μπουν και να αυξηθούν στο μέτρο που θα αντισταθμίζουν το κόστος της αποκατάστασης της ζημιάς - και λίγο παραπάνω για να καλυφθούν και οι προηγούμενες βλάβες σταδιακά. Οι "ψευδοεπιστημονικοί" κύκλοι που αναφέρεις αποτελούνται από εκατομμύρια επιστήμονες σε όλον τον πλανήτη, από δεκάδες ειδικότητες, οικονομολόγων συμπεριλαμβανομένων, σε αντίθεση με κάποιους μετρημένους στα δάχτυλα που έχουν διαφορετικές απόψεις. Τοσο λίγους που εύκολα εξαγοράζονται από τα big oil και big auto συμφέροντα.

ΚΩΣΤΑΣ Π.

Τρομο_κλιματοφοβίας συνέχεια που εκπορεύεται από φιλελέδικους, ψευδοεπιστημονικούς κύκλους..., με σκοπό ακόμη μεγαλύτερη παγκόσμια "περιβαλλοντική" φορολόγηση και αύξηση του κύκλου εργασιών και κερδών "πράσινων" υποτιθέμενων επιχειρήσεων... Καθόλου θερμό δεν ήταν αυτό το καλοκαίρι... Και μάλλον το αντίθετο συμβαίνει. Οδεύουμε σε πιο ψυχρή εποχή, μιας και προβλέπεται μείωση της ηλιακής δραστηριότητας... (βλ. σχετικό επιστημονικό άρθρο, της ακηδεμόνευτης επιστήμης > [...]

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

arktiki12

Eάν οι χώρες που υπέγραψαν τη Συμφωνία των Παρισίων δεν εφαρμόσουν τις δεσμεύσεις τους σε συνδυασμό με το λιώσιμο των πάγων στη Αρκτική, θα εχει ως αποτέλεσμα να επιταχυνθεί η υπερθέρμανση του πλανήτη κατά 5%