Όρκα κολυμπούσε επί 17 ημέρες με το νεκρό μωρό της στη ράχη της

Όρκα κολυμπούσε επί 17 ημέρες με το νεκρό μωρό της στη ράχη της

Η ενήλικη φάλαινα, που έχει ονομαστεί Tahlequah ή J35 από τους ερευνητές, και το πτώμα της μικρής, εθεάθησαν τελευταία φορά το απόγευμα της Πέμπτης

orca
Με το δικό της τρόπο θρήνησε για τον χαμό του παιδιού της μία φάλαινα - όρκα, κολυμπώντας για 17 ημέρες και περισσότερα από 1.600 χιλιόμετρα με το νεκρό μωρό της στη ράχη της.

«Είναι κάτι θλιβερό» αναφέρει ο Michael Milstein της Εθνικής Διοίκησης Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA) στο CNNi. «Αυτού του είδους η συμπεριφορά είναι κάτι σαν μια περίοδος θρήνου. Έχει συμβεί ξανά στο παρελθόν, αλλά όχι για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα».

Η ενήλικη φάλαινα, που έχει ονομαστεί Tahlequah ή J35 από τους ερευνητές, και το πτώμα της μικρής, εθεάθησαν τελευταία φορά το απόγευμα της Πέμπτης, 17 μέρες μετά τη γέννησή του. 

Ο θάνατος της μικρής φάλαινας προσδιορίζεται αμέσως μετά τη γέννησή της.

Η μητέρα, για να μην αφήσει το πτώμα να βουλιάξει στον ωκεανό, το κουβαλούσε στην επιφάνεια του Ειρηνικού κοντά στην ακτή του Καναδά και των βορειοδυτικών ΗΠΑ. Οι όρκες ή αλλιώς φάλαινες δολοφόνοι, είναι αρκετά κοινωνικές, σύμφωνα με την επιστήμη.

Τελικά, έπειτα από αποφάσισε να το αποχωριστεί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης