Planet Earth: Το συγκλονιστικό μήνυμα του Sir David Attenborough στο φινάλε του δεύτερου κύκλου

Planet Earth: Το συγκλονιστικό μήνυμα του Sir David Attenborough στο φινάλε του δεύτερου κύκλου

«Είναι δική μας ευθύνη να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, για να δημιουργήσουμε έναν πλανήτη που θα αποτελεί σπιτικό όχι μόνο για εμάς, αλλά για κάθε μορφή ζωής στη Γη»

Planet Earth: Το συγκλονιστικό μήνυμα του Sir David Attenborough στο φινάλε του δεύτερου κύκλου
Συγκλονιστικό ήταν το φινάλε του δεύτερου κύκλου της πετυχημένης σειράς ντοκιμαντέρ Planet Earth, με τον Sir David Attenborough, την «φωνή» που έντυσε τις συναρπαστικές περιγραφές των προηγούμενων επεισοδίων να εμφανίζεται για πρώτη φορά on camera, για να μεταδώσει ένα σημαντικό μήνυμα.

Με τίτλο «Πόλεις», το τελευταίο επεισόδιο της σειράς είχε αρκετά πιο «σκοτεινό» και συγκινητικό τόνο, εστιάζοντας στο πώς η ανθρώπινη παρέμβαση στο περιβάλλον έχει σε ορισμένες περιπτώσεις ολέθριες συνέπειες. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των μικρών θαλάσσιων χελώνων στα Μπαρμπάντος, οι οποίες αποπροσανατολίζονται από τα φώτα των πόλεων και αντί να κατευθυνθούν στη θάλασσα μετά την εκκόλαψή τους βρίσκουν τραγικό θάνατο ανά δεκάδες πάνω στο οδόστρωμα. 

Κλείσιμο
Με φόντο τη δική του πόλη, το πολύβουο Λονδίνο, ο Sir David Attenborough, ο άνδρας που έχει συμβάλλει όσο κανείς άλλος στην τεράστια επιτυχία του πρώτου και του δεύτερου κύκλου του Planet Earth, βρέθηκε μπροστά από την κάμερα για να μεταδώσει το εξής σημαντικό μήνυμα: 

«Σήμερα, πάνω από το 50% του παγκόσμιου πληθυσμού ζει σε αστικό περιβάλλον. Το δικό μου σπίτι είναι εδώ, στην πόλη του Λονδίνου. Κοιτώντας από ψηλά αυτήν την σπουδαία μητρόπολη, συνειδητοποιεί κανείς ότι η εφευρετικότητα με την οποία συνεχίζουμε να αναπλάθουμε την επιφάνεια του πλανήτη μας είναι εκπληκτική. Είναι όμως και τρομακτική. Μου θυμίζει πόσο εύκολα μπορούμε να χάσουμε τη σύνδεσή μας με τον φυσικό κόσμο.
Κι όμως, από αυτήν ακριβώς τη σύνδεση εξαρτάται το μέλλον της ανθρωπότητας αλλά και του φυσικού κόσμου. Και είναι σίγουρα δική μας ευθύνη να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, για να δημιουργήσουμε έναν πλανήτη που θα αποτελεί σπιτικό όχι μόνο για εμάς, αλλά για κάθε μορφή ζωής στη Γη».


Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Planet Earth II, όπως και ο πρώτος κύκλος επεισοδίων, άφησε την σφραγίδα του στο τηλεοπτικό τοπίο, διατηρώντας μέχρι στιγμής την υψηλότερη βαθμολογία τηλεοπτικής σειράς στο IMDB και με την πιθανότητα δημιουργίας και τρίτου κύκλου επεισοδίων στον ορίζοντα για το BBC.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης