Βίντεο: Το BBC σώζει... χελωνάκια!

Βίντεο: Το BBC σώζει... χελωνάκια!

Οι πιθανότητες επιβίωσης για τα μικρά χελωνάκια, που μόλις εκκολάπτονται από τα αβγά τους, είναι μηδαμινές χωρίς την ανθρώπινη βοήθεια - Δείτε πώς ένα σχετικό πρότζεκτ στα Μπαρμπάντος, στην Καραϊβική, τα βοηθά να επιζήσουν

Βίντεο: Το BBC σώζει... χελωνάκια!
Το μέλλον είναι δυσοίωνο για τα μικρά χελωνάκια που βγαίνουν από το αβγό τους για να γνωρίσουν τον άγνωστο έξω κόσμο, έδειξε χθες το ντοκιμαντέρ του Planet Earth II, που με τον τίτλο «Cities» είχε θέμα τις θαλάσσιες χελώνες στα Μπαρμπάντος.

Στην παραλία της νησιωτικής χώρας της Καραϊβικής το τηλεοπτικό συνεργείο κινηματογραφούσε την εκκόλαψη των μικρών χελωνών, που όμως διατρέχουν πολλούς κινδύνους, καθώς το φως της ημέρας τις αποπροσανατολίζει, με αποτέλεσμα, αντί να οδεύουν προς τον ασφαλή δρόμο του ωκεανού, να κατευθύνονται προς τον κεντρικό δρόμο, όπου οι κίνδυνοι ελλοχεύουν.

Κλείσιμο
Χωρίς την ανθρώπινη παρέμβαση τα μικρά χελωνάκια κινδυνεύουν να πατηθούν από κάποιο αυτοκίνητο ή να βρεθούν στο σκοτάδι ενός υπονόμου. Το προσωπικό του Planet Earth κατέγραψε δεκάδες χελωνάκια που προσπαθούσαν να διασχίσουν τον δρόμο και τα βοήθησε να επιστρέψουν στην θάλασσα, ενώ το BBC Earth διαβεβαίωσε τους χρήστες στο Twitter ότι όλα τα χελωνάκια που καταγράφηκαν στο συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ, να έχουν χάσει τον προσανατολισμό τους, έχουν πλέον διασωθεί.

«Κάθε χελώνα που είδε ή κινηματογράφησε το προσωπικό του #PlanetEarth2 οδηγήθηκε πίσω στην θάλασσα» έγραψε στο Twitter το BBC Earth με στόχο να καθησυχάσει τους τηλεθεατές του.

Το συγκεκριμένο tweet είχε χιλιάδες retweet, όμως ένας χρήστης αναρωτήθηκε, αν υπάρχει κάποια τοπική ομάδα εθελοντών για να φροντίσουν τα μικρά χελωνάκια να επιβιώσουν. Το BBC απάντησε στον χρήστη με ένα σχετικό βίντεο, το οποίο παρουσιάζει το έργο των ντόπιων εθελοντών-οικολόγων που εργάζονται στο «Barbados Sea Turtle Project», το οποίο βοηθά σε μεγάλο βαθμό την διάσωση και την διατήρηση της θαλάσσιας χελώνας στην νησιωτική χώρα.

Στο επίμαχο ντοκιμαντέρ η εκπρόσωπος των εθελοντών οικολόγων εξηγεί ότι, χωρίς την βοήθεια των ανθρώπων, τα χελωνάκια δεν μπορούν να επιζήσουν και καλεί τους ντόπιους να συνεισφέρουν με σύνθημα: «Βγείτε από το σπίτι σας και κάντε κάτι».

Παρουσιαστής των ντοκιμαντέρ του Planet Earth είναι ο ξεχωριστός Σερ Ντέιβιντ Αττένμπορο.

  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης