Ο διάβολος της Τασμανίας... αλλάζει κατοικία

Ο διάβολος της Τασμανίας... αλλάζει κατοικία

Η νήσος Μαρία, στις ανατολικές ακτές της Αυστραλίας, περιμένει μια ομάδα από υγιείς διαβόλους της Τασμανίας, προκειμένου να αποτελέσουν τα πρώτα μέλη ενός αυτάρκους πληθυσμού, απαλλαγμένου από τη θανατηφόρο ασθένεια όγκων προσώπου, που μεταδίδεται με ραγδαίους ρυθμούς και απειλεί το είδος με αφανισμό.

Ο διάβολος της Τασμανίας... αλλάζει κατοικία
Ένα αυστραλιανό «ιδιωτικό» νησί περιμένει μια ομάδα από υγιείς διαβόλους της Τασμανίας, προκειμένου να αποτελέσουν τα πρώτα μέλη ενός αυτάρκους πληθυσμού, απαλλαγμένου από τη θανατηφόρο ασθένεια όγκων προσώπου, που μεταδίδεται με ραγδαίους ρυθμούς και απειλεί το είδος με αφανισμό.

Ο διάβολος συναντάται μόνο στην Τασμανία, όμως από την εμφάνιση της ασθένειας πριν από 14 χρόνια, οι πληθυσμοί του έχουν συρρικνωθεί κατά 91% και απαρτίζονται πλέον από λίγες δεκάδες χιλιάδες μέλη.

Έτσι, επιστήμονες επέλεξαν με πολλή προσοχή μόλις 14 υγιή ζώα από προγράμματα εκτροφής αιχμάλωτων σαρκοφάγων μαρσιποφόρων σε ολόκληρη την Αυστραλία και τα άφησαν ελεύθερα στη νήσο Μαρία.
Κλείσιμο

Η νήσος Μαρία είναι ένα προστατευόμενο φυσικό καταφύγιο, ανοιχτά των ανατολικών ακτών της Αυστραλίας και είναι προσβάσιμη από αέρος και θαλάσσης.

Μοναδικοί κάτοικοί του είναι οι δασοφύλακες, ενώ δεν υπάρχουν αυτοκίνητα ή καταστήματα. Δεν έχει φιλοξενήσει ξανά διαβόλους της Τασμανίας, όμως οι αρμόδιες αρχές και οι ειδικοί πιστεύουν ότι το απειλούμενο ζώο δεν θα επηρεάσει αρνητικά τα αυτόχθονα είδη και, για να βεβαιωθούν, θα παρακολουθούν στενά το οικοσύστημα.
 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης