H ομοσπονδιακή κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει ταχύτερα, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι της για την προστασία του κλίματος μετά την πρόσφατη απόφαση του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου, σύμφωνα με την καγκελάριο Μέρκελ.
«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να επιτύχουμε τον στόχο της κλιματικής ουδετερότητας ήδη από το 2045. Θα πρέπει να ληφθούν και να εφαρμοστούν επιπρόσθετα μέτρα για το σκοπό αυτό», τόνισε σήμερα η Μέρκελ σε διαδικτυακή διάσκεψη της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU / CSU). Μέχρι τώρα, ως στόχος για την επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας είχε τεθεί από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση το έτος 2050.
Σύμφωνα με την καγκελάριο, ο μεγάλος συνασπισμός Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών και Σοσιαλδημοκρατών (SPD) θέλει επίσης ο στόχος να γίνει πιο φιλόδοξος όσον αφορά στη μείωση του διοξειδίου του άνθρακαέως το 2030. Αρχικά είχε προγραμματιστεί μια μείωση της τάξεως του 55% σε σύγκριση με το 1990. «Θα εντείνουμε ξανά τις προσπάθειές μας για το έτος 2030 και θα αυξήσουμε τον στόχο μείωσης του διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στο 65%», τόνισε.
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση συμμορφώνεται έτσι με την απόφαση του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου σχετικά με τον νόμο για την προστασία του κλίματος. Την περασμένη εβδομάδα, οι δικαστές της Καρλσρούης υποχρέωσαν το νομοθετικό σώμα να ρυθμίσει λεπτομερέστερα έως το τέλος του 2022 τους στόχους μείωσης των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου για την περίοδο μετά το 2030.
Υπάρχουν στιγμές που η πόλη, παρά τον θόρυβο, την κίνηση και το ασταμάτητο τρέξιμο, μοιάζει να επιβραδύνει για λίγο σαν να σου λέει «έλα, πάρε μια ανάσα». Αυτή την αίσθηση προσφέρει και η νέα πρωτοβουλία της Uber, μια μικρή επιστροφή χρόνου μέσα στο χάος της πόλης.
Με απόλυτη επιτυχία και με μετρήσιμα αποτελέσματα, που αποδεικνύουν ότι η συνεργασία ιδιωτικού - δημόσιου τομέα μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά, ολοκληρώθηκαν τα έργα βιώσιμης διαχείρισης νερού στο Δήμο Τανάγρας, κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος Zero Drop Mornos.