ΕΝΦΙΑ: Πόσο θα μειωθεί το 2020 με τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση

enfia

Το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται ήδη νομοσχέδιο που θα κατατεθεί το Μάιο και θα επιφέρει μείωση του φόρου κατά 8%

Mείωση του ΕΝ.Φ.Ι.Α. του έτους 2020 κατά 8% θα προβλέπει ένα νέο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο επεξεργάζεται ήδη το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.
Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί και θα ψηφιστεί από τη Βουλή τον Μάιο του 2020, όταν ήδη θα έχει ολοκληρωθεί η υλοποίηση του σχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για την αναμόρφωση του συστήματος των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, το οποίο περιλαμβάνει την εξίσωση των φορολογητέων αντικειμενικών αξιών με τις πραγματικές τιμές της κτηματαγοράς καθώς και την επέκταση του συστήματος των αντικειμενικών αξιών σε 7.000 περιοχές της Ελληνικής επικράτειας που έχουν ενταχθεί σε σχέδια πόλεων.

Ωστόσο, ο ΕΝ.Φ.Ι.Α. του έτους 2020 δεν θα επηρεαστεί από τις μεταβολές αυτές. Κι αυτό διότι η νομοθεσία για τον ΕΝ.Φ.Ι.Α. προβλέπει ότι ο φόρος αυτός υπολογίζεται κάθε έτος με βάση τις αντικειμενικές αξίες που ισχύουν την 1η Ιανουαρίου του έτους αυτού. Συνεπώς, ο ΕΝ.Φ.Ι.Α. του 2020 θα υπολογιστεί με βάση τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων που θα ισχύουν την 1η-1-2020 και οι οποίες δεν θα είναι άλλες από αυτές που ισχύουν σήμερα.

Δείτε αναλυτικά παραδείγματα ΕΔΩ

ΣΧΟΛΙΑ (4)

επιτέλους

μείωση φόρων σε όλα τα επίπεδα μέχρι να εξαϋλωθεί ο αριστερός κρατισμός

ajhon

Η απόσβεση των εξόδων για το κτηματολόγιο θα γίνει μετά απο 10-20 χρόνια της έκπτωσης του ΕΝΦΙΑ!!!!!!!!!!!!!!.

Τελικά ο αρκας τι εγινε?Δεν τον βλεπουμε μετα της εκλογες????????

Και όμως συνεχιζει εβγαλε μαλιστα και ενα σκίτσο νομιζω για το κοινωνικο μέρισμα. Ειναι που λέτε στο σκίτσο ενας κύριος που διχνει καλοντυμένος ,καλο ξυρισμένος, καλοχτενισμενος, και μάλον με λευκο κολάρο,Στο χερι λοιπών κρατά ένα νόμισμα ,και το δίνη σε εναν φτωχό που κάθετε σε ενα πεζοδρομίο.Δίπλα του κάθετε και ενας ακόμα φτωχός.και διχνει μάλιστα πολύ εξαθλιωμένος και ξυπόλυτος."Παρε φτωχε μου Ανθρωπε να κανεις χριστουγεννα". Του λέει ο κυριος, ο καλοξυρισμενος και καλοχτενισμενος,και με χωρίστρα στην άκρη. Και απαντάει ο φτωχός. Αυτός και δείχνει τον διπλανό του. Αυτος του λεει αποκλείετε να επιβίωση μεχρι της επόμενες εκλογες.

...

Χρειάζεσαι να μάθεις ορθογραφία και σύνταξη... Ούτε παιδάκι που μόλις έμαθε να μιλάει δεν τα λέει έτσι.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης