Αθωώθηκε η Alpha Bank για την υπόθεση Ψυχάρη

alpha_bank_k

Αθώα τα στελέχη της Alpha Bank για τα δάνεια στον ΔΟΛ

Στην αθώωση του πρώην ισχυρού άνδρα του άλλοτε Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη Σταύρου Ψυχάρη όπως και των υπολοίπων κατηγορουμένων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Alpha Bank, προχώρησε σήμερα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Η αθωωτική απόφαση εκδόθηκε έπειτα από μαραθώνια ακροαματική διαδικασία και αφορά στην υπόθεση χορήγησης δανείων, ύψους 44,7 εκατ. ευρώ, στο ΔΟΛ χωρίς να έχουν δοθεί, κατά την αρχική κατηγορία, οι κατάλληλες εγγυήσεις.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας που είχε ζητήσει την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων, έκρινε ότι στη συγκεκριμένη υπόθεση δεν υπήρξε καμία παράβαση κανόνα επιμέλειας κατά τη διαχείριση των δανείων.

Ακόμη, όπως το δικαστήριο έκρινε - σύμφωνα με ένα σύντομο σκεπτικό που ανακοινώθηκε από έδρας - η χορήγηση των επίμαχων δανείων ήταν σύμφωνη με όσα ορίζονται από την τράπεζας της Ελλάδος και τους εσωτερικούς κανόνες της τράπεζας.

Τέλος, το δικαστήριο δέχθηκε ότι ένα σημαντικό μέρος της οφειλής έχει καλυφθεί αφού σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης της ακίνητης περιουσίας του Στ. Ψυχάρη με αποτέλεσμα η ζημία της τράπεζας να καθίσταται αβέβαιη.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

ΑΣΤΟΣ

Τελικά, γιά αυτές τις χαρβαλοτράπεζες που μόχλευαν τα ίδια κεφάλαιά τους 20 και 30 φορές, με γελοίες διαδικασίες δανειοδότησης και τελικά ανακεφαλαιοποιήθηκαν 3 φορές με τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, δεν φταίει ΚΑΝΕΝΑ στέλεχός τους, ε?!!!!........Βαλκανομπανανία με τους λαμογιολούστρους σου.......

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης