Ομόλογα: Νέα έξοδος στις αγορές με δεκαετές

Ομόλογα: Νέα έξοδος στις αγορές με δεκαετές

Εντολή σε πέντε διεθνείς οίκους έδωσε το ελληνικό Δημόσιο -Ανοίγει και πάλι το δεκαετές που είχε εκδοθεί το Μάρτιο και από το οποίο είχαν αντληθεί 2,5 δισ. - Στόχος να αξιοποιηθούν οι ευνοϊκές συνθήκες της αγοράς για να δανειστεί ποσό επιπλέον του στόχου για το 2019

omologa-arthro
Το ελληνικό δημόσιο έδωσε εντολή στις BNP Paribas, Citi, Goldman Sachs, HSBC και JP Morgan, για νέο δανεισμό ύψους ως 1,5 δισ. ευρώ. Ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους προσανατολίζεται να ανοίξει άμεσα την προηγούμενη έκδοση ομολόγου 10ετούς διάρκειας που ολοκλήρωσε στις 5 Μαρτίου, συγκεντρώνοντας 2,5 δισ. ευρώ.

Τα νέα ομόλογα θα έχουν ίδιους όρους αλλά διαφορετική τιμολόγηση (χαμηλότερο επιτόκιο/κόστος δανεισμού για το ελληνικό δημόσιο) καθώς η εικόνα για τους ελληνικούς τίτλους στις διεθνείς αγορές έχει βελτιωθεί σημαντικά από το Μάρτιο.

Συγκεκριμένα η απόδοση του δεκαετούς δανεισμού το Μάρτιο ήταν 3,9%, μια διαφορά 373 μονάδων βάσης από το αντίστοιχο Γερμανικό. Σήμερα το κόστος δανεισμού για δεκαετία διαμορφώνεται στο 1,4% – με τo σπρέντ (επιπλέον επιβάρυνση για το Ελληνικό δημόσιο σε σχέση με το Γερμανικό) να έχει υποχωρήσει στις 199 μονάδες βάσης.

Δεδομένου ότι ο ΟΔΔΗΧ θα προσφέρει ως κίνητρο προσέλκυσης των επενδυτών ένα premium σε σχέση με την τιμή απόδοσης που διαμορφώνεται στις αγορές, εκτιμάται ότι η τελική απόδοση για τα νέα ομόλογα θα διαμορφωθεί στην περιοχή του 1,45%.


ΠΗΓΗ: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης