Σουβλάκι: Αντιδράσεις για την αύξηση της τιμής στα 3 ευρώ

souvlakii

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχάνων Κρέατος εξηγεί τους  λόγους που η τιμή του εθνικού μας  fast food  παίρνει την ανιούσα - Αντιδράσεις  και εκκλήσεις  να μην ακριβύνει

Σε διευκρινίσεις προχώρησε με αφορμή δημοσιεύματα για την αύξηση της τιμής στα σουβλάκια χοιρινού κρέατος, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος ΣΕΒΕΚ.

Όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος, από τα τέλη Φεβρουαρίου έχει διεθνώς προκύψει σημαντική αύξηση στην τιμή της πρώτης ύλης του χοιρινού κρέατος, η οποία κυμαίνεται σε ποσοστό περίπου 30-32%.

Στατιστικά ανά διετία παρατηρείται η ταυτόχρονη εκδήλωση πολλών αιτίων οι οποίες οδηγούν στην αύξηση της τιμής του χοιρινού κρέατος. Το φαινόμενο οφείλεται συνήθως στην κυκλικότητα της ζωής των ζώων, σε ειδικές συνθήκες που διαμορφώνονται κατά καιρούς, σε έκτακτα γεγονότα και καιρικά φαινόμενα, στην αύξηση της ζήτησης από ορισμένες μεγάλες χώρες και γενικώς στην εκτροπή από την φυσιολογική και προγραμματισμένη εξέλιξη της αγοράς.

Συνήθως οι συνέπειες είναι παροδικές και οι αυξήσεις απορροφούνται από την βιομηχανία μεταποίησης και την αλυσίδα διανομής. Όταν όμως το διάστημα αυτό παρατείνεται, όπως συνέβη και τώρα, οι συνέπειες πλέον για τη βιομηχανία ξεπερνούν τη δυνατότητά της να απορροφήσει τους κραδασμούς, με αποτέλεσμα να φτάνει η αύξηση εν μέρει και στον τελικό καταναλωτή.

Έρχονται αυξήσεις στα σουβλάκια


Αντιδράσεις για την αύξηση της τιμής του «εθνικού σνακ»

Σχολιάζοντας την είδηση, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας Γιάννης Χατζηθεοδοσίου έκανε έκκληση προς όλους τους αρμόδιους «να ξεκινήσει άμεσα ένας γόνιμος διάλογος προκειμένου να αποφευχθεί μία τόσο μεγάλη αύξηση σε ένα προϊόν που απευθύνεται κυρίως σε λαϊκά στρώματα αλλά έχει σχέση και με την παράδοση μας».

«Κατανοώ απολύτως τον προβληματισμό των επαγγελματιών και των μελών του υπό ίδρυση Σωματείου Ψητοπωλών, που επικαλούνται για αυτήν τους την απόφαση την υψηλή φορολογία και την αυξημένη τιμή του εισαγόμενου κρέατος. Όπως έχει τονίσει πολλές φορές το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, η υπερφορολόγηση έχει «συνθλίψει» επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και απαιτείται άμεσα ελάφρυνση των πολύ μεγάλων βαρών. Η κυβέρνηση οφείλει να βάλει ένα τέλος σε αυτόν τον παραλογισμό και να αλλάξει τις υφεσιακές πολιτικές που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια» δήλωσε ο κος Χατζηθεοδοσίου.

«Η αύξηση της τιμής του θα επιβαρύνει σημαντικά και τα νοικοκυριά -ειδικά τα χαμηλότερης οικονομικής δυνατότητας - αλλά εκτιμώ και τους επαγγελματίες, καθώς θεωρώ ότι θα μειωθεί η κατανάλωση. Αρα είναι προς το συμφέρον όλων η αύξηση κατά 10%-15% να μην εφαρμοστεί, χωρίς βέβαια να συνεχίζουν οι επαγγελματίες να απορροφούν τα αυξημένα κόστη» κατέληξε ο ίδιος.
Αυξάνεται στα 3 ευρώ από 1η Μαΐου το σουβλάκι

ΣΧΟΛΙΑ (97)

Souvlacoholics Anonymous

Όλα αυτά τα άρθρα και φωτό μου άνοιξαν την όρεξη. Θα παραγγείλω δυο κομπλέ και μια πατάτες συν μια κόκα ζέρο (γιατί προσέχω τις θερμίδες μου)

Χοιρινό; Μπύρα;

Πού βρίσκετε χοιρινό κρέας και γύρο ή σουβλάκι με χοιρινό; Στην ευρύτερη γειτονιά μου όλα τα σουβλατζίδικα, εστιατόρια, κρεοπωλεία ΔΕΝ έχουν χοιρινό κρέας, ούτε μπύρες. Απαγορεύονται! Μόνον κοτόπουλο, μοσχάρι και αναψυκτικά κόλα. Άμα ζητήσεις χοιρινό κρέας, κινδυνεύεις...

@

Μέσα στο ΔΑΦΝΙ είσαι ή όξω?

Midian

Έτσι και αλλιώς το έχουν διαλύσει το προιόν με τα κρέατα που έχουν. Ευκαιρία για τίμιους μαγαζάτορες να κρατήσουν χαμηλή τιμή με καλή ποιότητα. Οι υπόλοιποι να ακούσουν τον σύλλογο των προμηθευτών τους ... και να το πάνε 3 ευρώ. Ήδη δεν αξίζει το 2 και το 2,20 για τέτοια ποιότητα. Να δούμε ποιος θα μείνει ανοιχτός ως τα Χριστούγεννα. Δεν είναι τόσο βλάκας ο κόσμος.

Μακεδονια

Θεσσαλονίκη είναι κάτι χρονια στα 3+ ευρώ αλλά με μεγάλες ποσότητες.Καλυτερα πάντως να τρωει σπίτι, όσο μπορεί καποιος

.

Ούτε μαριναρίσματα, ούτε καπνοί, ούτε πιτσιλίσματα. Και βεβαίως καθόλου αλάτι. (Αλάτι και ζάχαρη είναι 2 πράγματα που καλύτερα να μην μπαίνουν στο σπίτι.) Βάζουμε τη μπριζόλα στο κατασαρολάκι του γάλακτος, καθόλου ελαιόλαδο, ενδεχομένως 1-2 κουταλιές της σούπας νερό, με καπάκι. Μέγιστη ισχύ στο μάτι μέχρι να ανέβει στο μέγιστο η πίεση του ατμού, προσέχουμε το κρέας να μην καεί στην αρχή, μόλις ανεβάσει πίεση και θερμοκρασία μειώνουμε την ισχύ στο ελάχιστο. Μετά από 45...70 λεπτά της ώρας ο ατμός έχει τελειώσει, συνεχίζουμε για ~5 λεπτά χωρίς υγρασία, η μπριζόλα ροδίζει. Αποτέλεσμα: κρέας μαλακό σαν λουκούμι (έγινε στον ατμό για επαρκή χρόνο), μυρωδάτο (παρότι δεν προσθέσαμε κανένα μυρωδικό), απέξω ψημένη και όχι καμένη (διοξίνες, κάρβουνο). Μόνον λεμόνι προσθέτουμε και ίσως ρίγανη. Τρώμε μέσα από το κατσαρολάκι, όρθιοι μπροστά στην ηλεκτρική κουζίνα, ακουμπώντας πότε-πότε το κατασαρολάκι στο μάτι, ώστε η μπριζόλα να μην κρυώσει. Σημείωση: στα μάτια της ηλεκτρικής κουζίνας έχουμε έλεγχο ισχύος, στον φούρνο έχουμε έλεγχο θερμοκρασίας.

.

Πίτα = κακοί υδατάνθρακες, νάτριο (αλάτι), κακά λάδια ψησίματος. Πατάτες τηγανίτες στο πιτόγυρο = κακοί υδατάνθρακες (άμυλο), νάτριο (αλάτι), κακά λάδια ψησίματος. Άμα θες να φας υγιεινά και ευχάριστα, αγοράζεις μια τεράστια χοιρινή μπριζόλα 1,0...1,3€.

.

ΝΑΙ στην αύξηση τιμής του πιτόγυρου. Είναι και θέμα φυσικής επιλογής ποιοι καταφεύγουν στα πιτόγυρα!

ΝΙΚΟΣ ΚΟΡΟΜΠΟΣ ΣΟΥΒΛΑΤΖΗΣ

Τοσα χρονια σπουδαζαμε και θα πουλαμε την επιστημη μας οσο γουσταρουμε. Θα ΣΕΒΕΣΤΕ

cc

Αυτο ακριβως υπερασπιζομαστε οι περισσοτεροι εδω: Οσο και οποτε θελετε, οχι οπως αποφασιζει "σωματειο", ισως για να διαφημιστει. Τα υπολοιπα θα τα βρει η αγορα. Α, θυμηθηκα και το σωματειο ταξιτζηδων που πιεσε και πηραν αυξηση το 2008! Και μετα...

Θεσσααλονικιά

Μένω στη Θεσσαλονίκη και εδώ τα πιτόγυρα έχουν προ πολλών ετών 3.20 τα δε σουβλάκια 3 ευρώ.Πού πουλάνε σουβλάκια με 2 ευρώ δεν καταλαβαίνω γιατί λέτε ότι θα πάνε στα 3 ευρώ δηλαδή θα μειωθεί η τιμή τους?

ΣΩΚΡΑΤΗΣ

Οι ιδιοκτήτες ψητοπωλείων λένε ότι φταίει η φορολογια είναι μεγάλη και ανεβάζουν την τιμή, αυτό είναι λάθος διότι η φορολογια στην Ελλάδα είναι σε πολύ καλό επίπεδο! Δεν πειράζει ας αύξησουν τις τιμές! Εγω προσωπικά φτιάχνω πίτες στο σπίτι μου και τις κάνω πεντανόστιμες!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

melkman-1280x854

Το βρετανικό νόμισμα μπορεί να ενισχυθεί κατά ακόμα 5% αν οι εκλογές βγάλουν Brexit, λέει ο Μπεν Μέλκμαν, διαχειριστής κεφαλαίων με πετυχημένο ιστορικό προβλέψεων

dnt-arthro

Το Ταμείο  ευθυγραμμίζεται πλέον με την Κομισιόν στις προβλέψεις για την ανάπτυξη, ενώ εμμένει στη γνωστή συνταγή μέτρων (μείωση αφορολογήτου ορίου, περικοπή συντάξεων) - Οι επισημάνσεις του Ταμείου για την ελληνική οικονομία - Τα καλά νέα και οι θετικές κινήσεις της κυβέρνησης 

1