«Βουτιά» €600 εκατ. στις καταθέσεις το Νοέμβριο λόγω φόρων και κατασχέσεων

gise-trapz1

Από τα 142 δισ. ευρώ στο τέλος Σεπτεμβριου, έφτασαν τα 141,6 δισ. ευρώ τις πρώτες εβδομάδες του Νοεμβρίου 

Μείωση κατά 600 εκατ. ευρώ κατέγραψαν οι καταθέσεις τον Νοέμβριο καθώς το τρίτο τρίμηνο του έτους κορυφώνονται οι αυξημένες φορολογικές υποχρεώσεις.

Συγκεκριμένα ενώ στα τέλη Σεπτεμβρίου οι καταθέσεις ήταν ύψους 142 δισ. ευρώ, μετά τις πρώτες εβδομάδες του Νοεμβρίου έχουν φτάσει τα 141,2 δισ. ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται η Καθημερινή.

Σημειώνεται ότι στο τέλος Αυγούστου οι καταθέσεις ήταν στα επίπεδα των 141,9 δισ. ευρώ ακολουθώντας ανοδική πορεία από την αρχή του έτους.

Η μείωση αυτή, πάντως, δεν ανησυχεί τις τράπεζες κάθως, όπως επισημαίνεται, δεν συνδέονται με κάποιον ουσιαστικό λόγο αποσταθεροποίησης της οικονομίας.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι από τον Σεπτέμβριο έως και τον Δεκέμβριο «τρέχουν» οι δόσεις για τον φόρο εισοδήματος τόσο από τα φυσικά όσο και τα νομικά πρόσωπα καθώς και η αποπληρωμή του ΕΝΦΙΑ.

ΣΧΟΛΙΑ (5)

Νωντας

Τα χρήματα αυτά πήγαν στο κράτος, στην παιδεία ,στην υγεία και όχι σε ξένες χώρες κατευθείαν,οπότε όλα καλά.

Babis

Συμβουλή:Όταν περνάτε έξω από τράπεζα προφυλαχθείτε όσο περισσότερο μπορείτε.Αν μπορείτε να αποφύγετε κάθε επαφή μαζί της ακόμη καλύτερα.

Πανος

Να υποθέσουμε ο,τι αυτά βγήκαν απο τους λογαριασμούς των νοικοκυραίων, μετατρέπονται σε περίσσευμα στην εκτέλεση του προϋπολογισμού για να καταλήξουν τέλος σε γύφτους, λάθρο και φοροφυγάδες.

@

Αφού ...δεν ανησυχούν οι ανύπαρκτες "τράπεζες", τι να πούμε εμείς!

ουτε ευρω στις τράπεζες!!!!

!!!!!

.

Η οικονομια ετσι κι αλλοιως ειναι σε αναπτυξη,κανενας φοβος αποσταθεροποιησης

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

leonardo_ar

Με «όχημα» ένα από τα πιο γνωστά ακίνητα του κέντρου της Αθήνας κι αναζητώντας εδώ και καιρό το δρόμο της εισόδου του στην ελληνική αγορά, ο όμιλος Ισραηλινών συμφερόντων της Fattal Group έδωσε το υψηλότερο τίμημα χθες για την μακροχρόνια μίσθωση του πρώην ξενοδοχείου Esperia στην οδό Σταδίου και αναδείχθηκε έτσι προτιμητέος επενδυτής.

stathakis

Μενού από λιγνίτη, τιμολόγια και ιδιωτικοποιήσεις περιλαμβάνει η σημερινή συνάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Σταθάκη, με τους εκπροσώπους των θεσμών, η οποία πραγματοποιείται στην σκιά του προχθεσινού ναυαγίου του διαγωνισμού και στην απόφαση για παράταση υποβολής δεσμευτικών προσφορών έως τις 6 Φεβρουαρίου.