Εμπαιγμός με «κουτσουρεμένα» αναδρομικά από τον Τσίπρα στα ειδικά μισθολόγια

tsip0

Ποιοι και πώς μοιράζονται 1,4 δισ. ευρώ (μεικτά) έως το τέλος του έτους - Η «αποκατάσταση μισθών» περιορίζεται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2016, πριν, δηλαδή, την εφαρμογή των νόμων Κατρούγκαλου και Γεροβασίλη

«Κόφτη» στο 2017, λόγω εφαρμογής των νόμων Κατρούγκαλου και Γεροβασίλη βάζει στα αναδρομικά των ειδικών μισθολογίων η σχετική τροπολογία που κατέθεσε την Τετάρτη το βράδυ στη Βουλή η κυβέρνηση. Τα ποσά αφορούν τα υπόλοιπα αναδρομικά ενστόλων και δικαστικών (πέραν όσων είχαν ήδη δοθεί το 2014) και συμπεριλαμβάνουν επίσης πανεπιστημιακούς, ιατρούς του ΕΣΥ και τα μέλη των κρατικών ορχηστρών και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Βασικός όρος, όπως προβλέπει η σχετική τροπολογία, είναι ότι πρέπει να μην υπάρξει υπέρβαση των στόχων του Μεσοπρόθεσμου, ούτε όμως να ανατραπούν οι νόμοι για το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο και τον επανυπολογισμό των συντάξεων το 2019.


Τα αναδρομικά δίνονται σε εφαρμογή αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, με τις οποίες έχουν κριθεί αντισυνταγματικές οι περικοπές που επιβλήθηκαν με το νόμο 4093/2012, από την 1η-8-2012 σε βασικούς μισθούς και επιδόματα που καταβάλλονταν βάσει ειδικών μισθολογίων.

Ωστόσο, η «αποκατάσταση μισθών» που ευαγγελίζεται τα αναδρομικά που θα καταβάλει η κυβέρνηση με την τροπολογία που κατέθεσε, περιορίζεται τελικά στην περίοδο 1η-8-2012 έως την 31η-12-2016 για τους ενστόλους, από την 1η-1-2015 έως την 31η-12-2016 για τους πανεπιστημιακούς, τους καθηγητές ΤΕΙ, τους ερευνητές και τους μουσικούς των Κρατικών Ορχηστρών και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και στην περίοδο 13-11-2014 έως 31-12-2016 για τους ιατρούς ΕΣΥ.

Επίσης, προβλέπεται η καταβολή αναδρομικών και στους δικαστικούς λειτουργούς και στα μέλη του κύριου προσωπικού του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, για όσο χρόνο ήταν εν ενεργεία την περίοδο από 1-8-2012 έως και 30-6-2014.

Σε όλες τις περιπτώσεις καταβολής αναδρομικών στους εν ενεργεία επαναλαμβάνεται η φράση πως «προσωπικές διαφορές δεν επηρεάζονται από την καταβολή των αναδρομικών». Και για τους συνταξιούχους διευκρινίζεται πως η καταβολή των αναδρομικών δεν επηρεάζει το ύψος καταβαλλόμενων συντάξεων που έχει ληφθεί υπόψη για τον επανυπολογισμό και την περικοπή που προβλέπει το άρθρο 14 του ν. 4387/2016.

Η τροπολογία προβλέπει την εφάπαξ καταβολή αναδρομικών στους συνταξιούχους, για περιόδους αντίστοιχες που θα τις λάβουν και οι εν ενεργεία. Δηλαδή τα αναδρομικά θα καλύπτουν:

- την περίοδο από την 1η-8-2012 έως την 31η-12-2016 για τους αποστράτους

- την περίοδο από την 1η-1-2015 έως την 31η-12-2016 για τους συνταξιούχους πανεπιστημιακούς, καθηγητές ΤΕΙ, ερευνητές και μουσικούς κρατικών ορχηστρών

- την περίοδο από την 13η-11-2014 έως την 31η-12-2016 για τους συνταξιούχους ιατρούς του ΕΣΥ

- την περίοδο από την 1η-8-2012 έως την 30η-6-2014 για τους συνταξιούχους δικαστικούς και τους συνταξιούχους του ΝΣΚ.

Το κόστος της παροχής ανέρχεται σε 1,4 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Ωστόσο, τα ακριβή ποσά και οι κρατήσεις θα εξειδικευτούν με Κοινή Υπουργική Απόφαση του υπουργού Οικονομικών με τους κατά περίπτωση συναρμόδιους υπουργούς. Το «καθαρό» ποσό επιβάρυνσης του προϋπολογισμού είχε προαναγγελθεί πως θα φτάσει τελικά στα 800 εκατ. ευρώ, μετά τις κρατήσεις. Προς το παρόν δεν αποσαφηνίζεται η διαδικασία δήλωσης, επιμερισμού και εκκαθάρισης των φόρων, για την κάθε περίοδο στην οποία αφορούν τα αναδρομικά.

ΣΧΟΛΙΑ (51)

ΧΑΧΑΧΟΥΧΑΣ

ΚΑΛΑ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΨΑΤΕ;;;;;;ΕΛΑΤΕ ΠΕΣΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ,,,

ea

Το ότι αυτή η αλητοσαπίλα συριζανελ...εμπαίζουν τον ταλαιπωτημενο κόσμο με τα δήθεν αναδρομικά...κάνοντας του τάχα χάρη...επιστρέφοντας του ενα ξεροκόμματο με την μη εφαρμογή των αποφασεων του ΣΤΕ.... ειναι το ΛΙΓΟΤΕΡΟ....ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΛΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ......!!!!!! ΜΠΡΟΣΤΆ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.... ΠΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΟΙ ΤΣΙΠΡΟΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ ΠΡΟΩΘΟΥΝ......

Ποιος είπατε;

Ποιος είναι κύριε o ταλαιπωρημένος κόσμος; Οι δικαστικοί ή οι απόστρατοι;

@@@@

Μπες στην τρυπα σου ρε [...]........που πουλας και εξυπναδα....!!!!!!!!!! εσυ τι εισαι συριζοδιορισμένος....ή τεμπελης δικαιουχος των τσιπρεικων επιδομάτων...?

Νίκος

Θα προσφύγουμε πάλι στο ΣΤΕ και θα καταργήσουμε κ τον Κατρουγκαλο κ θα τα πάρουμε όλα γιατί πάνω απολα η πατρίς...

Ο ΚΑΘΈΝΑΣ ΤΗΝ ΔΟΥΛΊΤΣΑ ΤΟΥ.....

Συγγνώμη αλλά το ότι ο Τσίπρας εμπάίζει αποτελεί είδηση??? Εδώ και 4 χρόνια κάνει και τίποτε άλλο?? Το περίεργο είναι ότι υπάρχουν ακόμη κάποιοι άθλιοι κλακαδόροι που απολαμβάνουν το σανό που μας σερβίρει αφειδώς. Δηλαδή πόσο πιά ακόμη θα υποτιμούν όλοι αυτοί οι κρετίνοι τη νοημοσύνη των υπόλοιπων??? Απαράδεκτοι και οι δικαστικοί που κάνουν ότι δεν κατάλαβαν τι έχει συμβεί στην Ελλάδα. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κατοχυρώσουν τα οικονομικά τους συμφέροντα. Δεν υπάρχει σωτηρία.....

ο Έλληνας

Ένας Ηπειρώτης έσωσε την Ελλάδα από την χρεοκοπία. Το όνομα του το ξέρετε. Στοίχημα ότι θα ξαναβγεί διότι ο Έλληνας πριν ψηφίσει θα σκεφθεί καλά . Θα ψηφίσει αυτούς που καταστρέψανε την Ελλάδα η αυτόν που την έσωσε: ΝΔ kαι Πασοκ το φαγοπότι σας τελειωσε και μην χαίρεστε ότι θα τα ξαναφάτε μαζί.

ΜΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΧΤΥΠΗΣΕ ΠΕΝΘΙΜΑ Η ΚΑΜΠΑΝΑ

ΚΑΙ ΚΛΑΙΕΙ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΘΡΗΝΕΙ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΜΑΝΑ

ΑΠΛΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ ΟΙ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ

ΟΙ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΟΥΝ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΘΗΝΩΝ........................ΣΥΓΓΕΝΗ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΕΙ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΜΕΝΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ......

ΤΣΙΠΡΑ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΙ

ΕΙΣΤΕ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ

Tιμή και δόξα στον Κωνσταντίνο Κατσίφα

Η Ελλάς ευγνωμονούσα

Καθηγητες και γιατροι

Οι καθηγητες και οι γιατροι φευγουν απο τη χωρα οτι και να δωσεις. Και δεν ψηφιζουν Συριζα.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

fe1302ba65f4d42248733862e753304a_XL

Για το όραμα για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αλλά και για όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα μίλησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ Σωτήρης Θεοφάνης στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε στη συμπρωτεύουσα. Δίπλα του είχε τον οικονομικο διευθυντή Henrik M. Jepsen και τον αναπληρωτή διευθύνων σύμβουλο Rui Pinto.