Ισχυρά κέρδη στη Wall με τα «βλέμματα» σε ΗΠΑ και Κίνα

Ισχυρά κέρδη στη Wall με τα «βλέμματα» σε ΗΠΑ και Κίνα

Οι προσδοκίες για την επίλυση της εμπορικής διένεξης Κίνας και ΗΠΑ αναζωπυρώθηκαν μετά την ανακοίνωση της Κίνας πως στα τέλη Αυγούστου θα ξεκινήσει νέος γύρος διαπραγματεύσεων

a33297dba36e048bd0a1e6ae4f390dd8_XL
Κέρδη στη Wall Street που έλαβε ώθηση κυρίως από τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις εμπορικές διαφορές ΗΠΑ – Κίνας. Οι επενδυτές ενθουσιάστηκαν επίσης από τα ισχυρά τριμηνιαία αποτελέσματα από την Walmart και τη Cisco Systems.

Ειδικότερα ο βιομηχανικός Dow Jones στο+ 1,58% , ο S&P +0,79% και ο Nasdaq στο άνοδο +0,42%.

Οι προσδοκίες για την επίλυση της εμπορικής διένεξης Κίνας και ΗΠΑ αναζωπυρώθηκαν μετά την ανακοίνωση της Κίνας πως στα τέλη Αυγούστου θα ξεκινήσει νέος γύρος διαπραγματεύσεων.

Ειδικότερα, αντιπροσωπεία της κινεζικής κυβέρνησης με επικεφαλής τον υφυπουργό Εμπορίου της χώρας Ουάνγκ Σαουέν, θα μεταβεί στις ΗΠΑ για συνομιλίες σχετικά με την εμπορική διένεξη των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου στα τέλη του Αυγούστου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου. Οι συνομιλίες θα γίνουν κατόπιν πρόσκλησης της κυβέρνησης των ΗΠΑ και σε αυτές θα ηγηθεί από πλευράς Ουάσινγκτον ο Αμερικανός υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για τις Διεθνείς Υποθέσεις Ντέιβιντ Μαλπάς, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Στήριξη προσέφεραν σήμερα και οι μετοχές των Walmart και Cisco Systems, που ενισχύθηκαν κατά 9,3% και 2,96% αντίστοιχα, στον απόηχο ενθαρρυντικών αποτελεσμάτων που ανακοίνωσαν.

Στα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, κατά 2.000 υποχώρησε ο αριθμός των αιτήσεων παροχής επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα, παραμένοντας κοντά σε ιστορικά χαμηλά.Τα επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν κατά 2.000 στον εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό των 212.000 στη διάρκεια της εβδομάδας μέχρι τις 11 Αυγούστου, ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ.

Κλείσιμο
Αύξηση 0,9% σημείωσαν οι ενάρξεις κατοικιών στις ΗΠΑ τον Ιούλιο και διαμορφώθηκαν σε 1,17 εκατ., από τον αναθεωρημένο αριθμό των 1,16 εκατ. τον Ιούνιο. Οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του MarketWatch ανέμεναν οι ενάρξεις να διαμορφωθούν στον αριθμό των 1,27 εκατ.

Πηγή: Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης